Tumgik
Tumblr media
آن چه فلسفه فردریش #نیچه درباره #اید، #ایگو و #سوپرایگو به ما می‌گوید.
#مدل_ذهن زیگموند #فروید از انسان مشهور است. او روان را به سه بخش متعارض تقسیم کرد. سوپر ایگو بازنمایی اصول اخلاقی و هنجارهای برگرفته از #جامعه است. در مقابل، اید مکان روانی برای تکانه‌های بدوی است، هم #جنسی‌ هم #پرخاشگرانه . ایگو به عنوان میانجی در تعارضات اید و سوپر ایگو تا حدودی از طریق فعالیت‌های آگاهانه عمل می‌کند.
امروزه هنوز جای بحث است که آیا این تقسیم بندی‌ها معنای مشخصی دارند یا نه. این چنین کنجکاوی‌های موشکافانه را به خواننده واگذار می‌کنم .(برای یادگیری بیشتر در این باب، نوشته الیوت دی کوهن مغز فروید، و فروید نمرده؛ فقط سخت پیدا میشه نوشته سوزان کراسوس وایت بون را بخوانید).
امروز ما به اهمیت استعاری این سه مولفه علاقه‌مند هستیم. درک اینکه سوپر ایگو، ایگو و اید می‌توانند راهنمای نیرومندی برای ما به منظور خودشناسی باشند.
فردریش نیچهِ فیلسوف می تواند به ما کمک کند تا کمی این موضوع را روشن کنیم. فروید بارها با تاکید اعلام کرد که هیچ کتابی از نیچه را نخوانده است. (آثار نیچه ۱۰ تا ۳۰ سال قبل از شروع انتشار آثار فروید به بازار آمده بود). با این حال به وضوح شباهت‌ها و همانندی‌های بسیاری بین مفاهیم و اصطلاحات مورد استفاده این‌ دو روشنفکر وجود دارد.
در اینجا #استدلال خواهم کرد که سه بخش ذهن انسان-سوپر‌ایگو، ایگو، اید- به طور نمادین تجسم سه دگرگونی جان-شتر، شیر، کودک است که در چنین گفت زرتشت نیچه به مطرح شده است. حال ما بررسی خواهیم کرد چرا این ارتباط در فرایند خودشناسی اهمیت دارد.
سوپر ایگو یا شتر
“جان را بسی چیزهای گران است؛ جان نیرومند بردباری را که در او از شکوهیدن خانه کرده است . نیرویش آرزومند بار گران است و گرانترین بار.
جان بردبار می پرسد گران کدام است؟ و این گونه چون شتر زانو می زند و می‌خواهد که خوب بارش کنند”
(چنین گفت زرتشت، فردریش نیچه)
شتر‌ها سرشان را بدون شکو‌ه‌ای پایین می‌آورند کاری که از او خواسته می‌شود را انجام می‌دهد بی‌برو برگرد. آنها بار انسان‌هایی را که در اطرافشان هستند به دوش می کشند. شترها عبد و عبید تسلیم و پیرو هستند زندگی آنها همه اش در باب #ایثار است.
ادامه مقاله را در سایت بخوانید .
نوشته :سایمون روادل
ترجمه :مجموعه روان درمانی پویشی
www.dpsychotherapy.com
@dynamicpsychotherapymagazine
0 notes