Tumgik
ijsbergradio · 9 years
Text
ijsberg 118: helena de groot kiest sean cole
ijsberg zit vanaf deze aflevering in een nieuw jasje. We maken plaats voor gastbijdrages van andere liefhebbers van mooie radio, en vragen bekende radiomakers wat hun favoriete fragmenten zijn.
Tumblr media
In deze podcast krijg je van radiomaakster Helena de Groot te horen wie haar favoriete radiomaker (Sean Cole) precies is, en welke fragmenten van Cole ze zo geweldig vindt.
Helena de Groot is freelance radiomaakster. Ze werkt op dit moment aan een podcastreeks voor cultuurhuis deBuren en presenteert af en toe op Klara.
Sean Cole is een Amerikaanse freelance radiomaker, die onder andere voor bekende programma’s zoals Radiolab en This American Life werkt. 
0 notes
ijsbergradio · 9 years
Text
ijsberg 117: 21st century mythologies
Tumblr media
Roland Barthes is een held binnen de filosofie en de literatuur. Eind de jaren ’50 publiceerde hij het boek Mythologieën, waarin hij alledaagse beelden en producten uit de populaire cultuur onder de loep neemt. Zo heeft hij het onder andere over wijn, kapsels van Romeinen, biefstuk friet, worstelaars, fotografie en film. Deze schrijfsels mogen dan al meer dan een halve eeuw oud zijn, toch zijn ze nog altijd inspirerend. Zo vormen ze de basis voor het werk van Peter Conrad, een hedendaagse schrijver en criticus, die verbonden is aan de Universiteit van Oxford. Conrad werkt voor verschillende magazines en kranten als The New York Times en The Observer. En in zijn radioprogramma 21st Century Mythologies voor BBC Radio 4 heeft Conrad het net als Barthes over allerlei fascinerende dingen uit onze hedendaagse samenleving. Zoek dus snel een gezellig plekje en geniet van verhalen over de Cronut, E Reader, selfie en zo veel meer. Ik wens je heel veel luisterplezier.
Tumblr media
1 note · View note
ijsbergradio · 9 years
Text
ijsberg 116: plantrekkers
Tumblr media
Ijsberg laat je deze week kennismaken met een nieuwe podcastreeks van de Bert en Ernie van de radio. Wederik De Backer en Lucas Derycke meten zichzelf de geuzennaam Plantrekkers aan en onder dezelfde noemer lossen ze via plantrekkers.be en iTunes om de twee weken een fris radiostuk. Zoals het goede plantrekkers betaamt maken ze die niet (altijd) zelf, maar schakelen ze bevriende radiomakers in die geen neen kunnen zeggen.
Wij roepen vanop de ijsberg ook “Ja!” en presenteren u met plezier de eerste vier afleveringen.
0 notes
ijsbergradio · 9 years
Text
ijsberg 115: burroughs 101
Tumblr media
Eigenlijk wou ik deze week heel graag de laatste aflevering van de Amerikaanse non-fictiereeks This American Life laten horen. Die was namelijk zo goed! Maar als je ijsberg al van bij de start volgt, dan weet je dat we ‘t in de allereerste jaargang al over This American Life hebben gehad. En da’s niet volgens de spelregels van ijsberg. Dus dan en mag het niet.
Maar dus: toen ik vijf minuten ver was in die geniale laatste aflevering van This American Life hoorde ik dat ze ZELF eigenlijk een BBC documentaire aan het heruitzenden waren. Meer bepaald één van de winnaars van het Third Coast International Radiofestival.
En het is - hou u vast - een documentaire over William Burroughs. Even opfrissen: Amerikaanse schrijver, performer, flamboyant figuur, schrijver van Junkie en Naked Lunch? Deze week (op 5 februari) is het 101 jaar geleden dat hij geboren is. De BBC docu die je te horen krijgt is al een jaar oud, en werd uitgezonden omdat het toen 100 jaar geleden was dat Burroughs geboren werd.
Er zijn een paar dingen geniaal aan de documentaire die je straks gaat horen.
Eerst en vooral: ze wordt verteld door Iggy Pop, een kennis van William Burroughs, en natuurlijk heel bekend van zijn band Iggy Pop. ‘t is echt een meerwaarde dat hij de verteller is, en met zijn klok van een stem en fantastisch verteltalent maakt hij de docu.
Ten tweede, omdat er geen blad voor de mond gehouden wordt. In Amerika hebben ze speciaal een versie zonder scheldwoorden moeten maken, en zelfs in Groot Brittannië laten ze Iggy waarschuwen dat de f*cks en de sh*ts en de verhalen over de Amerikaanse gay scene niet altijd heel proper klinken.
En ten derde: voor het onderwerp natuurlijk, William Burroughs. Een excentrieke schrijver die zijn eigen vrouw "per ongeluk" vermoordde, terwijl openlijk gay was, een hele generatie 'negatief' inspireerde met zijn “junkie” boek, en samen met Kerouac en Ginsberg een olijk trio vormde. Een blik op zijn leven is al interessant genoeg, maar de aanpak en de stem van Iggy Pop maken het helemaal af.
Geniet van Burroughs 101, een radiodocu uit 2014, toen over de 100ste geboortedag van WIlliam S Burroughs, maar deze week dus in This American Life en in ijsberg.
0 notes
ijsbergradio · 9 years
Text
ijsberg 114 the goon show
Tumblr media
Het jaar is 1949, de wereld is nog volop aan het bekomen van de gruwel van Wereld Oorlog 2. In een Londense pub, The Grafton, komen vier voormalige soldaten geregeld samen: Spike Milligan, Harry Secombe, Peter Sellers en Michael Bentine. Tijdens hun dienst had elk van hen al wel eens een komisch toneeltje opgevoerd om hun kameraden op te vrolijken en dat idee bleef hangen. Milligan en Secombe hadden hun liefde voor script schrijven ontdekt en zelfs de eigenaar van de pub, Jimmy Grafton, deelde mee in de scriptliefde. Laatste is een belangrijk figuur in het introduceren van deze dolle vier aan de BBC. In 1950 besluit het viertal zich naar de Britse openbare omroep te begeven met hun idee voor een radioshow gebaseerd op hun gekke schrijfsels. De BBC zegt toe en tien jaar lang domineerde The Goon Show het comedy landschap van de Britse radio. Grappige stemmetjes en gekke scripts waren revolutionair en entertainden menig Brits huishouden.
Dit prachtig staaltje absurde radio is tegenwoordig amper bekend. Spijtig want ze waren instrumentaal in het beïnvloeden van grote komische successen zoals Monty Python. Ze inspireerden zelfs The Beatles, die hen als grote invloed op hun nummers zagen. Muziek was overigens ook een groot deel van The Goon Show. Maar waarom nog meer vertellen, luister gewoon naar The Goon Show…
0 notes
ijsbergradio · 9 years
Text
ijsberg 113 welcome to night vale
Tumblr media
Welcome to Night Vale is één van de meest beluisterde pod-casts van de voorbije jaren in Amerika, Australië en Engeland. Elke aflevering is een gemeenschapsradio programma voor het fictieve woestijnstadje Night Vale, gepresenteerd door ene Cecil.
Het klinkt misschien saai, maar Night Vale is het soort stadje waar alieninvasies, engelen die lampen komen vervangen en giftige gaswolken alledaags zijn en het nieuwe hondenpark verboden terrein is omdat er mannen met kappen. De makers wilden naar eigen zeggen een wereld creëren waar alle samenzweringstheorieën en urban legends realiteit waren en zijn daar zeer goed in geslaagd.
De sfeer is te omschrijven als een mix tussen the Twilight zone, films van David Lynch en de boeken van Stephen King en HP Lovecraft. Luguber en mysterieus maar met veel satire en filosofische oneliners.
Welcome to Night Vale wordt geschreven door Joseph Fink en Jeffry Cranor en was voor het eerst te beluisteren in 2012. Sindsdien zijn er twee keer per maand nieuwe uitzendingen over het leven in NIght Vale en gaat het programma ook live op toer.
Wij hebben in deze Ijsberg twee afleveringen van Welcome to Night Vale. De eerste is de allereerste uitzending uit 2012 en de tweede is die van exact een jaar later, waarin onder andere teruggeblikt wordt op die eerste uitzending. Alle andere afleveringen zijn gewoon gratis te beluisteren in de Itunesstore en duren ongeveer 20 minuten per aflevering. Meer informatie kan je vinden op commonplacebooks.com
0 notes
ijsbergradio · 9 years
Text
ijsberg 112: trumpet radio
Tumblr media
In deze ijsberguitzending hebben we het over het schetterende instrument uit de jazzmuziek, namelijk de trompet. Het eerste deel van deze uitzending gaat over Louis Prima en in het tweede deel hebben we het over de invloed van So What, de openingstrack op het album Kind of Blue van Miles Davis. 
LOUIS PRIMA
Louis Prima is een naam die je op het eerste ogenblik misschien niet veel zegt, maar je hebt hem vast al eens gehoord, want het is de man achter het stemmetje van Koning Louis uit Junglebook. Prima was een Amerikaanse entertainer, acteur, zanger en vooral jazztrompetist. Hij startte zijn muziekcarrière in de jaren 20 in een Jazzband in New Orleansstijl en speelde enkele jaren later in een succesvol swingcombo. Zijn naam werd steeds groter in de muziekwereld en zo kreeg hij in de jaren 50 een show in Las Vegas en ging hij in de jaren 60 verder met een pop rock go-go band. Door deze grote muzikale carriere en zijn uitbundige persoonlijkheid kreeg Prima de titel van King of The Siwingers. Presentator Humphrey Lyttelton, die zelf ook jazztrompettist is, vertelt voor BBC Radio 4 over de bijzondere Louis Prima. Een jazz legende en zeker de moeite waard om te luisteren. Veel luisterplezier
MILES DAVIS Miles Davis is een icoon in de jazzwereld. Hij was componist en trompettist in hart en nieren. De Picasso van de muziekgeschiedenis. Zijn stijl is zo herkenbaar en origineel dat hij na zijn dood nog steeds een grote invloed uitoefent op talrijke jazzmuzikanten. De afbuigingen aan het begin en aan het eind van zijn tonen en de lange stiltes in zijn composities zijn typische kenmerken voor zijn stijl. Behalve deze elementen is de muziek van Davis ook goed te herkennen aan zijn specifieke klank en timbre die hij maakte met de harmon mute demper. Zijn album Kind of Blue is de best verkochte jazzplaat uit de geschiedenis. Opmerkelijk is dat de nummers op dit album korte improvisaties zijn die vooraf niet waren ingeoefend. De openingstrack van dit album was zo origineel dat ze nu nog steeds een grote invloed heeft op talrijke muzikanten. In deze podcast voor BBC Radio 4 hoor je de verhalen van mensen die geïnspireerd werden door het nummer So What.
0 notes
ijsbergradio · 9 years
Text
ijsberg 110: korte golf
Tumblr media
Korte Golf is een radiofestival voor documentaires of hoorspelen van maximaal 3 minuten. Het wordt georganiseerd door het Nederlandse Grenzeloos Geluid en het Antwerpse In The Dark. De wedstrijd is vooral gericht naar jonge radiomakers. Hun talent komt bovendrijven op de korte golven. Cultuurhuizen de Brakke Grond en DeBuren werken mee.
De opdracht klonk dit jaar eenvoudig: haal je opnametoestel boven. (microfoon, smartphone, taperecorder). Maak 3 minuten radio met 1. een bevrijding, 2. het geluid van gedrup en 3. een stuk speelgoed in de titel.
Alle info op kortegolf.eu, daar vind je ook alle informatie over de editie van 2014. Als je hun facebookpagina in de gaten houdt, krijg je ook alles te horen over de versie van 2015.
Ik maakte voor deze ijsberg een eigen selectie uit alle inzendingen, maar naarmate de uitzending vordert, hoor je de longlist, de genomineerden en ik eindig de uitzending met de winnaars. Dat waren trouwens jurywinnaar Twister van Mirke Kirst en publiekswinnaar Gustaaf Haan met zijn “Een knuffelbeer met dezelfde naam”.
0 notes
ijsbergradio · 9 years
Text
ijsberg 109: things the grandchildren should know
Tumblr media
Deze keer het luisterboek "Things the grandchildren should know", van Mark Oliver Everett. Omdat het een prima boek is, en omdat het luisterboek NOG beter is. Geen vrolijk boek, maar wel een must-read of hier een must-hear boek.
De schrijver, Mark Oliver Everett is beter bekend als E, de zanger van Eels, en zijn autobiografisch boek wordt hier voorgelezen door The Chet, da’s een van zijn bandleden bij Eels.
In Things the Grandchildren should know overleeft Mark Oliver Everett de dood van AL zijn familieleden, een na een,  maar hij probeert daar toch het beste van te maken. Dat maakt het geen vrolijk verhaal. We horen hoe E heel onzeker opgroeit met een geniale vader - een depressieve geniale vader - die niet goed weet hoe hij zijn familie moet opvoeden. Je komt beetje bij beetje te weten hoe E er nu toe in staat is om melancholische liedjes zoals “my beloved monster” te schrijven. We horen de verhalen van zijn monsters van liefjes over zijn zus die geestelijk ZO fucked up is dat ze zelfs elektroshocks nodig heeft. En over hoe Everett muziek begint te schrijven om de demonen van zich af te schrijven.
Morbiditeit zorgt voor structuur in het boek, maar er is meer. Er is de mystiek die het boek een soort gloomy randje geeft. Je komt te weten hoe een artiest ontpopt bij een puber als E: door hard te werken en niet op te geven. Je krijgt een interessante inkijk in die indie rockscène in Amerika. En je komt op een hilarische manier meer te weten over de band Eels.
Ondanks het feit dat E redelijk hermetische songs schrijft, slaagt hij er toch in een goed leesbaar boek te schrijven, en ook het audioboek is heel ontspannend. En als je nog geen Eels fan was, dan ben je dat nadat je dit boek hebt beluisterd zeker wel.
Ijsberg is hét radioprogramma dat andere mooie radio in de kijker zet. Elke week passeert er iets nieuws, 1 keer en dan nooit meer. Als je meer wil weten over ijsberg, of over de mensen die ijsberg maken, OF je wil een oude ijsberg herbeluisteren? Surf dan naar ijsbergradio.tumblr.com.
0 notes
ijsbergradio · 9 years
Text
ijsberg 107: serial
Tumblr media
De makers van This American Life zijn enkele maanden geleden gestart met Serial, een verslavende podcastreeks waarbij ze waar gebeurde verhalen vertellen in verschillende episodes, naar eigen zeggen "tot ze tot op het bot hebben uitgezocht hoe de vork precies aan de steel zit".
Serial is gestart met het bijzonder sterke en intrigerende verhaal over de dood van Hae Min Lee. In 1999 gewurgd door haar vriendje Adnan Syed, of da's toch waar het Amerikaanse Openbaar Ministerie (tot op vandaag) van overtuigd is. Want niet iedereen gelooft dat Adnan Syed zijn vriendin heeft vermoord, wat zou betekenen dat Adnan al 15 jaar onschuldig in de gevangenis zit. En laat het nu net dàt zijn wat de makers van Serial tot op het bot willen uitspitten in hun eerste case. Heeft Syed zijn vriendin gewurgd, of is hij het slachtoffer van een geniaal maar kwaadaardig plan van zijn "vrienden" om hem schuldig te maken aan een misdaad die hij niet beging.
Ik ben ondertussen volledig verslaafd aan SERIAL, en binge-luisterde alle beschikbare afleveringen. Elke donderdag komt er nu een nieuwe episode, tot de makers zelf vinden dat ze de case voldoende hebben belicht. Daarna starten ze met een nieuw verhaal. 
Let tijdens het luisteren van deze ijsberg op het meeslepende openingsmuziekje, de prachtige vertelstijl van de presentatrice en journaliste Sarah Koenig, en vooral op de uren werk die in de research moet gekropen zijn.
Veel luisterplezier!
0 notes
ijsbergradio · 10 years
Text
ijsberg 106: sesame street
Tumblr media
Sesame Street is een van de meest bekende kinderprogramma’s ooit. Het programma werd door Joan Ganz Cooney en Lloyd Morrisett uitgevonden en voor het eerst in 1969 in de VS op televisie uitgezonden. Oorspronkelijk was het doel van Sesame Street om kinderen uit achterstandswijken die niet naar de kleuterschool gingen op een spelende manier van hun leerachterstand af te helpen. Door het ongeziene format van het kinderprogramma groeide Sesame Street onmiddellijk na haar eerste uitzending uit tot een groot succes en werd het wereldwijd onder het oog van talrijke onderzoekers en opvoeders overgenomen. Zo komt het dat Sesame Street in 2009 in meer dan 140 landen werd uitgezonden en nog steeds 120 miljoen kijkers scoort. Naast deze hoge kijkcijfers mocht Sesame Street maar leifst 8 Grammy en 159 Emmy Awards in ontvangst nemen, een stunt die geen enkele ander kinderprogramma tot vandaag nadeed. In deze IJsberguitzending werpt Konnie Hug voor BBC Radio 4 een kritische blik op de educatieve technieken en de beeldvorming van Sesame Street. Een documentaire die uw blik op Sesame Street sterk verruimd en verrassend nieuwe inzichten verschaft. Veel luisterplezier!
0 notes
ijsbergradio · 10 years
Text
ijsberg 105: ntr radioprijsbeesten 2014
Tumblr media
We starten een vierde seizoen van ijsberg, hét programma dat mooie en bijzondere radio in de kijker zet!
Voor de eerste van het nieuwe seizoen stel ik 3 prijsbeesten aan je voor. In volgorde van podiumplaats, van 3 over 2 naar de absolute winnaar van de NTR Radioprijs. Da’s dé aanmoedigingsprijs voor jonge radiomakers uit Vlaanderen en Nederland. 2014 was een bijzondere editie, want de 3 podiumplaatsen waren allemaal voor Vlamingen.
Ik start met de winnares van de publieksprijs, de documentaire die de meeste facebooklikes kon verzamelen. Kenneth Neirinckx van het RITS, da’s de radioschool in Brussel, maakte een reconstructie van de trein- en giframp in Wetteren van vorig jaar. De jury van de NTR radioprijs was niet helemaal overtuigd van deze docu, maar hey: het publiek heeft altijd gelijk. Zo krijgt Kenneth Neirinckx de eerste 15 minuten van deze ijsberg het podium met zijn documentaire "Wetteren".
Uit de stal van de Artevelde Hogeschool komt deze docu van Bram Vuylsteker. Fris aangepakt, vindt de jury, de radio van nu! Leuk om te horen hoe jongeren met elkaar in gesprek gaan over de klimaatproblematiek in Spanje. Soms iets te lang, en soms ook moeilijk verteld, volgens de jury, maar toch goed voor een tweede plaats: "300 days of summer", van Bram Vuylsteker.
En dan de hoofdvogel. Dé winnaar van de NTR radioprijs is dit jaar Nele Eeckhout uit de opleiding Woordkunst aan het conservatorium in Antwerpen. Nele maakte een stuk over “vogelen”, over koppels die bewust vreemdgaan en er openlijk met elkaar over praten. Grappig, eigen en origineel, vindt de jury. En met een briljante openingszin.
Als je’t zelf voelt kriebelen om de volgende NTR radioprijs te winnen, dan surf je maar eens naar radioprijs.ntrl.nl. Deelnemen voor 2015 kan nog tot juni.
0 notes
ijsbergradio · 10 years
Text
ijsberg 104: american top 40
Tumblr media
Wie graag naar De Afrekening, de Ultratop 50, de Top 40 Hitlist of de Radio 2 Top 30 luistert, beseft wellicht niet hoeveel deze programma's qua inhoud en vorm te danken hebben aan Casey Kasem, medebedenker en presentator van de American Top 40. Deze onafhankelijke, gesyndiceerde hitlijst bestaat al sinds 1970 en is veruit de grootste en belangrijkste van z'n soort in de Verenigde Staten. Kasem, die vorige zondag op 82-jarige leeftijd overleed, presenteerde de show van het prille begin tot 1988, en kroop tussen 1998 en 2003 opnieuw achter de microfoon. Al doende werd hij uitvinder van alle kneepjes van het vak "pop parade presentator".
Tumblr media
Een paar generaties en meer dan 2000 afleveringen later loopt AT40 nog steeds, gepresenteerd door professionele gladjanus Ryan Seacrest. Maar wij luisteren vandaag naar de allereerste uitzending, van 4 juli (niet toevallig de Amerikaanse onafhankelijkheidsdag) 1970. U hoort Casey Kasem zich een weg banen door de hits van dat moment; een playlist van ondertussen klassiek geworden songs en vergeten one hit wonders.
0 notes
ijsbergradio · 10 years
Text
ijsberg 103: hitsville usa - the story of motown
Tumblr media
Deze IJsberguitzending staat helemaal in het teken van het BBC programma Hitsville USA; The Story of Motown gepresenteerd door Stuart Grundy. In dit programma gaat Stuart op zoek naar de geschiedenis van het legendarische platenlabel Motown dat eind de jaren 1950 opgericht werd door Berry Gordy. Het platenlabel werd The Sound of Young America genoemd en was toonaangevend binnen de doorbraak van de Afro-Amerikaanse muziek bij het blanke publiek. In deze uitzending gaat Stuart Grundy dieper in op de bloeiperiode van het platenlabel vanaf de jaren 1970 en wisselt hij interessante gesprekken af met platen van bekende Motown artiesten als The Jackson 5 en The Supremes met Diana Ross. Veel luisterplezier.
0 notes
ijsbergradio · 10 years
Text
ijsberg 102: Don't hang up / Don't log off
Tumblr media
BBC-presentator Alan Dein scoorde enkele jaren geleden hoge ogen met zijn show Don't Hang up. Het concept is even simpel als geniaal: hij belt een publieke telefooncel en praat vervolgens over de dingen des levens met de toevallige voorbijgangers die de telefoon opnemen.
Het tweede deel van de show is het logische en hedendaagse vervolg op deze show, namelijk Don't Log Off. Waarin Alan Dein zijn kunstje nogmaals overdoet maar dan met onbekenden over de hele wereld die hij bereikt via Facebook en Skype.
Bereid je voor op (letterlijk) willekeurige gesprekken waar de kans altijd meer dan reëel is op mislukking. Maar Alan Dein weet keer op keer het onderste uit de kan (of het bierglas) te ledigen bij z'n interviewees die er zich op hun beurt ook niet voor schamen zich bloot te geven (misschien ook wel letterlijk te nemen). 
Geniet van deze Third Coast Festival winnaar in het genre Beste Documentaire.
0 notes
ijsbergradio · 10 years
Text
ijsberg 101: waarheid of leugen
Tumblr media
Is deze uitzending waar of niet waar?
Drie radiostukken, die je geen houvast zullen bieden.
 “Parasomnia” van Nils Melckenbeeck, “Struisvogel” van Lucas Derycke en “De Laatste Rit” van Simon Van De Gracht
Een ijsberg over waarheid en leugen en alles wat daartussen ligt.
0 notes
ijsbergradio · 10 years
Text
ijsberg 100: under milk wood
Tumblr media
Schrijver en dichter Dylan Thomas zou in 2014 honderd jaar geworden zijn. ijsberg zendt deze week zijn honderdste aflevering uit. Hoe kunnen we die twee jubilea beter vieren, dan door Thomas' bekendste werk, Under Milk Wood – A Play For Voices, aan onze luisteraars voor te stellen? In dit hoorspel zijn we getuige van de slapende dromen en wakende gedachten van de inwoners van het kleine Welshe vissersdorpje Llareggub (omgekeerd leest dat "bugger all"). Van de blinde, nostalgische zeekapitein Cat, over de zeurende weduwe Ogmore-Pritchard, tot de door muziek geobsedeerde Organ Morgan, elke ziel in het dorp geeft zichzelf volledig bloot in dit spel van stemmen. Dylan Thomas kreeg het idee voor dit verhaal toen hij zelf op een vroege ochtend in 1945 door de verlaten straten van zijn stad dwaalde. De zelfverklaarde poète maudit bleef de laatste acht jaar van zijn leven schaven aan het luisterspel en vreesde dat hij het nooit zou afkrijgen. Uiteindelijk werd het voor het eerst live opgevoerd in New York op 14 mei 1953, met Thomas zelf in de rol van 'First Voice'. De eerste opname voor radio, in januari 1954, zou hij niet meer meemaken: hij stierf twee maanden voordien aan een combinatie van alcoholisme en een longontsteking.
Tumblr media
Onverrassenderwijs zet de BBC Under Milk Wood centraal in haar viering van Dylan Thomas' eeuwfeest. Het stuk is bovendien wereldwijd populair en wordt nog frequent opgevoerd, zowel op de radio als op het toneel. Ook bij ons: zo brachten in 2010 Jan Decleir en Koen De Sutter Onder Het Melkwoud, in een vertaling van Hugo Claus, tot leven op de planken van de Vooruit in Gent. Wij luisteren naar wellicht de bekendste versie voor radio: die met acteerlegende Richard Burton in de voornaamste rol. Alvast bedankt voor het luisteren naar onze eerste honderd afleveringen. We doen er graag nog 100 bij!
0 notes