Tumgik
ketomanlife · 9 months
Text
Kabızlığın nedenleri ve çözüm yolları;
Kabızlık, bağırsak hareketlerinin zor veya normalden daha az gerçekleştiği durum anlamına gelir. Kabızlığın birçok nedeni olabilir. Bunlar arasında normal diyet esnasında yenilenler ve günlük yaşam aktivitelerinde değişiklikler olabilir. Beslenme esnasında yeterli su ya da lifli besin alınmaması bir başka nedendir. Çok miktarda süt ürünü tüketmek bazı bünyelerde kabızlığa neden olabilir. Aktif bir hayat sürmemek veya tuvalet yapma dürtüsüne uzun süre direnmek kabızlığa yol açabilir. Stres kabızlık için ayrı bir nedendir. Müshillerin ya da laksatiflerin uzun süreli kullanımı da kabızlığa yol açar. Aynı zamanda özellikle güçlü ağrı kesici ilaçlar, antidepresanlar, demir hapları, içinde kalsiyum, veya alüminyum bulunan antacid ilaçları da kabızlığa neden olabilir. Çeşitli yeme bozuklukları, irritabl barsak sendromu, gebelik, sindirim sistemindeki sinirler ve kaslarda sorunlar, kolon kanseri, Parkinson hastalığı ya da multipl skleroz gibi nörolojik sorunlar ile az çalışan tiroid, ya da hipotiroidizm, gibi tıbbi sorunlar da kabızlık semptomuna neden olabilir 12.
Kabızlığı gidermek için bazı yöntemler şunlardır:
Lifli yiyecekler tüketmek: Lifli yiyecekler bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlığı önleyebilir. Lifli yiyecekler arasında sebzeler, meyveler bulunur.
Sıvı alımını arttırmak: Yeterli miktarda su içmek kabızlığı önlemeye yardımcı olabilir.
Düzenli egzersiz yapmak: Düzenli egzersiz bağırsak hareketlerini artırarak kabızlığı önleyebilir.
Tuvalet ihtiyacını ertelememek: Tuvalet ihtiyacını ertelemek bağırsak hareketlerini yavaşlatarak kabızlığa yol açabilir.
Müshil kullanmak: Müshiller bağırsak hareketlerini hızlandırarak kabızlığı gidermeye yardımcı olabilir. Ancak müshillerin uzun süreli kullanımı bağırsak hareketlerinin doğal düzenini bozabilir 1.
Lifli yiyecekleri tüketmek, sıvı alımını arttırmak ve düzenli egzersiz yapmak gibi yaşam tarzı değişiklikleri genellikle kabızlık semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur. Ancak semptomlar devam ederse veya ciddi bir sağlık sorunu varsa doktorunuza başvurmanız önerilir
1 note · View note
ketomanlife · 9 months
Text
Ketojenik beslenmede serbest ve yasak gıdalar nelerdir?
Ketojenik beslenme, vücudu ketozis (yağ yakımı) moduna sokmayı amaçlayan bir beslenme biçimidir. Bu diyet tipinde, karbonhidratların alımı düşürülürken, proteinlerin yeterli alındığı ve yağların ağırlıklı olarak tüketildiği bir beslenme programı uygulanır 1. Ketojenik diyet menüsü oldukça sade olmakla birlikte, nelerin yenilip yenilmeyeceği sınırlarla belirlenir. Ketojenik diyet menüsünde aşağıdaki besin grupları tüketilirken, geri kalan tüm besinler tüketilmez 1:
Hayvansal proteinler: Kırmızı et, tavuk, balık ve deniz ürünleri, hindi, yumurta, peynir, et-tavuk kemiği suyu, sakatatlar.
Sağlıklı yağ kaynakları: Zeytinyağı, zeytin, tereyağı, hindistan cevizi yağı, sade yağ (ghee), çörek otu yağı, MCT yağı ve MCT tozu, avokado, kaymak, ceviz, fındık, badem, kabak çekirdeği gibi yağlı tohumlar ve diğer doğal yağlar.
Düşük karbonhidratlı sebzeler: Tüm yapraklı sebzeler-yeşillikler, salatalık, brokoli, karnabahar, lahana, kabak, mantar, yeşil biber, bamya ve limon gibi düşük karbonhidratlı sebzeler.
Ketojenik diyet menüsünde aşağıdaki besin grupları tüketilmez 1:
Tahıllar: Buğday, arpa, çavdar, yulaf, mısır ve pirinç gibi tahıllar.
Baklagiller: Fasulye, barbunya, nohut ve mercimek gibi baklagiller.
Meyveler: Karbonhidrat içeriği yüksek olduğu için serbest olarak belirtilen dışındaki tüm meyveler ve meyve suları.
Nişastalı sebzeler: Patates ve tatlı patates gibi nişastalı sebzeler.
Şeker kaynakları: Tatlılar, pastalar, bisküvi-çikolata-gofret gibi şekerli yiyecekler ve meyve suyu dahil olmak üzere şeker içeren yiyecekler.
Ketojenik diyet menüsünde baharatlar ve bitkisel tatlandırıcılar serbesttir. Ayrıca ketozise uyum sağladıktan sonra organik meyvelerden (ahududu, yaban mersini vb.) bir miktar tüketilebilir
1 note · View note
ketomanlife · 9 months
Text
Şeker hastalarının kaçınılması gereken gıdalar,
Şeker hastalarının yememesi gereken gıdalar hakkında araştırma yaptım. Bulduğum sonuçlara göre, şeker hastalarının kaçınması gereken gıdalar şunlardır:
Şeker ve şeker içeren yiyecekler: Şeker, bal, pekmez, reçel, şekerlemeler, kekler, kurabiyeler, dondurmalar, tatlı içecekler gibi şeker içeren her türlü yiyecek ve içecekten kaçınılmalıdır123. Şeker, kan şekerini hızla yükseltir ve diyabetin kontrolünü zorlaştırır.
Tahıllar veya nişastalar: Ekmek, pirinç, makarna, mısır, çavdar, yulaf vb. gibi tahıl ve nişasta içeren gıdalardan uzak durulmalıdır12. Bu gıdalar da kan şekerini yükseltir ve vücutta yağ depolanmasına neden olur.
Meyveler: Serbest olarak belirtilen meyveler hariç tüm meyvelerden kaçınılmalıdır2. Özellikle narenciye, muz, ananas, üzüm gibi şeker oranı yüksek olan meyvelerden uzak durulmalıdır1.
Nişastalı sebzeler: Patates, tatlı patates, balkabağı, mısır, bezelye, kabak gibi nişastası yüksek olan sebzelerden kaçınılmalıdır12. Ayrıca havuç, yer elması gibi kök sebzeler de ketojenik diyete uygun değildir3.
Baklagiller: Kara fasulye, mercimek, barbunya, nohut gibi baklagiller de karbonhidrat içerdikleri için ketojenik diyette tüketilmemelidir1.
Trans yağlar: Margarin, kızartma yağı, hazır soslar gibi trans yağ içeren gıdalardan da ketojenik diyette uzak durulmalıdır1. Bunun yerine zeytinyağı, hindistancevizi yağı, tereyağı gibi sağlıklı yağlar tercih edilmelidir.
Şekerli alkollü içecekler: Bira ve şekerli kokteyller gibi alkollü içecekler de ketojenik diyete uygun değildir13. Alkol tüketmek isteyenler için en uygun seçenek votka veya viski gibi şekersiz alkollerdir.
Bu gıdalardan kaçınarak şeker hastalığının daha kötü sonuçlara yol açmasını önleyebilirsiniz. Ancak bu gıdalara ek olarak doktorunuzun veya beslenme uzmanınızın size önerdiği diyet planına da uymalısınız. Sağlıklı günler dilerim. 😊
0 notes
ketomanlife · 9 months
Text
Ketojenik beslenmede kaçınılcak gıdalar:
Ketojenik diyet, karbonhidrat alımını kısıtlayıp, yağ ve protein alımını artıran bir beslenme şeklidir. Bu şekilde vücut ketozis adı verilen bir duruma girer ve enerji için yağ yakmaya başlar. Ketojenik diyet yapmak isteyenler için, bazı gıdalardan kaçınmak gerekmektedir. İşte ketojenik diyette kaçınılması gereken gıdaların bir listesi:
Şekerli gıdalar: Şeker, bal, pekmez, reçel, şekerlemeler, kekler, kurabiyeler, dondurmalar, tatlı içecekler gibi şeker içeren her türlü yiyecek ve içecekten kaçınılmalıdır123.
Tahıllar veya nişastalar: Ekmek, pirinç, makarna, mısır, çavdar, yulaf vb. gibi tahıl ve nişasta içeren gıdalardan uzak durulmalıdır145.
Meyveler: Serbest olarak belirtilen meyveler hariç tüm meyvelerden kaçınılmalıdır45. Özellikle narenciye, muz, ananas, üzüm gibi şeker oranı yüksek olan meyvelerden uzak durulmalıdır1.
Nişastalı sebzeler: Patates, tatlı patates, balkabağı, mısır, bezelye, kabak gibi nişastası yüksek olan sebzelerden kaçınılmalıdır14. Ayrıca havuç, yer elması gibi kök sebzeler de ketojenik diyete uygun değildir3.
Baklagiller: Kara fasulye, mercimek, barbunya, nohut gibi baklagiller de karbonhidrat içerdikleri için ketojenik diyette tüketilmemelidir1.
Trans yağlar: Margarin, kızartma yağı, hazır soslar gibi trans yağ içeren gıdalardan da ketojenik diyette uzak durulmalıdır1. Bunun yerine zeytinyağı, hindistancevizi yağı, tereyağı gibi sağlıklı yağlar tercih edilmelidir.
Şekerli alkollü içecekler: Bira ve şekerli kokteyller gibi alkollü içecekler de ketojenik diyete uygun değildir13. Alkol tüketmek isteyenler için en uygun seçenek votka veya viski gibi şekersiz alkollerdir.
Ketojenik diyette bu gıdalardan kaçınarak vücudunuzu ketozise sokabilir ve kilo vermenin yanı sıra sağlığınız için de faydalı olabilirsiniz. Ancak ketojenik diyet herkes için uygun olmayabilir ve bazı yan etkileri olabilir. Bu nedenle bu diyeti yapmadan önce doktorunuza veya beslenme uzmanınıza danışmanızı tavsiye ederim. Sağlıklı günler dilerim. 😊
0 notes
ketomanlife · 9 months
Text
Bir haftalık ketojenik diyet yemek listesi, ara ögun isteğe bağlıdır.
Ketojenik diyet, karbonhidrat alımını kısıtlayıp, yağ ve protein alımını artıran bir beslenme şeklidir. Bu şekilde vücut ketozis adı verilen bir duruma girer ve enerji için yağ yakmaya başlar. Ketojenik diyet yapmak isteyenler için, internette birçok örnek yemek listesi bulunmaktadır. Ben size bunlardan birini paylaşabilirim. İşte günlük karbonhidrat değeri 20 gramı geçmeyen bir haftalık ketojenik yemek listesi:
Gün
Kahvaltı: 2-3 yumurta, yağlı peynir, salatalık, avokado
Ara öğün: Yer fıstığı, ceviz, fındık, badem1
Öğle yemeği: Etli sebze yemeği, yoğurt1
Akşam yemeği: Domates, salatalık, sınırsız yeşillik, 8-10 yeşil-siyah zeytin, 2 kibrit kutusu kadar yağlı peynir2
Gün
Kahvaltı: 1 adet avokado ya da 5 adet ceviz, 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir, 2 yemek kaşığı zeytin yağı eklenmiş yeşil salata (salata sınırsız tüketilebilir)1
Ara öğün: Dilimlenmiş çedar peyniri ve salam1
Öğle yemeği: Tavuklu brokoli graten3
Akşam yemeği: Somon balığı ve zeytinyağlı ıspanak3
Gün
Kahvaltı: Hindistan cevizi unu ile yapılmış keto pankek ve tereyağı3
Ara öğün: Hindistan cevizi yağı ile yapılmış keto kurabiye3
Öğle yemeği: Marul yaprakları arasına konmuş burger köftesi ve peynir2
Akşam yemeği: Kremalı mantarlı dana eti ve karnabahar püresi2
Gün
Kahvaltı: Lor peyniri, ceviz ve tarçın karışımı1
Ara öğün: Zeytin ve peynir tabağı1
Öğle yemeği: Kremalı tavuk çorbası3
Akşam yemeği: Fırında kuzu pirzola ve yeşil fasulye3
Gün
Kahvaltı: Yumurta, pastırma ve avokado sandviçi (ekmek yerine marul yaprağı kullanın)1
Ara öğün: Krema peyniri ile doldurulmuş kereviz1
Öğle yemeği: Ton balıklı salata (mayonezli)2
Akşam yemeği: Kremalı mantarlı tavuk sote ve lahana salatası2
Gün
Kahvaltı: Yumurta muffini (yumurta, peynir, sucuk veya pastırma ile yapılan küçük kekler)3
Ara öğün: Hindistan cevizi sütü ile yapılmış keto smoothie3
Öğle yemeği: Zeytinyağlı semizotu salatası ve köfte1
Akşam yemeği: Fırında somon balığı ve roka salatası1
Gün
Kahvaltı: Yumurtalı omlet (içine istediğiniz sebzeleri veya peyniri ekleyebilirsiniz)1
Ara öğün: Badem ezmesi veya fındık ezmesi (şekersiz)1
Öğle yemeği: Tavuklu lahana sarması (pirinç yerine karnabahar kullanın)2
Akşam yemeği: Kremalı ıspanaklı et sarma2
Bu yemek listesini takip ederek, ketojenik diyetin faydalarından yararlanabilirsiniz. Ancak, bu diyeti yapmadan önce doktorunuza veya beslenme uzmanınıza danışmanızı tavsiye ederim
0 notes
ketomanlife · 9 months
Text
Baş dönmesinin olası nedenleri ?
Baş dönmesi, çevreyi dönüyormuş gibi hissetme, sersemlik, fiziksel olarak kararlı bir şekilde duramama gibi hissiyatlarla karakterize bir durumdur. Baş dönmesinin nedenleri arasında şunlar vardır:
Vertigo: İç kulakta dengeden sorumlu yapılardaki problemler sonucunda oluşur. Vertigo nedenleri arasında iyi huylu paroksismal pozisyonel vertigo, Meniere hastalığı, labirentit ve vestibüler nörit sayılabilir123.
Kan basıncında ani düşüş: Kan basıncı düştüğünde beyne yeterli kan akışı sağlanamaz ve baş dönmesi oluşur. Kan basıncındaki ani düşüşün nedenleri arasında dehidrasyon, kanama, enfeksiyon, kalp ritim bozuklukları ve ilaç yan etkileri bulunabilir1.
Kalp kas hastalığı: Kalp kası zayıfladığında veya hasar gördüğünde kalp yeterli kan pompalayamaz ve baş dönmesi meydana gelebilir. Kalp kas hastalığının nedenleri arasında koroner arter hastalığı, kalp krizi, kalp yetmezliği ve kardiyomiyopati sayılabilir1.
Kan hacminde azalma: Kan hacmi azaldığında kan basıncı düşer ve baş dönmesi oluşur. Kan hacminde azalmanın nedenleri arasında aşırı terleme, ishal, kusma ve kan kaybı bulunabilir1.
Anksiyete bozuklukları: Anksiyete bozukluğu olan kişilerde stres hormonları salgılanır ve bu da kan basıncını ve nabzı artırır. Bu durum baş dönmesine yol açabilir. Ayrıca anksiyete bozukluğu olan kişilerde hiperventilasyon (aşırı hızlı nefes alma) da görülebilir. Hiperventilasyon kanın karbondioksit seviyesini düşürür ve bu da beyin damarlarının daralmasına ve baş dönmesine neden olur1.
Demir eksikliğinden kaynaklanan anemi: Demir eksikliği kırmızı kan hücrelerinin oksijen taşıma kapasitesini azaltır ve bu da beyne yeterli oksijen ulaşmasını engeller. Bu durum baş dönmesine yol açabilir1.
Hipoglisemi (düşük kan şekeri): Kan şekeri düştüğünde beyin enerji üretmek için yeterli glikoz alamaz ve baş dönmesi oluşur. Hipogliseminin nedenleri arasında diyabet, aşırı egzersiz, uzun süre aç kalmak ve alkol tüketimi bulunabilir1.
Kulak enfeksiyonu: Kulak enfeksiyonu iç kulaktaki sıvı basıncını artırır ve denge sinirini etkiler. Bu durum baş dönmesine yol açabilir1.
Sıcak çarpması: Sıcak çarpması vücut ısısının aşırı yükselmesi sonucu ortaya çıkar. Sıcak çarpması dehidrasyona, tansiyon düşmesine ve baş dönmesine neden olabilir1.
Aşırı egzersiz: Aşırı egzersiz yapmak vücudun sıcaklığını, nabzını ve tansiyonunu artırabilir. Bu durum baş dönmesine yol açabilir2.
Baş dönmesinin diğer nedenleri arasında migren, ilaçlar, alkol, hareket hastalığı, merkezi sinir sistemi hastalıkları (inme, tümör, MS gibi) sayılabilir245. Baş dönmesi yaşayan kişilerin bir doktora başvurması ve altta yatan nedenin tespit edilmesi gerekir
0 notes
ketomanlife · 9 months
Text
Ketojenik beslenme, vücudun enerji kaynağı olarak glikoz (şeker) kullanmak yerine yağları kullanmasını sağlayan bir beslenme çeşididir. Bu sayede vücutta depolanan fazla yağların ketoz yapıya dönüşerek metabolizmanın enerji kaynağının değişmesi ve yağların parçalanarak hızla vücuttan atılmasını sağlamaktadır 1. Ketoz yapı, vücudun besin isteğine cevap alamadığı zamanlarda karaciğer tarafından üretilen ve yağ yakımını hızlandıran bir maddedir 1. Ketojenik beslenmenin faydaları arasında daha iyi mental kapasite ve odaklanma gücü sağlaması, kalp damar sağlığına iyi gelmesi, iyi kolesterolü (HDL) yükseltirken kötü kolesterolü (LDL) düşürmesi, insülin direncine iyi gelmesi ve nörolojik hastalıkların önlenmesine fayda sağlaması yer almaktadır 2. Ketojenik beslenme, epilepsi (sara) hastalarına önerilmektedir 1. Ketojenik beslenmede aç kalarak değil, dengeli ve doğru zamanda beslenerek kilo vermek amaçlanır. Protein açısından bakıldığında et, balık, tereyağı, yumurta, fındık, peynir, kuru yemişler, avokado vb. kullanılabilir 1.
1 note · View note
ketomanlife · 1 year
Text
Güne dumanı tüten bir fincan Keto kahve ile başlamalı mıyım?
Birçok Keto diyeti yapan kişi bunu merak etti. BULLETPROOF® kahve etrafındaki abartıyı gördüler ve Keto kahvenin sağlıklarını iyileştirip iyileştirmeyeceğini bilmek istiyorlar.
BULLETPROOF® kahvenin ne olduğundan emin değilseniz endişelenmeyin; bu makale Keto kahveye yeni başlayanlar içindir. Ne olduğunu, nasıl yapıldığını ve potansiyel sağlık faydalarını öğreneceksiniz.
Ancak bir Keto uzmanı olsanız bile , burada bazı yararlı bilgiler bulacaksınız. En azından, yeni bir veya üç Keto kahve tarifi ile uzaklaşacaksınız .
Keto Kahve Nedir?
Keto kahve, sadece yağ eklenmiş kahvedir. Keto kahveye eklenen tipik yağlar şunlardır:
Tereyağı
Ghee
Orta zincirli trigliserit yağı (MCT yağı)
MCT yağ tozu
Hindistancevizi yağı
Yoğun krema
Keto kahvenin en popüler türü BULLETPROOF® kahve olarak adlandırılır. Dave Asprey tarafından icat edilen BULLETPROOF® kahve, sade kahve, MCT yağı ve tereyağının çırpılmış bir karışımıdır. Nasıl yapıldığını birazdan öğreneceksiniz.
Keto kahvesi, Keto diyeti ile uyumlu olduğu için Keto kahvesi olarak adlandırılır . Kahvenin kendisinde sıfır kalori vardır, bu nedenle bu içecekteki tüm kaloriler eklenen yağdan gelir.
Bu, Keto makrolarınıza oldukça iyi uyuyor . Keto diyetinde, kalorilerinizin çoğunu yağdan (yüzde 55 ila 75), orta miktarda proteinden (yüzde 15 ila 35) ve minimum miktarda karbonhidrattan (yüzde 10'un altında) tüketirsiniz.
Makrolarınızı bu oranlarda tutmak insülin hormonunu düşük tutmaya yardımcı olur ve vücudunuza enerji için yağ yakmasını söyler. Başka bir deyişle, ketoz adı verilen yağ yakma durumunu destekler .[ * ]
Bu bir klişe ama doğru: Keto'da yağ yakan bir makine oluyorsunuz.
Ve Keto kahve o makineye karışmaz. Aslında, onu artırabilir.
Keto Kahvenin Potansiyel Faydaları
Neden Keto kahve içelim? Zengin ve kremsi tadın ötesinde, dikkate alınması gereken bazı potansiyel sağlık yararları.
#1: Keto adaptasyonunu hızlandırır
Keto'ya geçmenin ilk birkaç haftasında birçok insan baş ağrısı, halsizlik ve yorgunluk yaşar. Bu " Keto gribi " genellikle yağ yakan makinenizin ısınmak için mücadele etmesi durumudur. Vücudun Keto'ya uyum sağlaması için zamana ihtiyacı vardır.
Keto kahvenin devreye girdiği yer burasıdır. Keto kahve, ekstra yağ sağlayarak yağ adaptasyonunuzu hızlandırabilir. Profesyonel ipucu: MCT yağı (BULLETPROOF® kahvedeki yıldız bileşen), vücudunuzun yağ yakma yeteneğini artırarak ketozis durumunuzu derinleştirmede özellikle etkili olabilir.[ * ]
#2: Daha iyi biliş
Literatürde, daha yüksek keton seviyeleri (ketozda olmaktan veya keton takviyesi almaktan) daha iyi bilişle ilişkilendirilmiştir:
Yaşlı insanlar, MCT'lerle tek bir yemekten sonra gelişmiş biliş gösterdiler.[ * ]
Ketozdaki fareler labirentte daha iyi geziniyordu[ * ]
MCT takviyesi, Alzheimer hastalarında hafızayı iyileştirdi.[ * ]
Keto kahve ile derinleşen ketozis size aradığınız zihinsel desteği verebilir.
hükümsüz
#3: Hızlı enerji
Keto kahve içtiğinizde, muhtemelen aç karnına ketojenik kalori tüketiyorsunuzdur. Kafeinle birleştiğinde, bu hızlı kaloriler size enerji verir.
MCT yağı özellikle hızlı emilir. Diğer yağların aksine, sindirim için safraya ihtiyaç duymaz—bu nedenle enerji için oksitlenmek (yakılmak) üzere doğrudan bağırsaktan karaciğere gider.[ * ]
#4: Yağ kaybı
İlk olarak, bir uyarı: Keto kahveyi mevcut diyetinize eklerseniz, yağ kaybına yardımcı olmaz . Keto kahvesi Keto dostu olsa da kalorisi yüksektir.
Ama diyelim ki kahvaltı yerine Keto kahve kullanıyorsunuz . İşe yarayabilir.
Yine, MCT yağı yıldızdır . Birden fazla çalışma, MCT destekli bir diyetin yağ kaybı için etkili olduğunu bulmuştur.[ * ][ * ][ * ]
Neden? Muhtemelen MCT'ler açlık hormonlarını dizginlerken aynı zamanda enerji harcamasını artırdığı içindir.[ * ][ * ] İyi kombinasyon.
Keto Kahvesi Nasıl Yapılır?
Keto kahve yapmak için sade kahveye 1-4 yemek kaşığı yağ ekleyin ve karıştırın. Bu kadar.
BULLETPROOF® kahve yapmak biraz daha fazla çaba gerektirir. İhtiyacınız olacak araçlar ve malzemeler şunlardır:
Bir blender veya mutfak robotu
Bir fincan sade kahve, sıcak
1-2 yemek kaşığı tereyağı
1-2 yemek kaşığı MCT yağı (veya eşdeğer miktarda MCT yağ tozu )
Tüm malzemeleri bir karıştırıcıda birleştirin ve köpürene kadar karıştırın. Bir kahvehane spesiyalitesi gibi görünüp tadında çıkmalı.
Tatlandırıcılar ve kremalar ne olacak ? Bu, tatlandırıcı veya kremaya bağlıdır.
Şeker, bal, agav, süt ve yarım buçuktan kaçının. Hepsi Keto olmak için çok fazla şeker içerir.
Kalorisiz herhangi bir tatlandırıcı adil bir oyundur, ancak en iyi seçenekler alluloz, eritritol, stevia ve keşiş meyvesidir. Bu sıfır kalorili doğal tatlandırıcılar, harika bir güvenlik profiline sahiptir ve sizi ketozdan atmaz.
Kahvenizde krema seviyorsanız, çok az laktoz (süt şekeri) içeren veya hiç içermeyen ağır kremler arayın. Karbonhidrat sayıları için etiketleri kontrol ettiğinizden emin olun.
Keto Kahve Tarifleri
Yaratıcı Keto kahve tarifleriyle işleri renklendirmeye hazır mısınız? Bunları kontrol et:
Tereyağı ve hindistancevizi yağı ile yapılan keto tereyağlı kahve
BULLETPROOF® Beyin Oktan Yağı (MCT Yağı) ve tereyağı ile yapılan süper şarjlı Keto kahve
Tereyağı ve ağır çırpılmış krema ile yapılan kremalı keto kahve
Klasik BULLETPROOF® kahve formülü içeren orijinal Keto kahve
Ya Kahve İçmezseniz?
Sorun değil. Kahve sadece Keto yağlarınızı taşımak için bir araçtır.
Çay bariz bir alternatiftir. Çay insanıysanız, Keto tereyağlı çay için bu tarife göz atın .
MCT yağını direkt olarak da tüketebilirsiniz; içecek gerekmez. Sadece yavaş ilerlediğinizden emin olun çünkü çok fazla MCT sindirim sıkıntısına neden olabilir. Hiç MCT'niz olmadıysa, bir çay kaşığı ile başlayın ve oradan devam edin.
hükümsüz
Keto Kahveden Kimler Kaçınmalı?
Keto kahve şu kişiler için ideal olmayabilir:
Kafeine duyarlı veya uykusuzlukla mücadele ediyor
Kahvaltıyı atlayarak aralıklı orucun tüm faydalarını yakalamaya çalışmak
Yağı sindirme sorunları (karaciğer, pankreas veya safra kesesi sorunları)
Keto kahvenin sihirli bir kilo verme stratejisi olmadığını da yinelemeye değer. Diğer herhangi bir kalori kaynağı gibi, aşırıya kaçabilir.
Keto Kahve İçmeli Misiniz?
Yukarıdaki uyarılar bir yana, devam edin. Henüz Keto kahveyi denemediyseniz, deneyi yapmaya değer.
Keto kahvenin size nasıl hissettirdiğini görün. Enerji seviyenizi, ruh halinizi, vücut ağırlığınızı, odaklanmanızı, uyanıklığınızı, uykunuzu ve sizin için önemli olan diğer ölçümleri nasıl etkilediğini görün.
Bunlar gelişiyorsa, muhtemelen bir kazanan bulmuşsunuzdur.
6 notes · View notes
ketomanlife · 1 year
Text
Spor yaparak zayıflama ve kilo verme mümkün mü? Bu sorunun cevabı benim için basitti ama bu araştırma şok edici yeni bilgiler içeriyor.
Hepimiz düzenli spor yaptığımızda veya o gün çok fazla yürüdüysek, biraz daha fazla yiyebileceğimizi düşünüyoruz. Peki, bu ne kadar doğru, sporun kilo vermek üzerine ne kadar etkisi var?
Sabah yaptığınız spor veya egzersizin kilo vermemiz üzerine etkisi ne kadardır? Yüzde verseniz ne derdiniz? 50% nasıl az mı çok mu? Emin olun bende birazdan sizinle paylaşacağım bilgileri edinmeden önce en az %50 diye düşünüyordum.
Ancak Dr. Kevin Hall ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü ile egzersizin kilo vermek üzerine etkilerini araştırdığı bir dizi çalışmasında önemli bilgiler edinmiş.
Dr. Kevin Hall diyor ki egzersiz ile kilo kaybı konusunu yeniden ele almalıyız. Egzersiz kilo kaybı için en iyi araç değil.
Egzersiz size sağlıklı, mutlu ve uzun bir ömür sağlayabilir. Ancak zayıflama için en iyi yol değildir.
Kilo kaybını iyi anlamak için vücudun alınan enerjiyi nasıl kullandığını iyi bilmek gerekir. Vücudumuz alınan enerjiyi üç ana yol ile harcamaktadır.
1- Bazal ve dinlenme metabolizması için kullanılan enerji
2- Alınan yiyeceklerin sindirilmesi için kullanılan ererji
3- Fiziksel aktiviteler için kullanılan enerji
İnsan vücudu aldığı enerjinin büyük bölümünü uyurken ve gün içinde normal işlerimizi yaparken harcıyor.
Küçük bir kısmını yediğimiz yiyecekleri sindirmek için kullanıyor.
Kalan kısmı ise egzersiz veya yaptığımız ağır işleri yapmak için kullanıyor. Bu enerjinin miktarı insanların çok büyük bir kısmında harcanan enerjinin %10’una denk geliyor.
Bu şok edici bilgi gerçek, aldığımız enerjinin sadece %10’u spor ve fiziksel aktiviteler için kullanıyoruz. Geriye kalan %90 çok fazla değil mi?
Alınan kalorinin hepsi bizim kontrolümüzde iken harcanacak kalorinin en iyi ihtimal ile sadece %30’nu biz kontrol edebiliyoruz. Çok sağlam spor yapsanız bile harcamanız gereken kalorinin sadece %30’nu yakabiliyorsunuz.
Peki, kalan %70’lik kesim ne için kullanılıyor? Bu kalan enerjiyi vücut kendi hayati faaliyetleri için kullanıyor. Eğer siz harcanan enerjiden daha fazla aldıysanız bu fazlalıklar yağa çevrilip vücutta depolanıyor.
Buradan öğreneceğimiz en önemli şey vücuda giren kaloriyi kesinlikle kontrol altında tutmalıyız.
Boş ver akşam spor yapar yediklerimi yakarım deme, alınan bu kalorileri yakmak gerçekten çok zor.
90 kilogramlık bir erkek haftanın dört günü 1 saat spor yapar ve bunu bir ay sürdürürse en iyi ihtimal ile 2.3 kilo verecektir. Tabi spor yaptığı için yemeklere daha bir iştahlı saldırmazsa…
2.3 kilo çok az değil mi? O kadar zahmet sonrası sadece 2.3 kilo bana çok az geldi. Egzersiz insanı acıktırıyor, belki spor yaptınız diye yemeniz gerekenin biraz daha fazlasını yiyecek ve 2.3 kilo inecek 1.5 kiloya bu durumda sizin hevesinizi kaçıracak. Haftanın dört günü birer saat spor yapacağım ve 1.5 kilo vereceğim, bana hiç mantıklı gelmiyor. Ben bu işte yokum.
İnsan vücudu çok akıllı "Sabah fazla enerji harcadım aman ha gün içinde idareli kullanayım." diyor ve normal yakmanız gereken kaloriyi de aşağıya çekebiliyor.
Bazı insanlarda spor sonrası vücudun kalori yakma hızının düştüğünü gösteren kanıtlar var. Buna “telafi edici davranış” ismini vermiş uzmanlar. Bu davranış bilinmeyen çeşitli yollarla sporun etkisini az da olsa zayıflatıyor.
Bu konu ile ilgili altmıştan fazla çalışma var. 2012 yılında yapılan bir çalışma çok şaşırtıcı sonuçlar verdi. Bu çalışma için orta Afrika ülkelerinden Tanzanya’da kendilerine Hadza diyen avcı toplayıcı ve süper hareketli bir grup insan seçildi.
Bu insanlar günlerinin çoğunu masa başında geçirmiyor. Sürekli yemeklerinin peşinde olan insanlar bunlar. Çıkan sonuçlar şok edici.
Bu kadar hareketli insanlar ama yaktıkları kalori miktarı Avrupalı veya Amerikalı bir insanınkinden çok daha fazla değil. Yakılan kalori miktarları birbirine yakın.
Yani tüm gün masa başında oturuyorum bu nedenle kilo alıyorum demeyin. Yediklerinizin fazlalığından dolayı kilo alıyorsunuz. Hadza grubundaki insanlar da sizin yediklerinizi tüketse ve tüm gün hareketli olmaya devam etseler bile onlar da kilo alacaktır.
Peki daha fazla kalori yakmıyorsa neden hepsi zayıf? Çünkü fazla yemiyorlar.
Big mac ve patates kızartmasından aldığınız kaloriyi yakmak için 1 saat boyunca koşmalısınız.
İki kek yedikten sonra bunlardan aldığınız kaloriyi yakmak için 1 saat pedal çevirmelisiniz.
Yüksek kalorili bir şey yerken veya içerken yukarıdaki görseli gözünüzün önüne getirin. 1 saat pedal çevirme mi bu içecekleri içmek mi kararınız öyle verin.
Herkes bizi daha hareketli bir hayat tarzına geçmeye davet ediyor. Devlet, sağlık kuruluşları, hazır gıda üreticileri, her gün 10.000 adım atmaya teşvik ediyorlar bizi, çok güzel ama çözüm bu mu? Hayır…
Neden mi teşvik ediyorlar bizi? Çünkü ürettikleri yiyecek ve içecekleri tüketmemizi istiyorlar. Sağlığımızı pek umursadıkları yok.
1920’den beri coca cola gibi şirketler markalarını hep spor aktiviteleri ile beraber anıyorlar. Posterlerinde veya reklamlarında hep koşan, spor yapan zayıf insanlar yer alıyor. Spor organizasyonlarına sponsor oluyorlar.
Çünkü şöyle düşünmemizi istiyorlar "spor yaptım şimdi de şunu içebilirim veya şunu yiyebilirim."
Gerçekte ise alınan bu kaloriyi yakmak gerçekten çok zor.
Ülkemizde obezite problemi var bunun ne kadar farkındayız? Obezite oranında Avrupa’da 1 numara Türkiye, dünyada 10. Sıradayız.
Ülkemizi yönetenler halkın sağlığı konusunda bir şeyler yapmalı ve daha sağlıklı ürünlerin ücretlerini aşağıya çekip sağlıksız yiyecek ve içeceklere daha fazla vergi getirmeli. Aynen sigarada olduğu gibi…
Sağlık açısından sakıncalı gıdalardan gelen vergi gelirleri ile sağlık sistemini iyileştirmeli ve daha sağlıklı gıdaların fiyatları aşağıya çekilmeli.
İnsanları daha sağlıklı ürünler seçmeleri konusunda bilgilendirmeliyiz.
Ülkemizdeki obezite oranı böyle yükselmeye devam ederse sağlık sistemi iflas etmeye başlayacaktır. Bizden söylemesi…
Bu yazımızda amacımız spor yapmayın demek değil. Spor gerçekten vücudumuz için çok yararlı ve gerekli bir şey.
Sadece kilo vermek, zayıflamak için doğru bir araç değil. Eğer zayıflamak istiyorsanız yediklerinizi kontrol etmelisiniz. Alınan kalori yakılan kaloriden az olacak ki zayıflayasınız.
Spor ile kilo vermek imkansız değil, sadece çok zor. Bunu bilin ve yediklerinizi birde bu gözle değerlendirin.
Yapılan bir araştırmada kalori kısıtlaması uygulayan grup ile kalori kısıtlaması ve spor yapan grubun benzer kilo verdiğini yukarıdaki grafikte görüyorsunuz. Ancak artı birde spor yapan grubun sadece kalori kısıtlaması uygulayan gruptan daha iyi kilo verememiş. Sadece kalori kısıtlaması uygulayan grup daha başarılı olmuş.
Aldığınız kaloriyi kısıtlarsanız zaten istediğiniz kiloya varacaksınız. Sporu zayıflamak için değil sağlık için yapmayı amaçlayın.
Kalori kısıtlama ile kalori kısıtlaması ve spor arasındaki fark ise spor sonrası insanların biraz daha fazla yemek yeme isteğinden ve vücudun kendini koruma refleksinden kaynaklandığı öngörülüyor.
Spor sağlığınız için çok yararlı ve gerekli ancak kilo vermek ve zayıflamak için iyi bir araç değildir.
1 note · View note
ketomanlife · 1 year
Video
youtube
Kanser Çalışmamızın Sonuçlarına Göz Atın - Dr.Berg Türkçe
0 notes
ketomanlife · 1 year
Text
Kadınlar için Metabolik Sağlık
Tumblr media
Temple Stewart, RD, LDN Yazar
Dr. Kevin R. Gendre
Son zamanlarda yapılan bir çalışma yeni bir şok edici istatistik göstermektedir: Amerikalı yetişkinlerin sadece% 6.8'i metabolik olarak sağlıklıdır. Bu, neslimizin en kötü sağlık krizlerinden biri olabilir, kaç hastalık ve sağlık eşitsizliğinin zayıf metabolik sağlıkla bağlantılı olduğu göz önüne alındığında. Metabolik sağlık genel sağlık için esastır. Bu ifade, yaşamın çeşitli aşamalarında kadınların metabolik sağlığına bakıldığında özellikle doğrudur. Düşük karbonhidratlı veya ketojenik bir diyet cevap olabilir mi? Kevin Gendreau ve ben kadınların metabolik sağlığını, düşük karbonhidratlı veya ketojenik bir diyetin yararlı olup olmadığını, ilgili risk faktörlerini ve kadınların metabolik sağlıklarını iyileştirmeye nasıl yaklaşmaları gerektiğini tartışıyoruz. [*][*]
BANA METABOLIK SAĞLIK HAKKINDA BILGI VER
En temelde, metabolizma hücresel düzeyde gerçekleşen bir dizi süreçtir. Bu süreçler, yediğimiz yiyecekleri tüm vücut fonksiyonları için enerjiye dönüştürmeye yardımcı olur. Metabolik sağlık ideal kan şekeri seviyelerine, yüksek yoğunluklu lipoproteine (HDL) sahiptir. kolesterolTrigliserid tansiyonve ilaç kullanmadan bel çevresi. [*]
Kan şekeri seviyelerinin metabolik sağlığın birincil klinik belirteçlerinden biri olarak öne çıktığı göz önüne alındığında, nasıl kontrol altında tutulacağına dikkat etmek önemlidir. Yemekten sonra kan şekeriniz yüksek kalıyor mu? Sabahları kan şekeriniz yüksek mi? Bunlar, insülininizin düzgün çalışmadığının ana göstergeleri olabilir. İnsülin, pankreasınız tarafından kan dolaşımınızdaki glikoz seviyesini kontrol eden ve vücudunuzun enerji için karbonhidrat kullanmasına yardımcı olan bir hormondur.
İnsülin, metabolik sağlığın bir diğer önemli belirtecidir; çoğu kronik hastalık insülin direnci ile bağlantılıdır. En basit haliyle, insülin direnci, vücuttaki hücrelerin insülin hormonuna yanıt vermeyi bıraktığı zamandır. İnsülin direnci bir dizi metabolik probleme ve hastalığa neden olacaktır. Öte yandan, metabolik olarak sağlıklı bir bireyin insülini, şekeri kan dolaşımından ve depolama için hücrelere doğru bir şekilde taşır. Kısacası, kan şekeri, yemekten sonra insülin yardımıyla tekrar düşer. *
Özetlemek gerekirse metabolik sağlıkBu, tam olarak ölçemediğimiz bir şeydir, ancak bir kadının metabolik hastalıklar geliştirme olasılığını önemli ölçüde etkiler. [*]
KÖTÜ METABOLIK SAĞLIĞIN RISK FAKTÖRLERI
Metabolik sağlığınızı iyileştirmek için kontrol edebileceğiniz bazı şeyler olsa da, yaşınız, cinsiyet hormonlarınız ve aile geçmişiniz gibi yapamayacağınız şeyler olduğunu belirtmek önemlidir. Kadınlar, büyük hormonal dalgalanmalar nedeniyle yaşlandıkça metabolik sağlıkları konusunda dikkatli olmalıdır. menopoz. Bu farklılaştırıcı hormon seviyeleri daha büyük bir bel, yüksek kan şekeri ve düşük HDL (iyi) kolesterol seviyeleri riski taşır. Ulusal Kalp, Akciğer ve Kan Enstitüsü'ne göre, zayıf metabolik sağlığın en önemli iki risk faktörü şunlardır:*
Vücudun orta ve üst kısımlarında aşırı vücut yağı
İnsülin direnci
Kadınlar için diğer risk faktörleri şunlardır:
Yüksek tansiyon
Yüksek kan şekeri seviyeleri
Yüksek trigliserit seviyeleri
Düşük HDL seviyeleri (iyi kolesterol)
Ailede metabolik disfonksiyon öyküsü veya tip II diyabet
Yaş
Hareketsiz yaşam tarzı
Fakir uyumak
PCOS (PCOS) Tanı
Yüksek kortizol (stres hormonu)
Kronik düzeyleri enflamasyon
Yukarıdaki risk faktörlerinden birine (veya daha fazlasına) sahip olmak otomatik olarak metabolik olarak sağlıksız olduğunuz anlamına gelmezken, metabolik sendrom olasılığını artırır. Metabolik sendrom, koroner kalp hastalığı, felç, diyabet ve hatta bazı ciddi sağlık sorunları için riskinizi toplu olarak artıran bir avuç durumdur. kanser türleri. [*]
KÖTÜ METABOLIK SAĞLIĞIN BELIRTI VE SEMPTOMLARI
Metabolik sağlığın belirti ve semptomları, bireye bağlı olarak biraz farklı görünebilir veya farklı şekilde ortaya çıkabilir. Bazen semptomlar çok hızlı ilerleyebilir veya tamamen gelişmesi yıllar alabilir. Kadınlar bu semptomlarla daha fazla mücadele edebilir hamilelik veya tüm menopoz. 
Bir kadın olarak, aşağıdaki tanı kriterlerinden herhangi birini karşılıyorsanız, metabolik işlev bozukluğu veya insülin direnci teşhisi konabilir:
Aşırı kilolu olmak veya özellikle merkezi obezite (göbek yağı)
Bel çevresi ≥ 35 inç
Trigliseritler ≥ 150
HDL (iyi kolesterol) seviyeleri < 50
Tansiyon ≥ 130/85
Açlık kan şekeri seviyeleri 100≥
Açlık insülin seviyeleri ≥ 10
Kötü metabolik sağlığı gösterebilecek diğer bazı belirti ve semptomlar şunlardır:
Dış görünüm etiketleri
Elma şeklindeki gövde
Boynun etrafındaki veya kolların altındaki cildin koyulaşması (Akantozis Nigricans)
Düzensiz âdet üreme çağındaki kadınlarda
Kilo verememe
Kan şekeri disregülasyon
Yüksek bel-kalça oranı
Yüksek LDL: Trigliserit oranı
Bu belirtilerden endişe ediyorsanız doktorunuza danışın. [*][*][*][*] 
Tumblr media
HORMONLAR VE METABOLIK SAĞLIK: BIR BAĞLANTI VAR MI?
Kadınlar ve erkekler farklı şekillerde farklılık gösterir, ancak bir kadının sağlığına en önemli katkıda bulunanlardan biri hormonal döngüsüdür. Erkeklerden farklı olarak, kadınlar üreme yıllarında adet döngüsünün dört aylık aşamasına sahiptir ve daha sonra perimenopoz ve menopoz yaşarlar. 50 yaş civarında. Bunlar, bir kadının hayatındaki önemli "sağlık" anlarıdır, çünkü büyük hormonal dalgalanmalar nedeniyle genellikle hoş olmayan ve istenmeyen yan etkilerle gelebilirler. Bir kadının hayatındaki diğer potansiyel olarak yaşamı değiştiren olaylar, bir bebeği gebe bırakma, doğum ve emzirmeyi içerir. Hormonal değişikliklerdeki önemli fark göz önüne alındığında, metabolik sağlık erkekler ve kadınlar arasında farklı görünebilir. Metabolik sağlığın kadın sağlığını ve kadınların metabolik sağlığını etkileyen bazı koşulları doğrudan nasıl etkilediğini inceleyelim.
DOĞURGANLIK
Metabolik olarak sağlıklı olmak doğurganlık için çok önemlidir. Polikistik Over Sendromu (PKOS), kadınlarda infertilitenin en sık nedeni olan hormonal bir hastalıktır. Kadınların yüzde 70'ine kadarı PCOS (PCOS) insülin direncine sahiptir (bazıları bunun daha da yüksek olduğunu tahmin etse de). Metabolik risk faktörleri önemli düzeyde infertilite ile ilişkilidir. [] Optimal metabolik sağlığa sahip olmak, hamilelik boyunca sağlıklı bir anne ve bebek için en iyi şansı verir.*
Dr. Kevin diyor ki:
"Yıllar boyunca PKOS'lu yüzlerce kadını değerlendirdim ve neredeyse her zaman yüksek kan şekeri seviyeleri ve insülin direncinden muzdaripler. Kilo kaybına düşük karbonhidratlı bir yaklaşım, kadınların adet döngüsünü düzenlemelerine ve doğurganlığı artırmalarına yardımcı olmak için yaşamı değiştirebilir. "
MENSTRÜASYON/PERIMENOPOZ/MENOPOZ
Kadınlar her ay metabolik sağlığı doğrudan etkileyebilecek bir hormon dalgalanması yaşarlar. Spesifik olarak, östrojen ve progesteron hormonlarındaki değişiklikler glikoz metabolizmasını ve insülin duyarlılığını etkiler. Genel olarak konuşursak, östrojen insülin duyarlılığını teşvik ederken, progesteron insülin direncini arttırır.
Bu neden oluyor? Araştırmalar, glikoz konsantrasyonlarının luteal fazda (yumurtlama öncesi faz) foliküler faza (yumurtlama sonrası faz) kıyasla daha yüksek olma eğiliminde olduğunu göstermektedir. Daha yüksek progesteron seviyeleri insülin duyarlılığını azaltır, bu da insülinin glikozu kan dolaşımından düzgün bir şekilde temizlemesini önler, böylece daha yüksek kan şekeri seviyeleri üretir. [] Bu nedenle, kadınlar ayın belirli zamanlarında daha yüksek kan şekeri seviyeleri yaşayabilir.*
Perimenopoz / menopoz sırasında, östrojen seviyelerinin önemli ölçüde azalması ve dolaşımdaki androjenlerin artması metabolik hastalıklara ve kilo alımına neden olabilir.
Dr. Kevin diyor ki:
"Kurul sertifikalı bir kilo verme doktoru olarak çalışıyorum ve hastalarımın çoğu menopoz sonrası kadınlar. Kilo alımı tamamen hormonlar ve biyoloji ile ilgilidir - irade gücü değil. Size basitçe "daha az yemenizi" tavsiye eden herhangi biri, insan vücudunun karmaşıklığını anlamıyor. Kilo kaybı, sadece yediğiniz yiyeceklerin miktarı yerine yediğiniz yiyecek türlerine odaklandığınızda gerçekleşir. "
CILT SAĞLIĞI/GÜZELLIK
Deri etiketleri, akne, hidradenit süpürativa, androgenetik alopesi, akantozis nigrikans ve atopik dermatit, kötü metabolik sağlık ve metabolik sendromla bağlantılı cilt hastalıklarıdır. Buna giden kesin yolların çoğu belirsizliğini korusa da, kronik inflamasyon ve insülin direncinin önemli bir rol oynadığı düşünülmektedir. [] Bu koşulların çoğu, metabolik sağlık iyileştikçe çözülebilir veya büyük ölçüde iyileştirilebilir. *
KADINLAR METABOLIK SAĞLIĞI NASIL İYILEŞTIREBILIR?
DIYETINIZI DEĞIŞTIRIN:
Düşük karbonhidratlı bir karbonhidratın ardından veya Kaya diyet kan şekeri regülasyonunu önemli ölçüde artırabilir. Tüketmeye odaklanın:
Et
Nişastasız sebzeler
Fındık
Çilek
Yumurta
Deniz ürünleri
Uygun protein miktarları
Aynı zamanda şekerden kaçının ve sabit bir kan şekeri seviyesinin korunmasına yardımcı olmak için karbonhidratları sınırlayın. Daha yüksek miktarda protein ve sağlıklı yağ alımı sizi daha uzun süre tok tutacak ve bu da şeker isteklerini azaltmaya yardımcı olacaktır. Yağlı balık, zeytinyağı gibi anti-enflamatuar yiyecekleri de eklediğinizden emin olun. bitter çikolata, meyveler, yeşil çay, biber ve zerdeçal. Karbonhidrat yöneticisi tonlarca fantastik sağlar Tarifler Kadınların metabolik sağlıklarını fethetmelerine yardımcı olmak. [*]
Dr. Kevin diyor ki:
"Diyet odağınız her zaman protein, sağlıklı yağlar ve lif olmalıdır. Metabolik sağlığınızı iyileştirmek istiyorsanız işlenmiş karbonhidratları ve rafine şekerleri sınırlamaya çalışın. "
DIRENÇ TRENI:
Direnç eğitimi, vücut ağırlığı egzersizleri veya kuvvet antrenmanı hayati önem taşır. Kadınların kas inşa etmeleri gerekiyor, ancak bunu stratejik olarak yapmalılar. Kadınlar aşırı antrenmandan kaçınmalıdır, çünkü bu kortizol ile ilgili sorunlara neden olabilir, bu da yorgunluğa, kan şekeri seviyelerinin artmasına, performansın düşmesine ve kilo alımına (özellikle orta kesim çevresinde) neden olabilir.
Dr. Kevin diyor ki:
"Sadece iki adet 15 dakikalık güç seansıyla başlayın haftalık eğitimve kısa sürede sonuçları görmeye başlayacaksın!"
UYKU VE STRES YÖNETIMI:
Uyku eksikliği ile daha yüksek kortizol (stres hormonu) arasında bir korelasyon vardır ve ghrelin (açlık hormonu) seviyeleri. Uyku eksikliği de kan şekeri seviyelerinin yükselmesine neden olur. 7-8 saat kapalı göz alın ve rutin bir uyku programı tutun.
Uyku hijyeni şunları içerebilir:
Yatmadan 3 saat önce cihazları kapatma
Giyi mavi ışık engelleyici gözlükler
Daha erken yemek
Nefes çalışması pratiği
Stresli düşünceyi tanıma
Daha yüksek kortizol seviyeleri anksiyeteye, bağışıklığın azalmasına, kilo alımına, odaklanma eksikliğine ve depresyona neden olabilir. [*]
ENDOKRIN BOZUCULARDAN KAÇININ:
Endokrin Bozucu Kimyasallar, kadın hormonlarının çalışma şekline müdahale eder. Bazı durumlarda, EDC'ler vücudumuzu hormon olduklarını düşünmesi için kandırırken, diğerleri doğal hormonların işlerini yapmasını engeller! EDC'ler alev geciktiriciler, ftalatlar, bisfenol Ave PFA'lar. Bu kimyasallar genellikle su şişelerinde, mobilyalarda, giysilerde, parfümlerde, mumlarda, temizlik ürünlerinde, böcek ilaçlarında, musluk suyunda ve çok daha fazlasında bulunur. [*] 
GEREKIRSE KILO VERIN
Aşırı kilolu veya obez olmak metabolik olarak sağlıklı olmak mümkün olsa da, nihai sorunların istatistikleri ve riski sizin lehinize değildir. Sağlıksız kiloda olanlar, diyabetten kansere kadar birçok ciddi hastalık ve sağlık durumu için artmış risk altındadır. Vücut ağırlığınızın% 5-10'unu kaybetmek, büyük metabolik faydalar sağlayabilir. Birçok insan kan şekerinde, kan basıncında ve hatta kolesterolde sadece% 5-10'luk bir vücut ağırlığı azalması ile iyileşmeler görecektir. [*]
Dr. Kevin diyor ki:
"Yıllar geçtikçe, birçok hastanın tip II diyabeti tersine çevirmesine, yağlı karaciğer hastalığını iyileştirmesine, kolesterolü düşürmesine ve düşük karbonhidratlı bir diyette mütevazı% 10'luk bir kilo azaltımı ile kan basıncını iyileştirmesine yardımcı oldum. Bu gelişmeler ilaç veya bariatrik cerrahi yardımı olmadan ortaya çıkabilir. Diyetimiz metabolik sağlığımızı derin şekillerde etkiler. "
Tumblr media
EYLEM ADIMLARI
Bu makaleyi okuduktan sonra, metabolik sağlığın BİR şey olmadığını biliyorsunuz; genel sağlığı oluşturan bir dizi şeydir. Artık metabolik olarak sağlıklı veya sağlıksız olup olmadığınız konusunda oldukça iyi bir fikriniz olduğuna göre, metabolik sağlığınızı korumak veya geliştirmek için kendinizi sorumlu tutmak çok önemlidir. İşte bazı eylem adımları:
#1 PARÇA!
Yiyeceklerinizi günlüğe kaydedin ve yemeğinizi yönetin Makro Carb Manager uygulamasını kullanarak. Yemeğinizi günlüğe kaydetmek genellikle gerçekte ne kadar yediğinizi ve seçtiğiniz yiyeceğin kalitesini gösterir. Hesap verebilirlik anahtardır. Bilgi güçtür.
#2 Küçük Değişiklikler Yapın
Kan şekeri seviyelerinizin farkında olmak ve kilonuzu izlemek gibi küçük şeyler, parmağınızı metabolik sağlığın nabzında tutmak için faydalı olabilir. Carb Manager, bu ölçümleri izlemeyi ve aşağıdakiler gibi sağlık cihazlarıyla senkronize etmeyi kolaylaştırır: Keto Mojo ve diğer sağlıklı yaşam uygulamaları.
#3 Kendinizi Eğitmeye Devam Edin
Burada durmayın! Hormonlarınız ve metabolik sağlığınız hakkında ne kadar çok şey bilirseniz, genel sağlığınızı iyileştirmek için doğru yaşam tarzı seçimlerini yapmak için o kadar donanımlı olursunuz. Carb Manager'ın çok sayıda var Makaleler Keto yemekte, kadın sağlığı, aralıklı oruçve çok daha fazlası.
0 notes
ketomanlife · 1 year
Video
youtube
Felçten Hemen Sonra Almanız Gereken Şey | Dr.Berg Türkçe
2 notes · View notes
ketomanlife · 1 year
Video
youtube
Strese Son Vermenin ve Kortizolü Düşürmenin Tek Yolu | @drbergtr
0 notes
ketomanlife · 1 year
Video
youtube
Dr. Berg'in Sağlıklı Ketojenik Diyetin Temelleri -1.Adım Aralıklı Oruç v...
2 notes · View notes
ketomanlife · 1 year
Video
youtube
Kahvenin daha önce hiç duymadığınız muhteşem faydaları | Dr.Berg Türkçe
0 notes
ketomanlife · 1 year
Video
youtube
Göbek Yağını Süper Hızlı Yakmak İçin En İyi 10 İpucu | Dr.Berg Türkçe
2 notes · View notes
ketomanlife · 1 year
Video
youtube
Beyin sağlığı için en faydalı besinler nelerdir ? | Dr.Berg Türkçe
4 notes · View notes