Tumgik
filipplaine-blog · 7 years
Text
Mielenkiintoinen tuo pay per click toiminto, ja muutenkin hyvää tekstiä JT!
Ilmaiset kanavat ovat yritysten suosiossa
Yrityksen käytössä olevia digitaalisia kanavia on yleisesti ottaen olemassa kolme. Niiden nimet ovat oma media, ansaittu media ja ostettu media. Brandwatchin tekstin mukaan yrityksen kannattaa käyttää jokaista kolmesta kanavasta maksimoidakseen markkinoinnin hyödyt. Viimeisen kahden vuoden aikana yritykset ovat alkaneet panostaa enemmän omaan mediaan ostetun median sijaan. Syynä tähän on yksinkertaisesti oman median ilmaisuus, ja sosiaalisen median suosio.
Omilla kanavilla tarkoitetaan itse julkaistua ja täten myös itse luotua sisältöä. Hyviä esimerkkejä omasta mediasta ovat sosiaalisessa mediassa julkaistu sisältö, oma blogi, sekä nettisivut. Myös itse julkaistut lehdet ja kirjat kuuluvat omiin mediakanaviin. Mainostajat.fi –sivun tutkimuksen mukaan eniten omista medioista panostetaan nettisivuihin, Facebookiin, sekä uutiskirje/sähköpostimarkkinointiin. Omaa mediaa voidaan mitata sosiaalisen median analysointityökaluilla. Tarkempaan mittaukseen on olemassa myös erillisiä ohjelmia.
Ansaittu media on muiden kuin yrityksen tuottamaa sisältöä yrityksestä. Se voi esimerkiksi olla keskustelua tai suurta näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa, tai artikkeleita ja blogitekstejä yrityksestä. Ansaittu media ei ole koskaan yrityksen itse julkaisemaa sisältöä. Tämä digitaalinen kanava on yleisesti ottaen luotettavuutensa takia arvostettua, sillä yrityksestä julkaistu sisältö on muiden kuin yrityksen itse luomaa sisältöä. Kuluttajat nimittäin tapaavat lukea muiden mielipiteitä tulevasta hankinnastaan. Ansaittua mediaa on helpointa mitata ohjelmilla, mitkä laskevat kuinka monta kuluttajien mainintaa yrityksestä on sosiaalisessa mediassa, tai muualla verkossa.
Ostettu media on nimensä mukaisesti ostettua medianäkyvyyttä. Tavallisimpia ostetun median muotoja ovat tv- ja radiomainokset sekä mainosjulisteet. Ehkä uusin muoto ostetusta mediasta on tuotteen mainostaminen tubettajien tai muiden somejulkkisten avulla. Yritykset maksavat heille julkaisemistaan promokuvistaan esimerkiksi Instagramissa. Ostettuun mediaan kuuluu myös ”Pay per click” mainokset. Niitä voi hankkia esimerkiksi googleen, ja jokainen mainoksen klikkaus maksaa yritykselle. Ostettua mediaa voidaan mitata monilla erilaisilla tilastointiohjelmilla, ja osa sosiaalisen median kanavista antaa jo valmiiksi tietoa mainonnan näkyvyydestä.
Lähteet: brandwatch.com, mainostajat.fi
3 notes · View notes
filipplaine-blog · 7 years
Text
Ilmaiset kanavat ovat yritysten suosiossa
Yrityksen käyttää yleensä kolmea digitaalista kanavaa: omaa mediaa, ansaittua mediaa ja ostettua mediaa. Jotta yritys pystyisi maksimoimaan markkinoinnin hyödyt, tulee niiden käyttämään jokaista näistä kanavista, ainakin Brandwatchin mukaan.
Omalla medialla tarkoitetaan yrityksen omia verkkosivuja, blogeja, kuvia, videoita, tiedotteita ja uutisia. Omalla media on täysin yrityksen omistama ja myös mobiilisovellus kuuluu omaan mediaan. Omassa mediassa yritys käyttää omien suunnittelijoiden alustoja, esimerkiksi verkkosivujen ulkoasut, mobiilisovellus, jne. Oman median avulla yritys pääsee helposti ohjaamaan verkkosivuilla käytyä keskustelua ja keräämään esimerkiksi asiakkaiden mielipiteitä/kokemuksia.
Ansaitulla medialla tarkoitetaan toisten yritysten/lähteiden tuottamaa sisältöä yrityksestä. Tutkimusten mukaan on kaksi kertaa todennäköisempää, että potentiaalinen asiakas tekee ostopäätöksen toisen kuluttajan suosituksen kuin maksetun mainoksen perusteella.  Ansaittu media on tehokasta varsinkin sosiaalisessa mediassa, sillä siellä se pystyy tavoittamaan rajattoman määrän uusia potentiaalisia asiakkaita. 
Ostetulla medialla tarkoitetaan sitä, että yritys ostaa toiselta toimijalta medianäkyvyyttä. Yleisimpiä ostettuja medioita ovat radio- ja televisiomainokset. Digitalisoitumisen myötä yrityksen ovat alkaneet panostamaan markkinanäkyvyyteen myös verkossa. Esimerkiksi Google mainokset ovat olleet jo pidemmän aikaa suosittua mediaa, jota yritys voi ostaa. Myös Facebook mainokset sekä Youtubettajat “Tubettajat” ovat nousseet yritysten kesken suosioon mainostamaan omia tuotteita. Varsinkin tubettajat ovat edellä mainituista vaihtoehdoista yritysten kovassa suosiossa , sillä he ovat monen miljoonan ihmisen kiinnostuksen kohteena. Tubettajat on yritysten näkökulmasta halpaa ostettua mediaa, varsinkin tv- ja radiomainoksiin verrattuna. Muita suosittuja ostetun median kanavia on Youtube, Instagram ja Twitter
0 notes
filipplaine-blog · 7 years
Text
Ryhmäpostaus 1. Työn ja toimeentulon arvoitus
Teknologian kehitys muokkaa tällä hetkellä lähes kaikkia toimialoja, mutta ei ole kuitenkaan selvyyttä siitä mitä tämä muutos tarkoittaa. Julkisessa keskustelussa puhutaan siitä, kuinka esimerkiksi digitalisaation ja tekoälyn seurauksena työpaikkoja ja erilaisia aloja katoaa, mutta toisaalta on myös mahdollisuus uusien työpaikkojen syntyyn. Tulevaisuudesta voidaan ajatella olevan kaksi eri skenaariota. Ensimmäisessä skenaariossa pidetään mahdollisena, että uusia työpaikkoja syntyy paljon eläköitymisen myötä, kun digitalisaatio saadaan valjastettua ihmisten avustavaksi työkaluksi. Työtä tehdään erilaisia määriä ja eri tavalla kuin ennen, mutta työ on edelleen keskeinen osa elämää. Toisessa skenaariossa ajatellaan, että syntyy suurempaa eriarvoisuutta, kun vielä pienempi osa ihmisistä kerää pääomat itselleen esimerkiksi alustojen omistuksen kautta. Tätä kautta syntyy vaurautta mutta ei työtä.
Konsulttitoimisto Boston Consulting Groupin mukaan suomessa voi viiden vuoden aikana kadota digitalisaation myötä jopa 60 000-100 000 työpaikkaa. Toisaalta BCG:n mukaan suomeen voisi syntyä jopa kaksi uutta työpaikkaa jokaista kadonnutta työpaikkaa kohden, jolloin kokonaisvaikutus olisi 80 000-100 000 plussan puolella. Helposti automatisoitavissa olevat työpaikat katoavat ensimmäisenä. Uudenlaiset tehtävät uusissa yrityksissä luovat lisää työpaikkoja, kuten suurten tietomassojen analysointi. Kaikkein tärkeintä on varmistaa, että koulutus vastaa työelämän tarpeita.
Poliittinen päätöksenteko vaikuttaa työn ja työpaikkojen tulevaisuuteen. Poliittinen tilanne tällä hetkellä maailmassa on erittäin epävarma ja esimerkiksi Venäjän ja Yhdysvaltojen ulko- ja sisäpoliittinen arvaamattomuus on erittäin huolestuttavaa. Lisäksi mm. Pohjois-Korean ja Lähi-Idän tilanteet voivat muuttua nopeasti, eikä kehityskulkua voi täysin ennustaa. Suomessa tulevaisuuden kehitys näyttää paljon valoisammalta, kuin poliittisesti epävakaammissa maissa. Riippuu täysin katsojan näkökannasta, miltä tulevaisuus näyttää, mutta voimme vaikuttaa siihen kuitenkin omalla toiminnallamme.
Tuloerojen kasvu on ollut nousussa 2000-luvulla. Tulot ovat jämähtäneet ja keskiluokka jatkaa pienenemistään. Tuloerojen kasvu johtuu siitä, että omistajat saavat työntekijöiltä selvästi suuremman osan tuloista. Päättäjien mielestä tuloerojen kasvu on hyvä asia, koska tällöin työttömät löytävät helpommin edes pienipalkkaisia töitä. Päättäjät haluavat lisätä pienituloisten työtunteja ja alentaa heidän palkkoja, vaikka toinen vaihtoehto ongelman ratkaisemiseksi olisi laskea korkeassa asemassa olevien palkkoja. Teknologian lisääntyminen on vaikuttanut talouden mittareihin huomattavasti. BKT ei ole enää niin luotettava mittari hyvinvoinnille ja elintasolle. Esimerkiksi Japanin BKT ei ole juuri kasvanut viimeisen 20 vuoden aikana, vaikka hyvinvointi ja elintaso ovat muuttunut positiivisesti. Tästä voidaankin päätellä, että mittarit tulevat muuttumaan tulevaisuudessa. www.hs.fi/kotimaa/art-2000002903027.htmlhttps://www.sitra.fi/artikkelit/trendi-tyon-ja-toimeentulon-arvoitus/
0 notes
filipplaine-blog · 7 years
Text
Mitä digitaalinen liiketoiminta on?
Nykypäivänä yhä useampi yritys siirtää tai laajentaa toimintansa verkkoon. Monille yrityksille tämä saattaa olla iso muutos, jonka monet kokevat jopa uhkana, mutta sitä se ei ole. Päinvastoin, verkossa toimiminen on moderni tapa, mikä on nykypäivänä kaupankäynnin kannalta yksi tärkeimmistä elementeistä.  Digitaalisen liiketoiminnan yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, ellei jopa tärkein on markkinointi. Yrittäjä voi ite päättää miten, missä ja kuinka tehokkaasti he haluavat markkinoida verkossa, oli se sitten hakukoneoptimoinnin tai sitten mainosten avulla. Viime vuosina myös sosiaalisen median merkitys digitaalisessa markkinoinnissa on ollut nousussa. Monet ihmiset arvostavat ja pitävät somessa mainostavia yrityksiä trendikkäinä. 
Digitaalisen liiketoiminnan avulla yrittäjä pystyy toimimaan kansainvälisesti, laajentamalla markkinoitaan sinne minne hän ikinä haluaakin. Laajentamalla toimintansa kansainväliseksi yrittäjälle avautuu mahdollisuus tehdä brändinsä maailmankuuluksi ja sitä myöten lisätä myyntiä. 
Digitaalisen liiketoiminnan ansioista monet yrityksen pystyvät nykyään toimimaan pelkästään verkossa. Monet näkevät tämän plussana, koska verkossa asiakaskunta on myymälään verrattuna moninkertainen. Myös ne yrityksen joilla on aikasemmin ollut pelkästään myymälä ovat laajentaneet toimensa verkkoon. 
Pähkinäkuoressa digitaalinen liiketoiminta on joustava, tehokas ja nykyaikainen kaupankäynnin muoto. Se on muutos, mikä on sekä yrittäjien että kuluttajien kannalta hyvä asia. Verkossa yritykset pystyvät myydä, markkinoida ja kilpailla, mutta mikä tärkeintä on se, että verkostoitumalla yritykset pysyvät esillä.
2 notes · View notes