Tumgik
0 notes
Tumblr media
Illustratie project Planeet  ‘’The value of personality’’ (Les 2 Ikram) 
0 notes
Tumblr media Tumblr media
Illustraties project Planeet  ‘’The value of personality’’  (Les 1 Ikram) 
0 notes
Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Illustraties project Planeet. ‘’ The value of personality’’   (Les 1 Ikram) 
0 notes
0 notes
0 notes
Tumblr media Tumblr media
Faustine Steinmetz - Jeans ontwerpster. Presenteerde in 2016 haar eerste ‘’jeans’’ collectie tijdens fashion week. 
0 notes
Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Aliki van der Kruijs- Textiel ontwerpster 
0 notes
Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Claudy Jongstra - Textiel ontwerpster. 
0 notes
Feedback coaching Femke de Vries
Leerdoelen: 
Les 1, het bedenken van de leerdoelen. 
1. Samenwerken: Ik ben een controlefreak en vind het lastig om tijdens een project werk los te laten (werk wat een ander uit mijn groepje ook zou kunnen doen). Ik ben vaak bang dat het niet goed/mooi genoeg word. Ik ben perfectionistisch. Dat is goed maar ik zou dit graag willen leren loslaten. Vertrouwen hebben in mezelf, rust in mijn hoofd en vertrouwen hebben in de ander.
2. Snelle beslissingen nemen: Ik zou graag willen leren om ideeën snel om te zetten in uitvoering. Minder lang broeden en snel schakelen. Ik hoop dat ik dit in dit blok zal doen/kunnen. 
3. Draagbare/uitdagende kleding maken: Ik hoop tijdens dit blok de uitdaging en de draagbaarheid van een kledingstuk te vinden. Ik houd van materiaal. Het ontwerp hoeft dit keer niet te ingewikkeld te zijn. Misschien het uitdagende in matriaal en het draagbare in vorm, als combinatie. Dat zou mooi zijn. 
Les 2 Hoe gaat het en hoe houd ik mij bezig met mijn leerdoelen? 
1. Het samenwerken gaat goed. In eerste instantie vond ik het erg moeilijk om werk uit handen te geven. Ik wil graag weten hoe de dingen aangepakt worden. Tijdens het kopen van de stoffen voor de collectie ben ik bewust niet mee gegaan om dit ‘’los te kunnen laten’, en te werken met het materiaal dat er is. De taakverdeling is een goed punt om los te laten. Verantwoordelijkheid voor allerlei taken brengt een hoop druk met zich mee. Het is goed om de ander te vertrouwen in zijn of haar taak. Het mooie aan samenwerken vind ik vooral dat je non stop vragen kunt stellen aan elkaar en de verantwoordelijkheid voor de opdracht samen hebt. 
2. Het maken van snelle beslissingen gaat erg goed. Ik heb in mijn hoofd hoelang het duurt voordat iets klaar is. Ik kan veel dingen bedenken maar niet alles is mogelijk in de korte tijd die er is. Wanneer ik iets bedenk dat uiteindelijk niet kan, moet ik met een alternatief komen. Dat vind ik erg leuk. Het schakelen en het direct opnieuw bedenken van een idee. Bijvoorbeeld: In eerste instantie zou ik een groot deel van mijn mouw van mijn jasje gaan weven. Nu heb ik een alternatief bedacht dat sneller gaat. 
3. Ik had veel verschillende ideeën. Het schaken naar het maken van ‘draagbare’ kleding vind ik lastig. Ik moet in mijn achterhoofd houden dat het niet te simpel wordt. 
Les 3: Visie op toekomstige professie en aantonen van leerdoelen
Tijdens deze les heb ik doormiddel van mijn ontwerp kunnen laten zien op wat voor manier ik mijn leerdoelen heb toegepast. Door bijvoorbeeld mijn idee voor mijn mouw aan te passen en mij over te geven aan het idee voor het ontwerp. Ook heb ik het met Femke gehad over mijn visie op de toekomst en wat voor bedrijven/ontwerpers ik interessant vind. Hier moet ik nog even goed overna denken. Wel weet ik dat ik textiel en ambacht interessant vind. Hier gaf zij mij de volgende voorbeelden bij: 
- Aliki van der kruijs - Claudy Jongstra 
0 notes
Feedback mode illustratie tekenen Ikram
Vrijdag 24 Februari: 
Tijdens deze bespreking heb ik verschillende tekeningen laten zien om Ikram te laten zien op wat voor manier ik teken. Daarnaast heb ik een aantal inspiratie ideeën laten zien die ik leuk zou vinden om toe te passen in mijn manier van tekenen. O.a. onderstaande afbeelding van Pinterest. Ikram zei dat ze het een goed idee vond om materiaal uitdrukkingen uit te proberen. En daarbij verschillende materialen toe te passen, zoals ik in voorgaand werk heb gedaan. Daarbij de vervreemding van het menselijk lichaam te gebruiken en vooral het hoofdje wat ik continu teken (zien ontwerp schetsen) ook te gebruiken in mode illustraties.  Doelen: 
- Het tekenen/schilderen uitrukken van het martiaal 
- Het toepassen van kleuren 
- Groter werken (altijd A3) zoals ik hiervoor ook altijd deed. 
Tumblr media
Vrijdag 3 maart: 
Complimenten voor de tekeningen. Zoek de vervreemding nog meer op. Kijk naar de verhoudingen en speel daar mee. Gebruik alle materialen die je prettig vind om mee te werken. Maak gebruik van collage technieken. Denk na over een eventuele achtergrond. Denk tijdens het tekenen na over het personage dat je tekent. Wat voor houding moet hij/zij aannemen. Hoe gedraagt hij/zij zich. Verplaats je in de mens in de outfit.  
Vrijdag 10 maart:
Zorg ervoor dat wat je aan matriaal uit wil drukken in iedere tekening gelijk is, om verwarring te voorkomen en om het een geheel te laten worden. Maak lekker veel gebruik van verschillende materialen zoals je eerder hebt gedaan. 
0 notes
Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Ontwerptekeningen project ‘DE PLANEET’
0 notes
1.3 Reflectie wekelijkse feedback project ‘DE PLANEET’
Dinsdag 14 februari: 1e feedback Karel  Volgende week dinsdag wil ik het volgende zien: - Planning voor dit gezamenlijke project  - Moodboard met o.a. Kleuren, schetsen, stof voorstellen, look collectie, doelgroep etc. - Denk na over hoe je de collectie wil gaan presenteren. Welke boodschap wil je doorgeven?  - Wat ga je toevoegen aan de kledingstukken wat er voor zorgt dat deze een meerwaarde krijgt. Persoonlijker/ minder snel weggooien.  - Ga voor een simpel Silhouet. 
Dinsdag 21 februari: 2e feedback Karel 
Start met het maken van toiles, stofproeven tekeningen etc. Denk na over je manier van pesenteren. Hoe ga je je de collectie tot een geheel maken? Op wat voor manier werken jullie samen?  Hoe communiceren jullie het idee achter de collectie?  Dinsdag 28 februari: Feedback Karel
Kijk naar de tekeningen die je hebt gemaakt. Misschien kun je iets doen met het geen waar je mee speelt in de tekeningen. De verhoudingen. Let er op dat je silhouet en ontwerp niet te simpel worden. Voeg er iets eigens aan toe. Laat voortaan de stofproeven direct aan mij zien wanneer je je ontwerp toont om zo een totaal beeld te laten zien. 
Denk er in de groep over na welke stoffen jullie gaan gebruiken? Hoe zorgen die stoffen voor één geheel? Denk bijvoorbeeld ook aan verschillende afwerk technieken die onderdeel van het geheel kunnen worden. Het lijkt mij slim dat een aantal van jullie de stoffen gaan kopen a.s vrijdag. Kies er bijvoorbeeld 5, om zo het overzicht te houden. Verdeel de stoffen gezamenlijk per ontwerp. 
Dinsdag 7 maart: Feedback Anke en Marina 
Denk na over het geen dat je wil overbrengen met je collectie. Op welke manier ga je het presenteren en hoe zorgen jullie ervoor dat het een collectie lijkt. Denk na over wat de presentatie te weeg brengt bij de kijker. Hoe komt het over? 
0 notes
Tumblr media Tumblr media
SCHETSEN, collectie NORM? / Jaar 2 
0 notes
Tumblr media Tumblr media
INKT TEKENING/ 1e jaar 
1 note · View note
Tumblr media
COLLAGE/ 1e jaar 
0 notes
1.2 reflectie leerdoelen
Korte terugblik op het afgelopen semester. Heb je je doelen behaald die je in het eerste semester hebt gesteld? 
De onderstaande leerdoelen heb ik op 14 oktober 2016 op mijn blog geplaatst. 
1. Photoshop (adobe programma’s)- Ik zou heel graag willen leren met photoshop te werken om die vaardigheid vervolgens te kunnen gebruiken in mijn werk. Ik zie dat vele van mijn klasgenootjes dit wel kunnen en hier heel tof gebruik van maken. Behaald? Tijdens de kerstvakantie heb ik mijzelf photoshop voor een deel aangeleerd. Hiervoor heb ik 3 lessen skillslab photoshop gevolgd. Ik vind dat ik het nu aardig onder de knie heb. Wel zou ik graag eigenheid willen kunnen toepassen. Dit door de opmaak er niet te standaard uit te laten zien. Ik ken nu de basis, en dit is mijn volgende doel. 
2. Onderzoek vertalen naar ontwerpen - Ik wil graag leren hoe ik uit onderzoek vorm kan halen. Vormen die ik kan toepassen in kleding ontwerpen. Ik merk dat ik dit nu moeilijk vind, en dat ik teveel gefocust ben op het ‘onderzoeken’ zelf.   Behaald?  Ik heb tijdens het eerste half jaar aardig geleerd hoe ik onderzoek kan vertalen naar ontwerpen. Toch heb ik hier ook veel moeite mee gehad. Ik zou hier daarom graag nog beter, maar vooral sneller in willen worden. Sneller keuzes maken. 
3. Geloven in mijn kunnen - Tijdens een proces wil ik graag leren geloven in mijn eigen kunnen. Wanneer ik vast kom te zitten, of even niet meer weet hoe ik verder moet betrek ik dit heel erg op mezelf. Dan ga ik er sterk vanuit dat dit aan mij ligt en dat ik niks kan. Het gaat al beter maar ik hoop dat ik dit verder kan ontwikkelen zodat ik met kracht en zekerheid mijn werk kan presenteren tijdens de werkschouw. Behaald?  Aan dit doel kan ik zeker nog verder werken. Dit afgelopen half jaar heb ik mezelf echt leren kennen en ingezien hoe ik reageer op vastlopen etc. Ik heb gemerkt dat ik opnieuw vaak onzeker was over mijn werk terwijl dit achteraf niet nodig was. 
4.Shockbook bijhouden - Vorig jaar hield ik voor het vak story telling een shockboek met van alles wat ik maar interessant vond. Dit jaar wil ik dat weer gaan doen. Of beter gezegd gaan bijhouden. Ik merk dat ik hier heel veel aan heb gehad wat inspiratie betreft. Daarom wil ik dit graag voortzetten. Behaald? Dit doel is er 1 om altijd bij te houden. Ik heb veel nieuwe dingen in mijn shockbook en ook op mijn blog gezet maar het kan absoluut nog beter. Vooral meer eigen werk. 
0 notes