Tumgik
emilylin5 · 3 years
Text
UNDERGROUND
Met de thema's duisternis, claustrofobie en ongemak wordt de bezoeker aan het denken gezet. Dit zijn afstotende onderwerpen waar mijnwerkers regelmatig mee geconfronteerd worden. Alles is grijs. Dagenlang zitten ze diep in de grond te zoeken naar edelstenen die wij op ons gemak bij de juwelier kopen.
Het Prinsenkwartier wordt opgedeeld in drie zalen voor drie verschillende mineralen. Hierin worden grote rotsen geplaatst die onregelmatig uitgehakt zijn. Nauwe openingen in het plafond verlichten de tentoonstelling een beetje bij beetje. Hierdoor komt de bruine roest die zich tussen de naden bevindt, naar boven.
Emily Lin
0 notes
emilylin5 · 3 years
Photo
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Vezelcement van EQUITONE
Hartelijk bedankt aan EQUITONE voor het opsturen van deze sample. Vanwege de bezorgdrukte is dit monster helaas pas na de presentatie (vóór de kerstvakantie) aangekomen. Het brochureboekje staat vol met handige montagetips (zoals waar te schroeven en lijmen) en specifieke gegevens over het materiaal (zoals over ‘duurzaamheid’). Ik hoop dat ik dit materiaal in het nieuwe jaar kan gebruiken.
De sample die ik heb ontvangen is de EQUITONE [textura] in TG205. De kleur komt perfect overeen met het plaatje op hun website: niet te donker en ook niet te licht. 
Ik kan het bijna niet onderscheiden van beton, behalve dan dat dit een stuk lichter in gewicht is. Het is een dunne plaat in plaats van een massief blok wat normaal het geval is bij beton. 
De textuur ziet er groffer uit dan dat het aanvoelt wat perfect is om een bepaalde look te creëren, zonder de mogelijke schade dat een ruw oppervlak kan maken.
Op de kopse kanten van deze plaat komen de vezels tevoorschijn. Door dit in verstek te zagen, zijn deze kopse kanten niet meer te zien. De magie komt eigenlijk pas naar voren tijdens het bouwen.
(nog verder te updaten)
0 notes
emilylin5 · 3 years
Photo
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Eindpresentatie
0 notes
emilylin5 · 3 years
Photo
Tumblr media
Materialencollage (nog niet af)
0 notes
emilylin5 · 3 years
Photo
Tumblr media Tumblr media
Renders zonder witte achtergrond
0 notes
emilylin5 · 3 years
Photo
Tumblr media
Probleem: Stenen op de grond zijn lastig te zien
Ik heb nagedacht over dit probleem, maar ik vind het niet logisch om het ontwerp hiervoor aan te passen. De displays op 1 meter hoogte kunnen de mooiste stenen bevatten en de displays op de grond de iets minder speciale. Op 1 meter hoogte kan (bijna) iedereen ze zien namelijk.
Bij idee 1 worden er kijkgaten in de VIROC-platen gemaakt. Hierdoor lijkt zwakker en minder massief. Dit is tegenstrijdig met het gevoel wat ik over wil brengen.
Bij idee 2 wordt er gebruik gemaakt van spiegels om de bezoeker de steen beter te laten zien. Het opeens introduceren van spiegels vind ik iets te spontaan en draagt niet bij aan het verhaal.
0 notes
emilylin5 · 3 years
Photo
Tumblr media
Glas in de display schuiven
0 notes
emilylin5 · 3 years
Photo
Tumblr media Tumblr media
Technische tekeningen 1:20
Er is gekozen voor schroeven i.p.v. spijkers, omdat deze beter houden en meer gewicht kunnen dragen. Spijkers zijn goedkoper en sneller.
Er zijn twee soorten schroeven gebruikt in dit ontwerp. Tussen hout en hout is een schroefgat te vinden van R4,5 mm. Tussen VIROC en hout is dit R2,0 mm.
Bovenop de display is een gat te vinden van R20,0 mm. Hier kan de spotlight geplaatst worden.
Op de haakse verbindingen zijn fillets te vinden van R10,0 mm. De VIROC plaat is 12,0 mm dik en daarom zal je de binnenkant niet kunnen zien.
0 notes
emilylin5 · 3 years
Photo
Tumblr media Tumblr media
Keuze licht en roest in de naden
Er is een maximale grootte VIROC-plaat naast de render geplaatst om een beter beeld te geven hoe de berg uit deze platen gesneden wordt.
Er is gekozen voor het lettertype Century Gothic  Dit is een sans-serif lettertype in een geometrische stijl om de blokkerige vormen van de berg te accentueren. 
In marmermijnen heb je hele subtiele naden. Door de naden extra groot te maken, haal je het massieve van deze bergen eigenlijk weg. Door roest te plaatsen rondom de naden, creëer je een wat natuurlijker beeld. Dit hoeft dus niet netjes en mogen op vlekken lijken.
0 notes
emilylin5 · 3 years
Photo
Tumblr media Tumblr media
Licht in de expositie
De gaten in het plafond moet licht uit de hemel voorstellen. Vandaar dat er gekozen is voor 6500 K. Dit is gelijk aan een bewolkte dag.
Area plane licht voor in het plafond accentueren de vierkante vorm van dit raam. Hierdoor lijkt het meer alsof er een grote lichtbron aanwezig is. Deze vierkante vorm is afgeleid van de displays eronder.
Voor de displaykasten is er gekozen voor 5500 K, om de originele kleur van de steen te laten zien. 
Er is gekozen voor spot licht voor in de display. Door alles wat niet belangrijk is zwart te maken, gaat je aandacht naar de stenen.
Er zijn geen extra (warme) lichten toegevoegd, omdat ik de sfeer in de expositie koud en ongemakkelijk wil houden. Ook vind ik de combinatie van warm en koud licht samen niet mooi.
0 notes
emilylin5 · 3 years
Photo
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Twee licht renders
Links: Area plane plafond- en displaykastlicht
Rechts: Spot plafond- en displaykastlicht.
Veranderingen sinds dinsdag/woensdag
De displays verschillen van grootte nu, omdat je ook verschillende groottes van mijningangen hebt.
Er zijn 2 extra displays toegevoegd, omdat je anders een enorm ding bouwt voor maar 2 displays.
Het glas van de display is meer naar binnen geplaatst, zodat het licht van buiten niet reflecteert op het glas.
Er is een extra 4e laag gemaakt, zodat je geen losstaande blokken meer hebt. Ook ziet het er krapper en samengeperst uit wat goed is voor dit thema.
De twee bergen zijn nu niet meer gespiegeld, maar ze zijn totaal anders van elkaar. Dit is zo gedaan, omdat je ook nooit twee dezelfde bergen gaat vinden in marmermijnen.
0 notes
emilylin5 · 3 years
Photo
Tumblr media
Licht voor musea en galerieën
Bron: https://www.erco.com/planning-light/culture/culture-6493/nl/
0 notes
emilylin5 · 3 years
Photo
Tumblr media Tumblr media
Nieuw systeem voor het glas
Er wordt gebruik gemaakt van een displayglas dat van boven naar beneden wordt geschoven. 
Door de gleuven en zwaartekracht blijft het op z’n plek. Deze gleuven zijn 6 bij 6 mm groot en kunnen gefreesd worden. 
Er zijn geen lijm of schroeven nodig.
0 notes
emilylin5 · 3 years
Photo
Tumblr media Tumblr media
Overview voor presentatie aan Roos
Dit is niet hoe het uiteindelijke model eruit komt te zien.
0 notes
emilylin5 · 3 years
Photo
Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Probleem: Glas reflecteert door spots in het plafond
Door het glas tussen twee VIROC-platen te klemmen, blijft het glas op zijn plek. Het glas is gebogen tot een L-vorm. 
Schroeven kunnen dit systeem extra bevestigen.
0 notes
emilylin5 · 3 years
Photo
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Katelijn Quartier (College)
0 notes
emilylin5 · 3 years
Photo
Tumblr media Tumblr media
Lichtrender & Plattegrond
0 notes