Tumgik
filmsecimi · 1 year
Video
youtube
("The Pope's Exorcist" İncelemesi: Baş Döndürücü Bir Tür Karışımı gönderdi)
İstediğimizi bilmediğimiz ahbap-rahip aksiyon-komedi-korku melezi nihayet gösterime girdi.
Julius Avery’nin yeni korku filminin en gerçeküstü kısmını seçmek zor.  Ana karakter, bir zamanlar Vatikan’ın baş şeytan kovucusu olan çok gerçek Rahip Gabriele Amorth’a dayanıyor olabilir (baş döndürücü bir şekilde, “The Exorcist”in yönetmeni William Friedkin, bir zamanlar hakkında bir belgesel çekmişti). o).  Ya da belki Peder Amorth, Russell Crowe tarafından yıllardır en ilgi çekici performanslarından birinde espresso içen, scooter kullanan başına buyruk biri olarak tasvir edilmiştir.  Papa (kült İtalyan aktör Franco Nero) tarafından, Henry (Peter DeSouza-Feighoney) adında küçük bir çocuğun tanrısız homurdanmalar yapmaya, renkleri ve şekilleri değiştirmeye ve annesine karşı uygunsuz hareketler yapmaya başladığı ıssız bir İspanyol manastırına gönderilir. (Alex Essoe, düzenli bir Mike Flanagan korku filmi).
Amorth’un işi onun için biçilmiş kaftandır, ama neyse ki, zaten tür dolu bir tabağa bir parça dost-rahip aksiyon komedisi ekleyen deneyimsiz ama oyun Peder Esquibel (Daniel Zovatto) ile eşleştirilmiştir.  İki adamın, Henry’yi ele geçiren ve Ralph Ineson tarafından muhteşem bir şekilde seslendirilen atalardan kalma kötü figürle mükemmel bir kimyası var.  Avery (“Samaritan”) filmi Amorth kadar kafeinli bir hızda sürüyor ve Ken Russell’a yakışır kamp dokunuşlarıyla Indiana Jones ile Dan Brown potboiler arasındaki bir olay örgüsüne meşru korkuları dahil etmeyi başarıyor.
“The Pope’s Exorcist”, bir devam filmi ve hatta tüm bir dizi için yer olduğuna dair utanmaz bir öneriyle sona eriyor.  İstenmeyen bir ihtimal değil.
Papa’nın Exorcist İblislerin neden olduğu küfürler ve çıplak kadınları bir an için R olarak derecelendirdi.  Süre: 1 saat 43 dakika.  Sinemalarda.
HaberSeçimiNet
0 notes
filmsecimi · 1 year
Text
"Leyla'nın" Kardeşleri
Tumblr media
Öncelikle şunu belirteyim "ciddi şüphelerim var"ı geçtim, artık eminim: Bazı film özeti, plot, yorum yazanlar filmi ya izlemiyorlar ya da atlaya atlaya izliyorlar
Yorumlardan biri konuyu: "yolsuzluk ve ekonomik çekişmelerle..." özetlemiş
Bense hala "yolsuzluk filmin neresinde" diye düşünüyorum
Filme gelince doğrusu öyle abartıldığı kadar 9,5'luk bir film olduğunu düşünmüyorum. Yani ilginç bir hikaye, bazı görsel hoşluklar vs o kadar işte
Mesela senaryo o kadar trajedik öğeyi boca etmiş karakterlerin üzerine ama lütfedip mutlu bir günde öldürmüş ölüme en meyyal karakteri
Ya da şimdi kopacak, koptu derken bütün o curcunayı yaşamadan kopmuyor "en sükunet arayan"
Sonra Leylayı "köle izavra" gibi göstermek için babayı mutfakta işetmek nedir yani
Leyla yani tamam hırs yapmış filan da o kadar vaveylayı o kadar sakinlikle, vallahi pes...
"İran toplumu demek böyle" demeyin pilli kalple baba o sahneden nasıl indi, o aşağılanmayı nasıl atlattı anlamak mümkün değil. Hangi toplumda olursa olsun bu böyledir.
Filmin kendisinin anlattıklarından çok film sayesinde anladıklarım ise bence daha kıymetli: Propaganda savaşlarının arasında özgünlüğünü kaybedip stilize Bat�� estetiğine biraz daha yenilmiş İran sinemasının yeni bir örneğini görme imkanı sağlıyor. Bu anlamda mesela Certified Copy'den daha öne çıkan yönü ise filmin İran'da çekilmiş olması. Yani estetik savaşları İran sokaklarında...
Fatih Özdemir
1 note · View note
filmsecimi · 1 year
Note
Akıcı
4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile
0 notes
filmsecimi · 1 year
Note
Bilim kurgu,gerilim,fantastik,hikaye
Star Wars
0 notes
filmsecimi · 2 years
Note
Animasyon
How Train Your Dragon
0 notes
filmsecimi · 2 years
Note
Aşk,drama,yerli unutulmayan
Sevmek Zamanı
0 notes
filmsecimi · 2 years
Note
Korku
The Shining
0 notes
filmsecimi · 2 years
Note
Komedi
Finding Nemo
0 notes
filmsecimi · 2 years
Note
Aksiyon
Robin Hood: Prince of Thieves
0 notes
filmsecimi · 2 years
Note
Aksiyon
TERMINATOR: GENISYS
SNOWDEN
0 notes
filmsecimi · 2 years
Note
Komedi
BREWSTER'S MILLIONS
RUBY SPARKS
0 notes
filmsecimi · 2 years
Text
Bergen
Tumblr media
İş yaptığı görülünce lobiciler tarafından teslim alınmış biyografi sinemasının kötü bir örneği daha. Bu lokomotife en son Ahmet Kaya ile Kürt lobisi bir kompartman eklemişti, şimdi ise Feminist lobi propaganda fırsatını devşirdi.
Kötü film maalesef.
Diğer taraftan bu kötülükte, geçmişte kalmış olması gerekirken hala sesi çıkan, racon kesip can alan bir cani varoluş biçiminin katkısı yok mu? Var tabii. Sorun şu ki, sanat bütün bunlara rağmen sanat olmak zorunda. Yani "aslında güzel film yapardık da işte şartlar..." denilecektiyse hiç başlanmasaydı da hala o şartlardan dolayı mazur görülmez miydi ilgili herkes. Mesela Farah Zeynep bu film çekilmemiş olsaydı da "aslında tehdid edilmesek Bergen diye bir film çekecektik ve süper olacaktı" diyebilirdi hala. O halde neden peki onca tehditlere, tartışmalara rağmen çekildi bu film. Çünkü, kiminin ekmek parası, kiminin sanat arzusu, kiminin ideolojik kaygısı ağır bastı. E kusura bakmayın onca "ağır şartlara" rağmen bu filmi çektiyseniz, aynı şartlara rağmen iyi çekilmesini de sağlamalıydınız. Olmadıysa da adını sanat yaptık filan gibi beylik ifadelerle anamazsınız, "denedik olmadı, kusura bakmayın" dersiniz en fazla.
Olmamış bir film için detaylardan kimi kanıtlar getirmek mümkün de bence de ilk paragraf da yeterince çok şey anlatıyor.
Hasılı bu film ne sanat için, ne halk için. Olsa olsa sanat Feminizm içindir, sanat "acıların kadınları" içindir diyenlerin filmi olabilir o kadar.
6 notes · View notes
filmsecimi · 2 years
Note
Komedi,Aile
Karpuz Kabugundan Gemiler Yapmak
Bajrangi Bhaijaan
0 notes
filmsecimi · 2 years
Note
Macera komedi
The Secret Life of Walter Mitty
Inside Out
0 notes
filmsecimi · 2 years
Note
komedi aile
It's a Wonderful Life
Sing
0 notes
filmsecimi · 2 years
Note
Sevgi
Dodsworth
Revolutionary Road
0 notes
filmsecimi · 2 years
Note
Gizem polisiye gerilim sürpriz sonlu
Identity
Seven
0 notes