Tumgik
owjliftms · 4 months
Text
فروش آسانسور 1403
شرایط فروش آسانسور 1403 چگونه است؟ شرایط عقد قرارداد فروش آسانسور در سال 1403 چیست؟ آیا می توان هم اکنون با قیمت های فعلی آسانسور 1402، برای خرید آسانسور در 1403 قرارداد ببندیم؟ قیمت قطعات آسانسور، هزینه نصب و راه اندازی آسانسور، همچنین هزینه تعمیر نگهداری آسانسور 1403 چه تفاوتی با امسال خواهد داشت؟ با توجه به لایحه بودجه دولت برای سال آینده، شرایط تورم سال 1403 چگونه است؟ قیمت ارز و دلار در سال آینده چقدر رشد می کند؟ همه اینها سوالاتی است که ذهن خریداران را به خود مشغول می کند و در تصمیم گیری آنها برای خرید آسانسور تاثیر گذار است. در این مقاله تلاش می کنیم ابهامات موجود را پاسخ دهیم تا با شرایط فروش آسانسور 1403 بیشتر آشنا شوید. اما پیش از هر چیز ابتدا لازم است بدانیم مراحل اصلی فروش آسانسور چیست؟
مراحل اصلی فروش آسانسور
مراحل اصلی فروش آسانسور شامل شش مرحله است که خریدار آسانسور با طی این شش مرحله می تواند از سلامت خرید خود آسوده خاطر باشد. این شش مرحله شامل موارد زیر است:
کاربری آسانسور
سیستم جابه جایی کابین
ویژگی‌های کارکردی و خواسته های مشتری
ارزیابی خدمات شرکت‌های آسانسوری
ارزیابی بودجه
مشاوره با کارشناسان خبره
اکنون تک تک این مراحل را بررسی می کنیم تا نقشه ای مناسب برای خرید آسانسور در اختیار شما قرار دهیم.
کاربری آسانسور
درصنعت آسانسور همانند دیگر صنایع پیشرو متناسب با کاربری مورد نیاز مشتریان، محصولات متنوعی تولید شده است تا نیاز کارفرماها و خریداران خود را برآورده کند. برای انتخاب نوع آسانسور در قدم اول لازم است بدانید برای چه نوع کاربری از آسانسور مورد نیاز شماست؟ انواع آن بر اساس نوع کاربری به شرح زیر است:
آسانسور مسافربر
آسانسور بیمارستانی
آسانسور خودروبر
آسانسور حمل بار
هوم لیفت
آسانسور مسافربر
آسانسور مسافربر همچنان که از نامش پیداست برای جابه جایی افراد طراحی شده است و در سه ظرفیت وزنی سبک، متوسط و سنگین تولید می شود که از 300 کیلوگرم تا 1600 کیلوگرم به طور معمول می باشد. حداقل سرعت آنها یک متر بر ثانیه می باشد. بر اساس نوع ساختمان و ارتفاع آن، از ساختمان های متوسط، بلند تا برج های مرتفع به کار می روند. از ویژگی های این نوع آسانسورها راحتی استفاده، امنیت بالا و سرعت بالاتر است.
.
آسانسور بیمارستانی
آسانسور بیمارستانی برای جابه جایی بیمار و تجهیزات بیمارستانی طراحی شده است. این نوع بالابر بر اساس روش جابه جایی بیمار، دارای دو نوع برانکارد بر و تخت بر می باشد. در جدول زیر ویژگی های هر دو نوع آسانبر آمده است:
ظرفیت
ابعاد کابین (متر مربع)
نوع بالابر
13 نفر
1/1 تا 1/2 در 9/0
برانکارد بر
21 نفر
4/1 تا 4/2 در 1/1 تا 3/1
تخت بر
آسانسور خودروبر
این نوع بالابر که از بزرگترین انواع آسانسور است برای جابه جایی عمودی خودرو در آپارتمان ها، گاراژها، تعمیرگاه ها و نمایشگاه های ماشین به کار می رود و به دو صورت کابین دار و کفی (پلتفرم) ساخته می شود. معمولا برای ارتفاع کمتر، از آسانسورهای هیدرولیکی و برای ارتفاع های بیشتر از نوع کششی استفاده می شود. در جدول زیر اطلاعاتی درباره ابعاد، ظرفیت و روش های اجرای آن آمده است:
روش های اجرا
ظرفیت
ابعاد کابین(متر مربع)
نوع بالابر
قیچی، مستقیم، دوبل بغل، لیفتراکی
5/2 تا 7 تن
5/2 تا 3 در 5/4 تا 6
ماشین بر
آسانسور حمل بار
برای جابه جایی بار و اجسام سنگین در ساختمانها از آسانسور حمل بار یا باربر استفاده می شود. این نوع  بالابرها به گونه ای طراحی می شوند که قابلیت جابه جایی اجسام سنگین را داشته باشند. از رایج ترین انواع آن می توان به نوع کارگاهی ساختمانی و صنعتی اشاره کرد.
هوم لیفت
آسانسور خانگی یا home lift نوع ویژه ای از بالابرها هستند که برای مصارف خانگی به کار می روند و ظرفیت آنها بین 2 تا 6 نفر می باشد. سیستم جابه جایی آنها به روش هیدرولیک یا پنوماتیک انجام می گیرد و در طراحی آنها نیازی به موتورخانه و چاهک نمی باشد. به خاطر ظاهر زیبا و امکان ساخت دیواره ها از جنس شیشه، همچنین قابلیت نصب آسان آن، مورد توجه طیف وسیعی از مشتریان قرار گرفته است.
برای اطلاعات بیشتر در این زمینه، مشاوران شرکت اوج لیفت آماده پاسخگویی به سوالات و درخواست های شما می باشند.
سیستم جابه جایی کابین
 پس از تعیین نوع کاربری، به بررسی بالابرها بر اساس سیستم جابه جایی کابین می پردازیم. روش جابه جایی کابین، متناسب با نوع کاربری، ویژگی های ساختمان و نیازهای مشتری دارای سه گونه ی اصلی است:
سیستم پنوماتیک
سیستم هیدرولیک
سیستم کششی
سیستم پنوماتیک:
در سیستم پنوماتیک، اختلاف فشار هوا در بالا و پایین کابین آسانسور، آنرا به طور ایمن بالا و پایین می‌برد و امکان حرکت بین طبقات خانه را فراهم می‌کند. آنها دارای توربین هایی در بالا هستند که هوای داخل محفظه را تنظیم می کنند و حرکت آسانسور توسط این تنظیم هوا انجام می شود. از آنجا که آسانسورهای پنوماتیکی از سیستم تنظیم فشار هوا برای حرکت کابین آسانسور استفاده می کنند و این کار بوسیله پمپ خلاء و توربین انجام می گیرد. برای مشاهده ویژگی های سیستم پنوماتیک جدول زیر را مشاهده کنید:
ویژگی های مزیتی هزینه اجرایی پایین، نصب راحت، انرژی مصرفی کم، فضای نصب کم، امنیت بالا
ویژگی های محدود کننده: محدودیت در سرعت حرکت کابین و حمل بارهای سنگین.
سیستم هیدرولیک:
در سیستم هیدرولیک از همان مکانیزم سیستم پنوماتیکی استفاده می شود، به جز اینکه به جای فشرده سازی هوا، مکانیزم هیدرولیک یک مایع (یعنی روغن هیدرولیک) را فشرده می کند تا فشار داخلی داخل سیلندر را افزایش دهد. در آسانسورهای هیدرولیکی افزایش فشار داخلی در اثر فشرده شدن مایع هیدرولیک داخل سیلندر یا جک  باعث حرکت خطی پیستون داخل آن و نهایتا حرکت کابین آسانسور می شود.  
ویژگی های مزیتی: عدم نیاز به موتورخانه بالای چاه آسانسور، قابلیت حمل بارهای سنگین تر، هزینه پایین نصب، تعمیر و نگهداری، نیاز به فضای کمتر، امنیت بالاتر.  
ویژگی های محدودکننده: محدودیت سرعت، مناسب نبودن برای ترافیک جمعیتی بالا، مایع هیدرولیک درون سیلندر در صورت نشتی برای محیط زیست مضر است،
سیستم کششی:
در این سیستم، کابین آسانسور با استفاده از یک سیستم کابل یا تسمه فولادی حرکت می کند و از یک وزنه تعادل برای جبران وزن کابین و سرنشینان استفاده می کنند. با این طراحی، موتور مجبور نیست وزن زیادی را جابجا کند و این باعث می شود مصرف انرژی هنگام بالا رفتن، بسیار کارآمدتر از سیستم های هیدرولیک باشد.
آسانسورهای کششی دارای دو نوع  دنده ای یا گیربکس  و بدون دنده یا گیرلس می باشند و هر دو نوع توسط موتورهای الکتریکی جریان متناوب یا جریان مستقیم می توانند هدایت شوند.
این پیکربندی، آسانسورهای کششی را قادر می سازد تا سریعتر از آسانسورهای هیدرولیک حرکت کنند. آنها همچنین می توانند مسافت های عمودی طولانی تری را طی کنند، که آنها را برای ساختمان های م��وسط، مرتفع و حتی بسیار مرتفع ایده آل می کند.
ویژگی‌های کارکردی و خواسته های مشتری
با بررسی ویژگی‌های کارکردی آسانسورهای مختلف و تناسب آن با خواسته های خود، دیدگاه روشن‌تری نسبت به انتخاب و خرید آسانسور پیدا خواهید کرد.ویژگی‌های عملکردی شامل موارد زیر است:
 ظرفیت اسمی (تعداد مسافر یا وزن بار قابل حمل)
 تعداد توقف‌های مجاز
 سرعت حرکت آسانسور
 میزان تکانه‌ها و سر و صدا هنگام حرکت و ایستادن
 میزان ایمنی در برابر حوادث
 مصرف انرژی
 اثرات محیط زیستی
ارزیابی خدمات شرکت‌های آسانسوری
ارزیابی خدمات شرکت‌های آسانسوری یکی از مهمترین مراحل خرید آسانسور است.لازم است از میان شرکت‌های نصاب آسانسور، معتبرترین شرکت‌ها را انتخاب کنید تا نسبت به کیفیت طراحی، تجهیزات و خدمات پس از فروش آنها مطمئن شوید. برای ارزیابی خدمات شرکت های آسانسوری به این موارد توجه کنید:
1-
دانش مهندسی و مهارت فنی،
سابقه اجرایی،
استفاده از تجهیزات آسانسور با برندهای معتبر،
 ارائه تأییدیه‌های معتبر مانند تأییدیه استاندارد،
گارانتی و خدمات پس از فروش
نمونه قرارداد فروش آسانسور
برای ارزیابی بهتر خدمات شرکت‌های آسانسوری رزومه کاری این شرکت‌ها و پروژه‌های انجام‌ شده و در دست اجرای آن‌ها را بررسی کنید. همچنین نمونه قرارداد فروش آسانسور را حتما مطالبه کنید و با مشاور حقوقی در مورد جزئیات آن مشورت کنید تا نسبت به حقوق خود و نکات عقد قرارداد در خرید آسانسور آگاه شوید.  
ارزیابی بودجه
پس از انتخاب نوع آسانسور بر اساس کاربری، سیستم جابه جایی کابین، ویژگی های کارکردی و خواسته های خود، و انتخاب شرکت آسانسوری، حالا نوبت ارزیابی بودجه است.
باتوجه به بودجه ای که برای تهیه آسانسور درنظر گرفته اید، نیاز به ارزیابی هزینه های صفر تا صد خرید آسانسور است. این هزینه‌ها شامل هزینه خرید، نصب و راه اندازی و هزینه تعمیر و نگهداری ست که باید با بودجه‌ای که در نظر گرفته‌شده است، متناسب باشد.
مشاوره با کارشناسان خبره
پس از بررسی همه موارد ذکر شده، برای انتخاب مناسب ترین آسانسور با توجه به خواسته های شما، نوع کاربری آن و سیستم جابه جایی آسانسور، همچنین محلی که قرار است آسانسور نصب گردد و نهایتا بودجه ای که برای خرید آسانسور در نظر گرفته اید نیاز به مشورت با کارشناسان خبره در این زمینه دارید. شرکت اوج فراز بیهق با بهره گیری از بهترین کارشناسان و مشاوران فنی در زمینه خرید، نصب و راه اندازی و خدمات پس از فروش آسانسور آمادگی دارد به طور رایگان در این زمینه به شما مشاوره دهد.
فروش آسانسور و رکود تورمی 1403
براساس نظرات نخبگان اقتصادی، در سال 1403، رکود تورمی 1402 ادامه خواهد یافت و این به معنی عرضه کمتر و بالاتر رفتن قیمت تجهیزات و کالاها به ویژه قطعات وارداتی خواهد بود. از آنجا که صنعت آسانسور هنوز به طور کامل بومی سازی نشده است، و اساسا دربازارهای رقابتی، همه ی برندها بر اساس کیفیت و قیمت رقابت می کنند، قیمت قطعات و تجهیزات وارداتی با افزایش قیمت دلار، افزایش خواهد یافت.
خبر خوش برای خریداران آسانسور اوج لیفت
خبر خوش برای خریداران آسانسور اوج لیفت این است که با توجه به اینکه داریم به پایان سال نزدیک می شویم ، می توانید به جای قرارداد فروش آسانسور1403 با قیمت های جدید، می توانید امسال با قیمت 1402 قرارداد ببندید و نگران افزایش قیمت ها در سال آینده نباشید.
جمع بندی
در این مقاله شرایط فروش آسانسور 1403 مورد بررسی قرار گرفت. در آغاز به این سوال پاسخ دادیم که مراحل اصلی فروش آسانسور چیست؟ که شامل  کاربری آسانسور، سیستم جابه جایی کابین، ویژگی های کارکردی و خواسته های مشتری، ارزیابی خدمات شرکت های آسانسوری، ارزیابی بودجه و مشاوره با کارشناسان خبره است را توضیح دادیم. سپس درباره رکود تورمی در سال 1403 و تاثیر آن بر قیمت قطعات و تجهیزات، هزینه های نصب و راه اندازی و خدمات پس از فروش نوشتیم و در پایان با یک خبر خوش برای خریدارانی که تا پایان سال نسبت به عقد قرارداد با شرکت اوج لیفت اقدام کنند مقاله را به پایان رساندیم برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید..
0 notes
owjliftms · 4 months
Text
چالش های آماده سازی محل آسانسور
از مهمترین چالش ها در طراحی، نصب و راه اندازی آسانسور، چالش های آماده سازی محل آسانسور است. اهمیت آسانسور در زندگی شهری  با رشد بلندمرتبه سازی ساختمان ها  به دلیل افزایش جمعیت و کمبود فضا، به ویژه در شهر های بزرگ نمایان شد، چرا که بدون آسانسور، عملا بلند مرتبه سازی امکان پذیر نبود. آسانسور تنها ماشین متحرک  در دل یک ساختمان است که به عنوان قلب تپنده ی ساختمان، باعث روان شدن رفت و آمد، کاهش زمان جابه جایی و تجربه ای لذت بخش و امن برای مسافران خود می شود. در این مقاله به بررسی چالش هایی که طراحان آسانسور برای آماده سازی محل نصب آسانسور با آن مواجه می شوند می پردازیم.  برای آشنایی با چالش آماده سازی محل آسانسور، پیش از هر چیز لازم است بدانیم تعیین محل آسانسور یا جانمایی آسانسور به چه عواملی بستگی دارد.
نخستین چالش: جانمایی آسانسور
جانمایی آسانسور نخستین و مهمترین چالش در مسیر آماده سازی محل آسانسور است. معمار طراح باید تعداد آسانسورها، ظرفیت اسمی هر یک و نوع آسانسورها( مسافربر، باربر و...) را در یک ساختمان معلوم کند و سپس بر اساس دانش خود و مقررات مبحث جانمایی آسانسور و در نظر گرفتن شرایط اقلیمی منطقه، جانمایی آسانسور را انجام دهد.  اما در جانمایی آسانسور چه پارامترهایی تعیین کننده هستند؟ این پارامترها شامل موارد زیر می شود:  
موقعیت ترافیکی آسانسور
فاصله محل آسانسور از اتاق های استراحت
ابعاد چاه آسانسور 
1-موقعیت ترافیکی آسانسور  
محل نصب آسانسور باید در مرکز حرکتی و ترافیکی ساختمان قرار داشته باشد، به گونه ای که برای دسترسی به آسانسور، نیاز به کمترین حرکت و جابه جایی مسافر یا بار باشد. در این زمینه قوانینی وجود دارد که طراح ملزم به رعایت آنها می باشد.
مقررات تعیین موقعیت ترافیکی آسانسور
 در زمینه جانمایی آسانسور و تعیین موقعیت ترافیکی آسانسور در مبحث پانزدهم مقررات ملی ساختمان ویرایش 1392 مقرراتی وجود دارد که رعایت آنها الزامی است. برخی از این قوانین به شرح زیر می باشد:
ﺣﺪاﻛﺜﺮ ﻣﺴﺎﻓﺖ از درِ ورودیِ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن یا آپارتمانها ﺗﺎ درِ آﺳﺎﻧﺴﻮر در هر طبقه 40 ﻣﺘﺮ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ.
آﺳﺎﻧﺴﻮرﻫﺎ ﺑﺎﻳﺪ به ﻧﺤﻮی ﺟﺎﻧﻤﺎﻳﻲ  ﺷﻮﻧﺪ ﻛﻪ ﻣﺴﺎﻓﺖ ﻃﻲ ﺷﺪه توسط  ﻣﺴﺎﻓﺮان ﺑﺮاي ﺳﻮار ﺷﺪن ﺑﻪ هر ﻛﺎﺑﻴﻦ، ﺣﺪاﻗﻞ ﻣ��ﻜﻦ ﺑﺎﺷﺪ.
ورود و خروج افراد از آﺳﺎﻧﺴﻮر به ﻃﺒﻘﺎت و بالعکس ﺑﺎﻳﺪ به راﺣﺘﻲ و ﺑﺪون ﺗﺪاﺧﻞ حرکتی صورت گیرد و ﻓﻀﺎي ﻛﺎﻓﻲ ﺟﻬﺖ اﻧﺘﻈﺎر در ورودی ها و ﺧﺮوﺟﻲ در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﻮد. در این مبحث جدولی وجود دارد که عمق راهروی مقابل ورودی کابین را بر اساس نوع ساختمان و عمق کابین آسانسور تعیین کرده است که در زیر آمده است:
 جدول ۱۵-۲-۲-۱-۴ عمق (عرض یا طول هم راستای عمق کابین) راهرو مقابل ورودی های آسانسور   نوع ساختمان
جانمایی آسانسورعمق راهرو مقابل ورودی های کابینمسکونی
 تکیبرابر یا بزرگتر از عمق کابینمسکونی
گروهی در کنار همبرابر یا بزرگتر از ۱/۵ متر یا بزرگ ترین عمق کابین در گروه (هر کدام که بزرگتر باشند)مسکونی
گروهی روبروی همبرابر یا بزرگتر از ۲/۱ متر یا مجموع بزرگترین عمق آسانسورهای رو به روی هم (هر کدام که بزرگتر باشند) غیر مسکونی به استثنای آسانسور
تکیبرابر یا بزرگتر از ۱/۵ برابر عمق کابینغیر مسکونی به استثنای آسانسور
گروهی در کنار همبرابر یا بزرگتر از ۲/۴ متر یا ۱/۵ برابر بزرگترین عمق کابین در گروه (هر کدام که بزرگتر باشند)غیر مسکونی به استثنای آسانسور
گروهی روبروی هم برابر یا بزرگتر از مجموع بزرگترین عمق کابین های رو به روی هم حداکثر ۴/۵ مترغیر مسکونی بیمارستان و … دارای آسانسور تخت بر
تکیبرابر یا بزرگتر از ۱/۵ برابر عمق کابین     گروهی در کنار هم    برابر یا بزرگتر از ۱/۵ برابر عمق بزرگترین کابین در گروهغیر مسکونی بیمارستان و … دارای آسانسور تخت بر
گروهی در کنار هم برابر یا بزرگتر از ۱/۵ برابر عمق بزرگترین کابین در گروهغیر مسکونی بیمارستان و … دارای آسانسور تخت بر
گروهی روبروی همبرابر یا بزرگتر از مجموع بزرگترین عمق کابین های رو به روی هم
2-فاصله محل آسانسور از اتاق های استراحت
فاصله محل آسانسور از اتاق های بستری بیمارستان ها و اتاق های خواب باید به گونه ای باشد که صدای حرکت کابین و تجهیزات آسانسور شنیده نشود. در این زمینه  یکی دیگر از مقررات ملی ساختمان در زمینه جانمایی آسانسور مربوط به فاصله محل آسانسور از اتاق های استراحت چنین است:
در هتلﻫﺎ، بیمارستان ها و ساختمان های ﻣﺴﻜﻮﻧﻲ ﻻزم اﺳﺖ  ﺑﺮاي ﺟﻠﻮﮔﻴﺮي از اﻧﺘﻘﺎل ﺳﺮ و ﺻﺪاي ﻧﺎﺷﻲ از ﻋﻤﻠﻜﺮد و ﺣﺮﻛﺖ آﺳﺎﻧﺴﻮر ﺗﻤﻬﻴﺪات ﻻزم   ﺑﻴﻨﻲ ﮔﺮدد و ﭼﺎه آﺳﺎﻧﺴﻮر از اﺗﺎق ﻫﺎي ﺑﺴﺘﺮي ﻳﺎ ﺧﻮاب دور ﺑﺎﺷﺪ.   بدین ترتیب از ابتدا نقشه ساختمان باید به گونه ای طراحی شود که همزمان محل نصب آسانسور هم در کانون ترافیکی ساختمان قرار داشته باشد، هم از اتاق های استراحت دور باشد، اما اگر جانمایی از قبل انجام شده باشد یا نصب آسانسور در یک ساختمان قدیمی قرار است انجام شود باید به گونه ای عایق بندی صدا انجام شود که صدای حرکت آسانسور در اتاق های استراحت شنیده نشود. 
3-ابعاد چاه آسانسور
ابعاد چاه آسانسور بر اساس ﻇﺮﻓﻴﺖ ﻛﺎﺑﻴﻦ، ﻧﻮع  در و ﺳﺮﻋﺖ آﺳﺎﻧﺴﻮر ﻃﺮاﺣﻲ می ﺷﻮد. با مراجعه به  جداول موجود در مبحث پانزدهم مقررات ملی ساختمان، مشاهده خواهید کرد که بین مساحت کابین آسانسور و ظرفیت اسمی آن (که بر اساس وزن یا نفر می باشد) تناسبی وجود دارد. بنابراین هر چه ظرفیت اسمی کابین طراحی شده بیشتر باشد، ابعاد کابین آسانسور و در نتیجه چاه آسانسور هم باید بزرگتر در نظر گرفته شود، هر چند جدولی هم برای حداکثر مساحت کابین به ازای وزن یا نفر نیز برای جلوگیری از وارد شدن بار اضافی به ساختمان وجود دارد. یکی از چالش های آماده سازی محل آسانسور، تعیین ابعاد بهینه برای محل نصب آسانسور یا همان چاه آسانسور است. برای تعیین ابعاد چاه آسانسور باید دو موضوع همزمان مورد توجه قرار گیرد:
جابه جایی افراد بیشتر یا بار بیشتر در زمان کمتر، در امن ترین وضعیت ممکن
محدودیت ابعادی آسانسور، هم به خاطر طراحی و نقشه ساختمان، هم به دلیل مقررات          ملی ساختمان برای جلوگیری از وارد شدن بار اضافی به ساختمان  از این رو طراح با بهره گیری از دانش و تجربه خود و ویژگی های ساختمان باید بهینه ترین طراحی را انجام دهد که بیشترین بهره را از کمترین فضای ممکن ببرد.دومین چالش: جانمایی تجهیزات آسانسوربر اساس ابعاد چاه آسانسور، همه تجهیزاتی که درون چاه آسانسور و بیرون آن قرار می گیرند باید به درستی جانمایی شوند. این تجهیزات شامل موتور، تابلوفرمان، کابین آسانسور، ریل ها، وزنه تعادل، کابل ها، تجهیزات سیم کشی، سنسورها، درهای طبقات، بافرها، پاراشوت،گاورنر و.... است که هر کدام باید بدون مزاحمت نصب و بر اساس استانداردهای نصب در جای خود قرار گیرند.  تراز بودن تجهیزات و کل سازه آسانسور اهمیت بسیار زیادی دارد، زیرا باعث انتقال صحیح بارهای دینامیکی و استاتیکی می شود و باعث حرکت روان کابین آسانسور می شود و از فرسودگی زود هنگام قطعات و تجهیزات آسانسور ممانعت می کند.در زیر جدول میزان ناترازی مجاز ابعاد چاه آسانسور آمده است:
جدول ۱۵-۲-۲-۹-۲ حداکثر ناشاقولی مجاز ابعاد چاه آسانسورارتفاع چاه آسانسور مجاز   
     حداکثر ناشاقولی30 متر
25 میلیمتر30-60 متر
25 میلیمتربزرگتر از 60 متر
50 میلیمتر
چنانکه ذکر شد هر یک از تجهیزات آسانسور نیاز به فضای مشخصی دارند.همچنین چاه آسانسور دارای دو فضای مجزا به نام موتورخانه و چاله آسانسور است که بخشی از تجهیزات در این فضاها قرار می گیرند و بخشی از چالش آماده سازی محل آسانسور مربوط به آماده سازی این فضاها می باشد:  
1-    موتورخانه
بخشی از این تجهیزات که شامل موتور، تابلو برق،گاورنر و... معمولا در قسمت بالای چاه آسانسور در اتاقی مجزا به نام موتورخانه قرار می گیرند. موتورخانه جایی ست که تجهیزات مرتبط با سیستم نیروی محرکه آسانسور در آن قرار می گیرد. بهترین مکان برای قرارگیری موتورخانه در آسانسورهای کششی بالای چاه آسانسور و برای آسانسورهای هیدرولیکی در پایین چاه می باشد.همچنین اگر موتور آسانسوری از نوع بدون گیربکس یا گیرلس باشد موتورخانه آن درون چاه قرار می گیرد که به آن آسانسور بدون موتور خانه یا روملس می گویند. یکی از چالش های مربوط به آماده سازی محل آسانسور، ایجاد اتاق موتورخانه است که معمولا بالای پشت بام قرار می گیرد و از نظر طراحی، مورد علاقه معماران ساختمان نیست. با اینهمه در صورتی که شرایط طراحی آسانسور اجازه دهد، می توان از آسانسورهایی که با موتور بدون دنده یا گیرلس حرکت می کنند و نیازی به اتاق موتورخانه ندارند و اصطلاحا روملس نامیده می شوند استفاده کرد. 
2- چاله یا چاهک آسانسور
بخش دیگری از تجهیزات آسانسور شامل ضربه گیرهای کابین آسانسور و وزنه تعادل(بافرها) ، پایه های ریل های راهنمای کابین ، فلکه کششی سیم بکسل گاورنر آسانسور ، فلکه کشش زنجیر جبران آسانسور(در صورت وجود) ، چراغ روشنایی ته چاله، نردبان و چاه ارت در قسمت پایینی چاه آسانسور به نام چاله یا چاهک قرار می گیرند.  فاصله بین پایین ترین ایستگاه آسانسور تا کف چاه آسانسور که مهمترین کارکرد آن نصب ضربه گیر برای جلوگیری از برخورد شدید کابین به کف چاه آسانسور است.
آب بندی چاله آسانسور از دیگر چالش های آماده سازی محل آسانسور است. با توجه به اینکه چاله آسانسور در زیر سطح همکف ساختمان قرار دارد،هنگام آماده سازی محل آسانسور، حتما باید توجه شود که امکان آب بندی چاله آسانسور و عدم نفوذ آبهای زیرزمینی، یا فاضلاب به داخل چاله آسانسور فراهم باشد.
چالش سوم: ایمنی آسانسور  در برابر آتش سوزی
یکی دیگر از چالش های آماده سازی محل آسانسور، ایمنی آسانسور در برابر آتش سوزی است. در این خصوص دیواره ها و کف و سقف چاه آسانسور باید از مواد مقاوم  در برابر آتش سوزی باشند. همچنین با توجه به خاصیت دودکشی چاه آسانسور در هنگام آتش سوزی، باید به گونه ای طراحی شود که امکان نصب همزمانِ سیستم فشار مثبت آسانسور با سیستم فشار مثبت راه پله امکان پذیر باشد. علاوه بر این باید تاثیر شرایط شرایط اقلیمی منطقه شامل بازه ی دمایی هوا در طول سال، سرعت و جهت حرکت باد، میزان رطوبت، ارتفاع منطقه از سطح دریا در طراحی لحاظ گردد.
چالش چهارم: هزینه و کیفیت
یکی از مهمترین چالش های طراح و سازنده آسانسور برای آماده سازی محل آسانسور، چالش هزینه و کیفیت است. آنچه مسلم است مهم ترین اولویت در درجه اول، رعایت الزامات ایمنی و استانداردها ست،.پس از آن، این هنر طراح، سازنده و مجری آسانسور است که با بهره گیری از دانش، مهارت و تجربه خود، متناسب با بودجه و هزینه ای که از طرف کارفرما پرداخت می شود، بهترین کیفیت را در زمینه ی طراحی، ساخت، تجهیزات و اجرا و نصب آسانسور ارائه کند. در این خصوص ممکن است مشتری هم خواسته هایی داشته باشد که طراح می تواند با رعایت اولویت ها و الزامات استاندارد و ایمنی، آنها را برآورده کند.  
جمع بندی در این مقاله به بررسی مهمترین چالش هایی که طراحان، سازندگان و نصابان آسانسور برای آماده سازی محل آسانسور با آن مواجه می شوند پرداخته شده است.نخستین چالش، جانمایی آسانسور است که شامل تعیین مناسب ترین موقعیت ترافیکی برای آسانسور، دور بودن از اتاق های استراحت و ابعاد چاه آسانسور می باشد. دومین چالش، جانمایی تجهیزات آسانسور است که شامل تجهیزات درون چاه آسانسور، موتورخانه و چاله آسانسور است. سومین چالش، ایمنی آسانسور در برابر آتش سوزی است که باید بیشترین مقاومت در برابر آتش سوزی و جلوگیری از گسترش آتش و دود در طراحی لحاظ گردد. و آخرین چالش، چالش هزینه و کیفیت است که طراح باید با توجه به محدودیت بودجه و هزینه ساخت، بهترین کیفیت را با رعایت الویت های استاندارد و ایمنی و در نظر گرفتن خواسته های مشتری ارائه کند. برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.. 
0 notes
owjliftms · 4 months
Text
سامانه فشار مثبت آسانسور
سامانه فشار مثبت آسانسور، سیستمی است که در هنگام آتش سوزی فعال می شود و با فعال کردن فن های فشار قوی باعث افزایش فشار هوای داخل چاه آسانسور می شود و از ورود هوا از طریق منافذ دیگر به چاه آسانسور و کابین آن جلوگیری می کند. بدین ترتیب  شفت آسانسور تبدیل به فضایی امن برای آتشنشانها  می شود تا برای نجات افرادی که در طبقات ساختمان گرفتار شده اند از آن استفاده کنند. در این زمینه از تجهیزاتی استفاده می شود که در ادامه مقاله خواهد آمد. اما پیش از هر چیز باید بدانیم فشار مثبت چیست؟
فشار مثبت
هر گاه فشار داخل یک فضای محدود از فشار بیرون آن بیشتر باشد، فضای داخلی دارای فشار مثبت می باشد. وقتی هوای دمیده شده به یک فضای محدود بیشتر از هوای خارج شده از آن باشد، اختلاف فشاری میان فضای داخلی و فضای بیرونی ایجاد می شود که مانع نفوذ هوای بیرونی به داخل می شود. مثلا اگر در اتاقی فشار مثبت ایجاد شود و دریچه ای باز باشد، جریان فشار مثبت مانع ورود هوای بیرون از دریچه به داخل اتاق خواهد شد. از این ترفند در سامانه فشار مثبت برای جلوگیری از گسترش دود و آتش سوزی استفاده می شود.
سامانه فشار مثبت
سامانه ای است متصل به سیستم اطفای حریق که با ایجاد فشار مثبت در بخش هایی از ساختمان شامل راه پله و چاه آسانسور، در هنگام آتش سوزی، مانع انتشار دود و آتش سوزی به آن بخش ها می شود و امکان دسترسی آتشنشان ها و انتقال مردم به بیرون را فراهم می کند.
اثر دودکشی
تمایل هوای گرم و گازهای گرم  به حرکت سریعتر به سمت بالا و درون منافذ، دودکش ها، و هر مسیری که امکان حرکت رو به بالای آنها را فراهم کند را اثر دودکشی می نامند که به خاطر پایین تر بودن چگالی آنها نسبت به هوای اطراف خود اتفاق می افتد.
اهمیت سامانه فشار مثبت در ساختمان
کافیست بدانید که 70 درصد بی جان شدن ها در آتش سوزی ها بر اثر استشمام  دود رخ می دهد و عامل اصلی مرگبار در آتش سوزی  نه خود آتش، بلکه دود ناشی از سوختن است که از طریق راه پله و چاه آسانسور به خاطر اثر دودکشی سریعتر منتقل می شوند. از این رو در هر ساختمانی ضروری است که برای جلوگیری از انتشار دود ناشی از آتش سوزی به محوطه های دیگر ساختمان، همچنین هدایت دود به بیرون از ساختمان، سیستم کنترل و هدایت دود تعبیه شود. یکی از موثرترین روش های کنترل و هدایت دود، سامانه فشار مثبت است که به ویژه در ساختمان های مرتفع الزامی است.
الزامات آتش نشانی سامانه فشار مثبت
بر اساس ضوابط آتش نشانی تهران، در ساختمان هاي با کاربري غیرمسکونی، و یا ساختمان هاي مسکونی که ارتفاع دهلیز پلکان آنها (کف پایین ترین قسمت پلکان تا سقف بالاترین قسمت پلکان) بیش از 30 متر می باشد، سامانه فشار مثبت باید به صورت شبکه اي (کانال کشی) اجرا شده و حداقل در هر سه طبقه، از طریق یک دریچه با ابعاد مناسب به دهلیز پلکان مرتبط گردد. همچنین در ســاختمان های با ارتفاع بلند و طبقات زیاد که ارتفاع از ۲۳ متر بیشتر است پله های داخلی که به خروجی هدایت می شوند و تهویه ی طبیعی مناسبی ندارند می بایســت الزامات فشــار مثبت پلکان را رعایت کنند (که فشار پلکان می بایست همواره از محیط اطرافش بیشتر باشد).
سامانه فشار مثبت آسانسور
با توجه به اثر دودکشی در چاه آسانسور که  مستعد گسترش دود به طبقات دیگر می باشد، سامانه فشار مثبت آسانسور اهمیت به سزایی دارد که علاوه بر کنترل دود و جلوگیری از نفوذ آن از طریق شفت آسانسور، امکان استفاده آتش نشان ها از آن برای دسترسی به طبقات و نجات افراد را نیز فراهم می کند.
فن فشار مثبت آسانسور
وظیفه فن فشار مثبت آسانسور، هواسازی در چاه آسانسور و ایجاد فشار مثبت برای جلوگیری از نفوذ دود در هنگام آتش سوزی با فن فشار مثبت آسانسور می باشد. این فن ها به سیستم اطفاء حریق ساختمان متصل بوده و در صورت فعال شدن حسگرهای آتش و دود، متناسب با حجم هوای چاه آسانسور، با هوادهی و ایجاد فشار مثبت در شفت آسانسور از ورود دود به داخل آن جلوگیری می کنند.
اجزای فن فشار مثبت آسانسور
چنانکه توضیح داده شد فن فشار مثبت آسانسور با هوادهی به داخل شفت آسانسور و ایجاد فشار مثبت داخلی نسبت به فضای بیرونی، از ورود دود هنگام آتش سوزی به چاه آسانسور جلوگیری می کند.فن های فشار قوی دارای اجزای زیر می باشند: 
  الکتروموتور: نیروی محرکه فن  که توسط موتور الکتریکی تامین می شود. 
 پروانه: توسط الکتروموتور به حرکت در می آید و با ایجاد جریان هوای فشرده، هوا را با فشار مثبت به خارج سیستم کمپرسور می فرستند. 
  بدنه: محفظه ای که اجزای فن را شامل موتور و پروانه درون خود جای می‌دهد. 
  ورودی، خروجی: دریچه هایی که برای ورود و خروج هوا در فن به کار می روند.
  تابلو فرمان: سیستم کنترل کننده فشار، سرعت و دمای فن 
انواع فن فشار مثبت آسانسور
فن های فشار مثبت برای آسانسور و راهرو  دارای دو نوع اصلی می باشد: 1-فن فشار مثبت تزریق شبکه ای 2-فن فشار مثبت تزریق مستقیم که در ادامه به معرفی کارکرد هر کدام می پردازیم.
فن فشار مثبت تزریق مستقیم
در فن فشار مثبت تزریق مستقیم، خروجی فن به طور مستقیم داخل چاه آسانسور یا راه پله قرار می گیرد و می تواند بدون اتلاف انرژی، بیشترین هوادهی را انجام دهد، با اینهمه به خاطر قرار گرفتن مستقیم فن در محل، در صورت رسیدن آتش سوزی به آن محل، فن از کار می افتد و کل چاه آسانسور یا راه پله از دسترس خارج می شود.  
فن فشار مثبت تزریق شبکه ای
در فن فشار مثبت تزریق شبکه ای، محل قرارگیری فن خارج از شفت آسانسور یا راه پله است و هوای تولید شده بوسیله کانال کشی از چندین خروجی به فضای مورد نظر تزریق می شود. در این روش به خاطر قرار گرفتن فن روی پشت بام یا فضایی بیرونی، و هوادهی به طور غیر مستقیم ایمنی بسیار بالاتری خواهد داشت و حتی با نفوذ آتش به یکی از بخش های شبکه هوادهی، بخش های دیگر از کار نمی افتد. این نوع فن هزینه بالاتری نسبت به فن فشار مثبت مستقیم دارد با اینهمه عملکرد بهتری در هنگام آتش سوزی خواهد داشت.
ویژگی های فنی فن فشار مثبت 
فن های فشار مثبت دارای ساختار سانتریفیوژ هستند  که موجب مقاومت بالای آن ‌ها در برابر آلودگی و آتش‌ سوزی می‌ شود. همچنین ویژگی های فنی آنها را می توان در جدول زیر مشاهده کرد:                                           حجم هوادهی500-10000دور موتور500-3000توان موتور           90-22000شدت صدا            60-90قطر پروانه            25-150جنس بدنهاستیل مقاوم در برابر حرارت ST52، ST37، 4841نوع اتصالمستقیم، پولی تسمه، کوپلینگ
عوامل موثر در انتخاب تعداد و نوع فن فشار مثبت 
نقشه ساختمان، نقاط بحرانی ساختمان و محل های نصب
هوادهی مورد نیاز برای ایجاد فشار مثبت و پوشش تمام فضای مورد نیاز
توان مصرفی مورد نیاز برای ایجاد فشار مثبت
طول عمر فن و حسگرها و مقاومت آنها در برابر حرارت
امکان کانال کشی، طول کانال و فشار نهایی هوایی که وارد فضای مورد نظر می شود. 
امکان اتصال فن فشار مثبت به سیستم هوشمند ساختمان. 
تاثیر ویژگی های اقلیمی در طراحی سامانه فشار مثبت
در طراحی سامانه فشار مثبت عوامل متعددی تاثیر گذار هستند که یکی از آنها ویژگی های اقلیمی است که شامل موارد زیر می شود: 1-محدوده دمایی گرمترین و سردترین روزهای سال 2-سرعت و جهت باد 3-فشار هوا و ارتفاع از سطح دریا 4-میزان رطوبت هوا
چالش طراحی فشار مثبت آسانسور
محاسبات طراحی سامانه فشار مثبت چاله آسانسور نسبت به سامانه فشار مثبت راه پله به دو دلیل پیچیده تر است: 1-    دیواره های ساختمان معمولا توانایی تخلیه مفید حجم هوای زیاد ایجاد شده از فشار مثبت را ندارند. 2-    باز بودن درهای خروجی طبقه همکف باعث ایجاد اختلاف فشار زیاد از دو طرف درهای آسانسور هم کف می شوند
برای ایجاد فشار مثبت در چاله آسانسور، به حجم هوای بیشتری نسبت به راه‌پله نیاز است. بخش اصلی این هوا از چاله آسانسور خارج شـده و از طریق ساختمان به بیرون منتقل می‌شود. اگر دیواره های ساختمان نتوانند این هوا را به بیرون منتقل کنند، ممکن است فشار مثبت اضافی در ساختمان ایجاد شود. معمولاً در زمان آتش سوزی ساختمان، تعـدادی از درهای خروجی همکف باز هستند. زمان عملیات آتش نشانی و هنگام تخلیه ساختمان توسط ساکنین هم این در‌ها توسـط آتش‌نشانان باز نگه‌ داشته می‌شوند.  سامانه فشار مثبت چاله آسانسور در چنین شرایطی باید توانایی حفظ اختلاف فشار مورد نیاز طراح را داشته باشند ولی حجم زیاد جریان هوای خروجی از این در‌ها سـبب بروز اختلاف فشـار زیادی در دو سمت درهای شفت آسانسور در طبقه همکف می‌شود وممکن است پس از بررسی و محاسبات مهندسی، مشخص شود که استفاده  همزمان از سامانه فشـار مثبت برای چاه آسانسور و راه‌پله در یک ساختمان امکان‌ پذیر نیست و ناچار باید از روش‌های جایگزین دیگر برای کنترل دود در ساختمان بهره برد.
جمع بندی سامانه فشار مثبت آسانسور با بهره گیری از فن فشار مثبت،  یکی از روش های موثر در کنترل دود، هنگام آتش سوزی  است که در صورت سازگاری آن با سامانه فشار مثبت راه پله، هنگام بروز آتش سوزی، در حکم فرشته نجات برای ساکنین و مسیری نسبتا امن برای اتش نشان ها ست که امکان استفاده از آن برای تخلیه سا��نین را فراهم می کند و مانع بروز خسارت های جانی و مالی بیشتر خواهد شدبرای کسب اطلاعات بیشتر درباره قیمت و نحوه نصب سامانه فشار مثبت آسانسور  کلیک کنید.
0 notes
owjliftms · 5 months
Text
قیمت شاسی کشی آسانسور به عوامل گوناگونی بستگی دارد که مهمترین آنها تعداد طبقات ساختمان، ارتفاع کل سازه، نوع اسکلت ساختمان، نحوه ی آهنکشی،  قیمت بازار و مشخصات فنی آهن آلات و فولاد، ظرفیت آسانسور، دفعات توقف، کیفیت مصالح، کیفیت اجرا، روش جوشکاری و دستمزد و تیم تخصصی است که در ادامه هر یک از این موارد مورد بررسی قرار می گیرد. اما پیش از هر چیز لازم است بدانیم شاسی کشی بالابر چیست؟
 شاسی کشی آسانسور
شاسی کشی یا آهن کشی آسانسور، ایجاد اسکلت بندی فلزی درون چاه آسانسور است که پس از نصب ریل، باعث حرکت امن و بدون لرزش کابین آسانسور روی ریل می شود. کارکرد شاسی کشی و ریلی که به آن متصل می شود، تحمل تمام بارهای دینامیکی و استاتیکی از طرف کابین آسانسور است و از این رو طراحی مهندسی و اجرای درست آن بسیار اهمیت دارد. پس از آنکه دانستیم شاسی کشی بالابر چیست لازم است بدانیم آهن کشی شامل چه مراحلی است و از چه مصالحی در ساختن آن استفاده می شود؟
مراحل شاسی کشی آسانسور
شاسی کشی آسانسور شامل مراحل زیر است:
نقشه کشی، شاقول ریزی، قراردادن صفحه پلیت ها در ساختمان های بتنی، تعیین خط تراز، نصب ستون های نبشی و کلاف بندی است که برای آگاهی بیشتر پیشنهاد می شود مقاله بررسی مراحل نصب آسانسور در افغانستان را مطالعه کنید.  اما برای آنکه بدانیم چه مصالحی در شاسی کشی آسانسور استفاده می شود نیاز به نقشه ی آهنکشی داریم. 
اهمیت نقشه شاسی کشی در قیمت
برای تعیین قیمت شاسی کشی آسانسور، مهمترین مرجع، نقشه آهن کشی یا نبشی کشی آسانسور است، زیرا در نقشه آهن کشی که دارای بخش های   معماری، مکانیکی و الکتریکی است تمام جزئیات شامل شیوه اتصال بین اسکلت ساختمان با شاسی آسانسور، محل اتصالات و جوشکاری،  تا اندازه‌ و کیفیت تمام قطعات فلزی و غیر فلزی که در آهن کشی چاه آسانسور مورد استفاده قرار می گیرد ذکر شده است و با استعلام قیمت آنها می توان هزینه برآورد شده را مورد بررسی قرار داد. 
قطعات اصلی شاسی کشی آسانسور
قطعات اصلی شاسی آسانسوراین قطعات شامل نبشی ، ناودانی ، تیرآهن، پلیت و لقمه نبشی است که مشخصات فنی آنها  با توجه به استانداردهای جهانی ، و با در نظر گرفتن تمام جوانب فنی، ایمنی و نوع سازه توسط مهندسین متخصص در این زمینه تعیین می شود.  
کاربرد
نوع قطعه
ستون های آهنکشی
نبشی
کلاف بندی
ناودانی
آخرین کلاف برای بتن‌ریزی
تیرآهن
اتصال شاسی آسانسور به اسکلت ساختمان بتنی، اتصال عمودی نبشی ها
پلیت
اتصال آهن‌کشی به سقف
لقمه نبشی
در این زمینه می توان به انواع نبشی با ابعاد مختلف و روش تولید متفاوت اشاره کرد.
نکته فنی:
در تولید  نبشی از دو روش استفاده می شود که در خواص و مشخصات فنی آنها تفاوت ایجاد می کند: 1-تولید نبشی به روش فابریک با نورد گرم  2-تولید نبشی به روش پرسی با نورد سرد  کیفیت نبشی هایی که به روش فابریک تولید می شوند بالاتر است و به خاطر فرایند تولید، گرانتر است.
روش محاسبه میزان آهن آلات مصرفی
روش محاسبه میزان آهن آلات مصرفی در شاسی کشی، در صورتی که نقشه در دسترس نباشد، با استفاده از نرم افزارهای تخصصی موجود مانند Lift Designer که باید توسط متخصصین با تجربه انجام شود قابل محاسبه است، در غیر این صورت  برای محاسبه حدودی آن می توان به روش ��یر عمل کرد. 
میزان نبشی برای ستون ها
برای محاسبه میزان نبشی های مورد استفاده برای ستون های شاسی کشی آسانسور می توان از فرمول زیر استفاده کرد. H=Sh*(Sn-1)+O+P اندازه یک ستون نبشی=ارتفاع طبقات *(تعداد توقفها منهای یک)+فاصله سقف چاه تا آخرین توقف+فاصله کف چاله تا اولین توقف
به طور معمول از 4 ستون برای شاسی کشی آسانسور استفاده می شود بنابراین مقدار نبشی مورد نیاز برای ستون ها  4 برابر عدد بدست آمده است.
نکته مهم:
 4اگر ظرفیت آسانسور تا 4 نفر باشد و میزان توقف و حرکت آسانسور در طول روز زیاد نباشد از
 ستون برای نبشی استفاده می شود، در غیر این صورت یا ابعاد و ضخامت نبشی ها تغییر می کند یا 2 ستون برای اطمینان از توانایی تحمل بارهای وارده اضافه می شود. بدین ترتیب  برای محاسبه میزان نبشی عدد  H  به دست آمده را در 6 ضرب می کنیم.
تعداد کلاف ها در شاسی کشی آسانسور
پیش از هر چیز باید بدانیم کلاف چیست؟ کلاف ها نقش اتصال ستون های اسکلت را در شاسی کشی آسانسور دارند و از این جهت برای ایجاد استحکام در سازه نقش بسیار مهمی ایفا می کنند.معمولا کلاف ها با مقطع ناودانی هستند و تعداد کلاف ها بسته به ابعاد چاه آسانسور و نکات فنی دیگر محاسبه می گردد. برای تخمین تعداد کلاف ها می توان از روش زیر استفاده کرد: ● یک کلاف به فاصله 30 سانتیمتری از کف چاه آسانسور و یکی هم با همین فاصله از سقف چاه آسانسور  قرار می گبرد. ●کلاف های دیگر با فاصله گذاری 120 تا 250 سانتیمتر از هم اسکلت شاسی کشی را به هم کلاف می کنند.  
تعداد پلیت ها در سازه های بتنی
برای پل گرفتن از ساختمان بتنی به شاسی آسانسور‎، در هر طبقه لازم است موقع آرماتور بندی ساختمان، در چهار گوشه ی چاه آسانسور پلیت‎هایی کار گذاشته باشند، وگرنه باید  صفحه پلیت در چهار کنج چاه پیچ شود. معمولا در شاسی کشی از نبشی 10 و کلاف 8 استفاده می شود ولی با توجه به ویژگی های خاص هر پروژه ممکن است از نبشی ها و کلاف هایی با ضخامت بیشتر و استحکام بالاتر هم استفاده شود.  
نکته ای درباره یک غلط مصطلح:
در تمام پروفیل هایی که از جنس آهن تولید می شوند، برای افزایش استحکام، درصدی کربن به آهن خام اضافه می شود. هر چه میزان کربن اضافه شده بیشتر باشد استحکام و سختی آن بیشتر می شود و این میزان از 0.02% تا 2.1% متغیر است، با اینهمه تمام آنها در رده فولاد قرار می گیرند اما فولادهای ساختمانی که کمتر از 0.3% کربن دارند  را گاهی در اصطلاح آهن می گویند که یک غلط مصطلح است. 
قیمت بازار آهن آلات و فولاد
با توجه به اینکه صنعت فولاد در ایران یکی از صنایع پیشرو می باشد و چندین کارخانه در حال تولید انواع پروفیل های فولادی با مشخصات فنی مورد نیاز بازار هستند، برای خرید آهن آلات شاسی کشی آسانسور گزینه های بیشتری برای انتخاب وجود دارد، اما ذکر این نکته ضروری است که کیفیت تولید در همه کارخانجات یکسان نیست.
روش جوشکاری و دستمزد
از آنجا که اجرای درست و دقیق شاسی آسانسور پیش نیاز نصب مطمئن و استاندارد آسانسور است از این رو برای اجرای صفر تا صد آن نیاز به یک تیم متخصص و حرفه ای دارد. به ویژه در جوشکاری که تاثیر حیاتی در استحکام و ایمنی آسانسور دارد و از نوع جوشکاری سربالاست، لازم است از افراد آموزش دیده و باتجربه در این زمینه استفاده شود.  در صورتی که شرکت نصاب آسانسور برای کاهش هزینه ها از افراد تازه کار و کم تجربه استفاده کند مسلما در کیفیت و استحکام شاسی کشی تاثیر منفی خواهد داشت.
تعداد آسانسور در ساختمان های مرتفع
در صورتی که شاسی کشی آسانسور برای ساختمان های مرتفع انجام می شود باید این نکته را مد نظر قرار دهیم که بر اساس استانداردهای جهانی برای هر 10 طبقه به یک آسانسور مورد نیاز است.  
جمع بندی
برای محاسبه قیمت شاسی کشی آسانسور لازم است تمام عوامل تاثیر گذار در قیمت شاسی کشی بررسی شود که شامل:  تعداد طبقات ساختمان، ارتفاع کل سازه، نوع اسکلت ساختمان، نحوه ی آهنکشی،  قیمت بازار و مشخصات فنی آهن آلات و فولاد، ظرفیت آسانسور، دفعات توقف، کیفیت مصالح، کیفیت اجرا، روش جوشکاری و دستمزد و تیم تخصصی است که در این مقاله مورد ارزیابی قرار گرفت برای آگاهی از قیمت شاسی کشی آسانسور می توانید اینجا کلیک کنید.
1 note · View note