Tumgik
lauraexhe-blog · 5 years
Quote
¿Y si pudiéramos cambiar la forma de entender la alimentación de los niños?
Juan LLorca 
Us convido a visitar la pàgina web de’n Juan Llorca. Potser ens replantejarem TOT en qüestió a l’alimentació dels nostres menuts.
http://juanllorca.com/
0 notes
lauraexhe-blog · 5 years
Link
0-3 anys a casa o a la llar d’infants?
El debat està servit!!!!!
0 notes
lauraexhe-blog · 5 years
Video
youtube
Jordi Tonietti - Hola, com esteu?
Durant la meves pràctiques a la llar d’infants ‘’el cucut’’ d’Anglès hem escoltat molt en Jordi Tonietti i només us puc dir que els nens saltaven i es posaven contentíssims només d’escoltar la primera nota. 
A banda d’això aprenen, sense adonar-se’n, les parts del cos, fets com fer-se un petó o una abraçada, i millora la relació entre els infants a l’aula.
Només puc trobar coses positives a la música i si he de posar banda sonora als meus dies de FCT seria exactament aquesta cançó. Gràcies Jordi per la teva música!!!!
0 notes
lauraexhe-blog · 5 years
Video
youtube
BENEFICIS DE LA MÚSICA A L’EDUCACIÓ INFANTIL
Són moltes les raons per les quals la música esdevé VITAL a l’etapa de l’educació infantil. 
Entre d’altres ajuda a:
- Compartir
- Millorar el sentit del ritme
- Millorar la memòria
- Aprendre paraules i els seus significats
- I un llarg etcètera. 
0 notes
lauraexhe-blog · 5 years
Photo
Tumblr media
ETAPA DEL GARGOT INCONTROLAT:
Al voltant dels 18 mesos, quan el nen aconsegueix doblegar el colze és quan pot començar a fer els primers traços. 
Els bolígrafs o rotuladors els agafen sempre de diferent manera, normalment amb la mà tancada i sempre exercint molta pressió a la punta. Encara no té control visual de la seva mà així que fàcilment sortirà dels límits del paper o mirarà cap a un altre lloc mentre dibuixa.
Són dibuixos sense sentit i desordenats. L’infant no intenta reflectir la realitat, simplement dóna sortida als seus impulsos mitjançant expressions graficomotrius. Gaudeix del moviment i és una acció que troba molt agradable.
Seguit d’aquesta fase vé la del gargot controlat.
0 notes
lauraexhe-blog · 5 years
Text
Viatjar a contramarxa el màxim temps possible
Últimament es parla molt sobre la importància que els nadons i els nens de fins a 4 anys (com a mínim) viatgin, al cotxe, amb una cadira col·locada en el sentit contrari de la marxa. 
Hi ha molta controvèrsia ja que, segons molts pares, el fet de portar el nen del ‘’revés’’ fa que es maregin, que es sentin marginats o fins i tot castigats. Però rés més lluny de la realitat, és tot el contrari, viatjant a contramarxa es salven vides, en cas de impacte els danys són quantitativament menors i la taxa de mortalitat infantil i/o de lesions es veu molt disminuïda (al voltant d’un 80%).
Sense anar més lluny, tinc un fill de casi 2 anys i mig i des del dia que va néixer ha anat (primer amb un besafe i ara amb una cadira Klippan Triofix Confort adequada a la seva edat) en sentit contrari a la marxa. Ell va content perquè ens pot veure a través d’un mirall que tenim instal·lat al reposacaps central. MAI hem dubtat en que portar-lo així és el millor regal que li podem fer i he de reconèixer que dins el nostre grup d’amics som, tristament, els únics que el portem així. Uns diuen que per preu (les cadires acm suposen una inversió major), altres perquè no els agrada i d’altres per desinformació. 
En tot cas, és important estar informats per poder decidir i per això...
Us recomano llegir aquests articles: 
https://www.diarimes.com/noticies/oci/mares_pares/2018/10/31/per_que_els_nens_han_viatjar_contra_marxa_48485_3075.html
http://www.armandobastida.com/los-ninos-deberian-viajar-contramarcha-maximo-tiempo-posible/
També us recomano encoratjadament visitar aquesta pàgina web:
http://www.acontramarchasalvavidas.es/
1 note · View note