Tumgik
turkcodernet · 2 years
Text
Exim için özel filtre kuralı oluşturmak (spam maillere son)
Tumblr media
Basitçe whm üzerinde exim için özel filtre kuralı oluşturacağız. Amaç ile başlayacak olursak; msn.com, hotmail.com veya outlook.com gibi eposta adreslerinden geliyor gibi görünen ama aslında farklı sunuculardan gelen spam maillerden kurtulabilmek. Bu spam mail göndericileri bir şekilde rbl listelerini atlatabiliyorlar, sürekli ip adresi değiştirdikleri için csf tarafındaki relay - block limitleri de çok fazla işe yaramıyor. Gönderici adresi olarak msn.com yada outlook.com.tr gibi adresler gösterdikleri için cPanel'in "Filter e-mail by domain" özelliğinide kullanamıyoruz çünkü tüm microsoft maillerini engellemek istemeyiz. Nedir bu spam mailler? Mutlaka spam kutunuzu gereksiz bir şekilde dolduran ve gelmeye başladımı ardı arkası kesilmeyen; - Muhasebe Eğitimi USB Seti - DIŞ TİCARET VE İHRACAT EĞİTİM SETİ USB - 2022 Türkiye Firma ve Sektör Rehberi - Katalog CD - 2022 Türkiye Firma ve Sektör Rehberi - Türk Şirket Rehberi 2022 - Flash Bellek - DEU Flash Bellek İngilizce Eğitim Paketi - ARES İNGİLİZCE AKDEMİSİ EĞİTİM ÜRÜNLERİ - KARYA DIŞ TİCARET EĞİTİMLERİ - Rusça Dil Akademisi – TEMEL RUSÇA EĞİTİM DVD vb. vb. şeklinde gidiyor.
Tumblr media
Bazı kullanıcılar bu spam e-postaları kendi istemcilerinde konu başlıklarına göre filtrelemek istedikleri için spam epostaları gönderenler başlıkları da sürekli olarak değiştiriyorlar. Biz farklı bir yol izleyeceğiz.  
Spam maillerden nasıl kurtulacağız?
Öncelikle gelen e-postaların header kaynaklarını incelediğimizde bunların hiçbirinin aynı ip adresini 2 kez üst üste kullanmadığını görebilirsiniz, blackliste yakalanmak istemedikleri için sürekli ip değiştiriyorlar. Dolayısıyla header da farklı bir ortak özellik bulmamız gerekiyor. Bunun için csf güvenlik duvarınızın relay filtresi raporlarını da kullanabilirsiniz. Biz raporları incelediğimiz zaman bu spam epostaların her zaman için aynı ana makine adıyla (fqdn) geldiğini görüyoruz. Ip değiştirmek kolay olsada sunucu ana makine adını değiştirmek öyle çok kolay bir işlem değil. En çok gönderim yapan ana makine adlarını liste olarak çıkaralım; Exim için özel bir filtre kuralı oluşturarak spamdan kurtulmak için bu ana makine adlarını filtreleyeceğiz.   Öncelikle ssh ile login olalım, winscp, whm üzerinden terminal ve ya yüklüyse csexplorer da kullanabilirsiniz. touch /usr/local/cpanel/etc/exim/sysfilter/options/ozel_filtre Dosya adına ozel_filtre yerine başka bir isimde verebilirsiniz. Bu ana makine adlarından birini filtrelemek için içine kodumuzu yazalım. if ($message_headers contains "kayizer.com") then fail text "The mail server detected your message as spam and has prevented delivery (200)." endif Buradaki fail text gönderene gidecek hata bounce texti olarak kullanılacak, bunu özelleştirebilirsiniz. Hatta gönderici adresleri çakma olacağı için bounce göndermeyede bilirsiniz. Boş yere posta kuyruğunuzu meşgul etmemek için, size kalmış. Dosyayı bitirdikten sonra Whm üzerinden "Exim Yapılandırma Yöneticisi" menüsüne gidip "Filters" sekmesine bir göz atıyoruz. En alta filtre kuralımız gelmiş olmalı aktif edip kaydediyoruz ve exim yeniden başlıyor.
Tumblr media
Şimdi teslimat raporlarından son duruma bir göz atalım;
Tumblr media
Artık bu istenmeyen maillerin gereksiz kutunuzu düzenli olarak doldurmalarına izin yok. Ip adreslerini de değiştirseler gönderen adresini ve konuyu da değiştirseler exim bunları yakalayacak.
Spam mailleri nereye şikayet edebiliriz?
Ticaret bakanlığının spam iletileri şikayet edebileceğiniz bir web sayfası var: Ticari Elektronik İleti Şikayet Sistemi (gtb.gov.tr) Ama bakanlık tarafından hala bu iletilere hala herhangi bir engelleme yaptırılabilmiş değil. Sormak istediklerinizi konu altından sorabilirsiniz. Ayrıca size en çok gönderim yapan ana makine adlarını da diğer kullanıcılara destek içinyorumlarda paylaşabilirsiniz. Esenlikler.   Read the full article
0 notes
turkcodernet · 2 years
Text
Site İçi Optimizasyon Nasıl Yapılır? Görsel Optimizasyonu
Tumblr media
Site içi optimizasyon nasıl yapılır? Görsel optimizasyonu nasıl olmalıdır? Öncelikle SEO nedir? Sorusu ile başlayalım. SEO: internet ortamında bloggerlar arasında ve birçok kurum kuruluşların internet sağlayıcıları üzerinden kendi kişisel görüşleri ve birçok görüş ve deneyimlerini aktarmak istedikleri için ve bu görüş ve bildirmek istedikleri bilgilerin okunmasını sağlamak amacıyla internet ortamında okunabilirliğini arttırmalarına olanak sağlayan internet sağlayıcılarının ve tüm internet sitesi sahiplerinin dikkat etmesi gereken bir konu başlığıdır. Site içi SEO konusu çok detaylı ve karmaşıklık içermektedir. Bu konuda birçok deneyimli insan bu bilgi aktarımlarını online kurslar vasıtasıyla insanlara sunmaktadır. Öğrenmek isteyenler internet üzerinden diğer fikir sahibi olanlardan öğrendikleriyle yetinmeyip bu tür online dersler ile konuyu pekiştirip bilgi birikimlerinizi zirveye taşıyabilirsiniz.
Site İçi Optimizasyon Nasıl Yapılır? Dikkat Edilmesi Gerekenler
Site içi SEO konusu ile alakalı dikkat edilmesi gereken birçok nokta vardır. Bunlardan bir tanesi de yazı içerisinde yazdığınız yazı konusuyla alakalı olacak şekilde en az 2 veya 4 adet resim eklemeniz olacaktır. https://www.youtube.com/watch?v=rxQVCmFfrCA Bu resimler kaliteli olmasının yanında boyutunun da çok büyük olmamasına dikkat edilmelidir aksi takdirde site içerisinde kasılmalara yol açabilmektedir.  Ve siteniz için ziyarete gelen kullanıcılar çok yavaş olduğunu düşünüp siteyi terk edebilir. Bu konuda photoshop yazılımının "web için kaydet" özelliği veya wordpress siteleriniz için resmush.it gibi eklentiler görsellerinizi sıkıştırmanızda size fayda sağlayabilir. Siteniz için Ek SEO Kaynakları Kullanılmalı Site içerisinde bir yazı planlaması yapıldığında tüm seo hakkındaki bilgilere hakim olmadığınızı düşünüyor iseniz size en büyük yardımcı olacak şey seo yardımcı uygulamalarıdır. İlk olarak adım adım seo hakkındaki tüm gerçeklere ulaşıp kavramanıza da yardımcı olabilir. Sitenizi worldpress gibi kalıp bir uygulama üzerinden oluşturduysanız size yardım edebilecek çok sayıda uygulama bulmanız mümkün. Sadece Resim Eklemek Yeterli mi? Site içi optimizasyon çalışmalarında resim, görsel kullanımı çok önemlidir. Site içerisinde oluşturduğunuz yazılarınıza resimler ekleyip yazılarınızı görsel anlamda da güzelleştirip insanlara daha hoş olmasını biliyor olmalısınız.
Tumblr media
Site İçi Optimizasyon Fakat bu konu sadece resim seçip yüklemek ile bitmiyor maalesef seçip yüklemek istediğiniz resimlerinize SEO formatınıza uygun olacak şekilde alt metinler ve sitenizin alan adını belirtecek şekilde eklemeniz gerekiyor. O resmin size ziyaretçi çekmesi için bu ve bunun gibi ufak gibi görünse de büyük adımları mutlaka uygulamalısınız. Her bir resim için aynı uygulamayı yapıp anahtar kelimeleriniz belirleyip resimlerinize eklemeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra resim yüklemelerinizin yazı içerisinde yerleşimi de çok önemlidir. Resimlerinizin Yerleşim Yerleri Doğru mu? Sadece yazı yazmanın önemli olmadığını biliyorsunuz ve seo için resimlerinizi sitenize yükleme aşamasında nasıl yüklemeniz gerektiğini düşünüyor iseniz şu aşamalara özen göstermeniz gerekmektedir. Resimleriniz sade anlaşılır ve göze hitap edecek bir boyutta olmalıdır. Resimlerinizin yerleşimi paragraflar arasında olacak şekilde olmalıdır ve karmaşık yerleşim yapılmadan belirli aralıklara dikkat edecek şekilde olmalıdır. Aksi takdirde insanlara çok fazla karmaşık gelip siteniz ile ilgilenmeyi bırakabilirler. Bu durumda emeğinizin karşılığını almanız için güzel bir durum olmayabilir. Bu sebeple de yazı içerisinde belirli aralıklar ile yazı uzunluğunuza bağlı olmak üzere 5 adetten fazla resim yükleyebilirsiniz. Site içi optimizasyon nasıl yapılır? Görsel optimizasyonu hakkında soru ve görüşlerinizi iletebilirsiniz. Youtube videomuz üzerinden de bizimle iletişime geçebilirsiniz. Read the full article
0 notes
turkcodernet · 3 years
Text
cPanel lisans ücreti 2022 yılında yeniden zamlanıyor.
Tumblr media
cPanel'in Oakley Capital firması tarafından satın alınması sonucu lisans fiyatlandırma değişikliğine gitmesi ve bunun sonucunda sanal sunucular için 15 fiziksel (dedicated) sunucular için 45 dolar civarı olan fiyatlandırmasını artık kullanıcı tipine göre belirlemesi barındırma sektöründe çok büyük tepki almıştı. Bu tepkiler sonrası cPanel cephesinden cpanel lisans ücreti konusunda geri adım atılması bir yana, 2021 yılı cpanel lisans ücretleri tekrar zamlanmıştı. cPanel dün (28.08.2021) gönderdiği toplu maille 2022 yılı için yeni cpanel fiyatlarını duyurdu. E-postaya cPanel'in piyasadaki en güvenilir ve stabil kontrol paneli yazılımı olduğunu vurgulayarak başlayan cPanel 2021 yılında cpanele getirdikleri yeni özelliklerden bahsetti; • NGINX® aracılığıyla artırılmış performans ve Posta Düğümleri özelliğiyle e-posta sunucularını izole etme yeteneği • AlmaLinux OS aracılığıyla geniş Linux desteği • DNS Zone Manager ve canlı transferler aracılığıyla yönetim kolaylığı • E-posta, takvim ve kişileri senkronize etmek için Exchange ActiveSync dahil kullanım kolaylığı özellikleri  
cPanel lisans ücreti 2022
cPanel tarafından gönderilen ürün fiyat listesinde metal lisans ücreti: aylık 54$ ve; bulk yani 100 hesaptan sonraki her bir hesap için tahsil edilecek ücret ise 0.34$ olarak belirtiliyor.
Tumblr media
cPanel lisans ücreti 2022 2022 yılında cPanel tarafından uygulanacak yeni fiyatlar hakkında hazırlanmış bir sık sorulan sorular sayfası bağlantısı ise mailin sonuna eklenmiş. Daha önce ki zamlarda yaptığımız örneği tekrar hatırlayacak ve yeni zamla birlikte değerlendiricek olursak; Örneğin 1000 hesap bulunan bir sunucunuz var, 2019 öncesinde bu sunucu sanal bir sunucuysa 15, fiziksel ise 45 dolar ödüyordunuz, limitsiz  hesap kullanıyordunuz. Ama 2019 yılındaki fiyat politikasıyla birlikte 1000 hesaplı bir sunucu için (sanal yada fiziksel farketmeksizin) 45 + 900*0,2 yani 45+180= 225 dolar maliyetiniz oluşuyordu. Bu durumda bin hesaplı bir sunucu için cPanel lisans maliyetiniz neredeyse 15 kat yükseliyordu. 2018 yılı ortalama dolar kurunun 4.8₺ yaptığını hesaba kattığımızda bin hesaplı sunucu için 72₺ ödenen bir lisans 2019 yılında 1080₺ oluyordu. 2019 zamından sonra ise geçen yıl bu rakam 318.5 dolar oluyor, buda 2021 ortalama dolar kuru olan 8.1 ile çarpıldığında 2.580₺ oluyordu. Yeni zamla birlikte 2022de uygulanacak maliyete gözattığımızda ise; metal lisans 54 dolar, bulk 0.34. Yani 54+(900*0,34) toplamda 360 dolar, doların hiç yükselmeyeceğini farz etsek(ne kadar imkansız olsada) buda 360*8,86=3190₺ ye karşılık geliyor. Read the full article
0 notes
turkcodernet · 3 years
Text
cPanel lisans ücreti 2022 yılında yeniden zamlanıyor.
Tumblr media
cPanel'in Oakley Capital firması tarafından satın alınması sonucu lisans fiyatlandırma değişikliğine gitmesi ve bunun sonucunda sanal sunucular için 15 fiziksel (dedicated) sunucular için 45 dolar civarı olan fiyatlandırmasını artık kullanıcı tipine göre belirlemesi barındırma sektöründe çok büyük tepki almıştı. Bu tepkiler sonrası cPanel cephesinden cpanel lisans ücreti konusunda geri adım atılması bir yana, 2021 yılı cpanel lisans ücretleri tekrar zamlanmıştı. cPanel dün (28.08.2021) gönderdiği toplu maille 2022 yılı için yeni cpanel fiyatlarını duyurdu. E-postaya cPanel'in piyasadaki en güvenilir ve stabil kontrol paneli yazılımı olduğunu vurgulayarak başlayan cPanel 2021 yılında cpanele getirdikleri yeni özelliklerden bahsetti; • NGINX® aracılığıyla artırılmış performans ve Posta Düğümleri özelliğiyle e-posta sunucularını izole etme yeteneği • AlmaLinux OS aracılığıyla geniş Linux desteği • DNS Zone Manager ve canlı transferler aracılığıyla yönetim kolaylığı • E-posta, takvim ve kişileri senkronize etmek için Exchange ActiveSync dahil kullanım kolaylığı özellikleri  
cPanel lisans ücreti 2022
cPanel tarafından gönderilen ürün fiyat listesinde metal lisans ücreti: aylık 54$ ve; bulk yani 100 hesaptan sonraki her bir hesap için tahsil edilecek ücret ise 0.34$ olarak belirtiliyor.
Tumblr media
cPanel lisans ücreti 2022 2022 yılında cPanel tarafından uygulanacak yeni fiyatlar hakkında hazırlanmış bir sık sorulan sorular sayfası bağlantısı ise mailin sonuna eklenmiş. Daha önce ki zamlarda yaptığımız örneği tekrar hatırlayacak ve yeni zamla birlikte değerlendiricek olursak; Örneğin 1000 hesap bulunan bir sunucunuz var, 2019 öncesinde bu sunucu sanal bir sunucuysa 15, fiziksel ise 45 dolar ödüyordunuz, limitsiz  hesap kullanıyordunuz. Ama 2019 yılındaki fiyat politikasıyla birlikte 1000 hesaplı bir sunucu için (sanal yada fiziksel farketmeksizin) 45 + 900*0,2 yani 45+180= 225 dolar maliyetiniz oluşuyordu. Bu durumda bin hesaplı bir sunucu için cPanel lisans maliyetiniz neredeyse 15 kat yükseliyordu. 2018 yılı ortalama dolar kurunun 4.8₺ yaptığını hesaba kattığımızda bin hesaplı sunucu için 72₺ ödenen bir lisans 2019 yılında 1080₺ oluyordu. 2019 zamından sonra ise geçen yıl bu rakam 318.5 dolar oluyor, buda 2021 ortalama dolar kuru olan 8.1 ile çarpıldığında 2.580₺ oluyordu. Yeni zamla birlikte 2022de uygulanacak maliyete gözattığımızda ise; metal lisans 54 dolar, bulk 0.34. Yani 54+(900*0,34) toplamda 360 dolar, doların hiç yükselmeyeceğini farz etsek(ne kadar imkansız olsada) buda 360*8,86=3190₺ ye karşılık geliyor. Read the full article
0 notes
turkcodernet · 3 years
Text
Java programlama dili nedir?
Tumblr media
Java programlama dili
Java programlama dili ile ilgili kısma geçmeden önce programlama dili nedir ve ne işe yarar konusuna linkten ulaşarak göz atabilirsiniz, ayrıca yazılım nedir kısaca üzerinden geçelim.
Yazılım nedir?
Yazılım, en geniş anlamıyla, bir bilgisayara belirli görevleri gerçekleştirmesi için talimat veren bir dizi talimat veya programdır. Yazılım, kişisel bilgisayarlar, cep telefonları, tabletler veya diğer akıllı cihazlarda çalışan bilgisayar programlarını tanımlamak için kullanılan genel bir terimdir. Yazılım genellikle bir bilgisayarın fiziksel bileşenleri (donanım) dışında tüm işlevsel yönlerini tanımlamak için kullanılır. Komut dosyaları, uygulamalar, programlar ve talimat setleri, yazılımı tanımlamak için yaygın olarak kullanılan terimlerdir. İşletim sistemlerinden tanılama araçlarına, video oyunlarına veya uygulamalara kadar bir bilgisayarda "çalışan" her şey yazılım olarak tanımlanabilir.
Java nedir?
1995 yılında Sun Microsystems, nesne yönelimli olarak tanımlanan Java programlama dilini tanıttı. Oracle daha sonra dili satın aldı ve teknolojinin resmi sahibi oldu. Bu programlama dilini oluşturma prensibi esas olarak Oberon dili için geçerlidir ancak diğer diller için de geçerlidir. Sözdizimi C ve C++ programlama dilleri ile aynıdır. Ancak, bu tür bir programlama dilinin daha katı bir dili vardır. Çeviri prensibi ve üstü, üzerinde çalıştığınız platformdan tamamen bağımsızdır. Bellek yönetimine özellikle dikkat edin. C programlama dilinin yaygın popülaritesi nedeniyle Java programlama dilinde bu çok daha kolaydır. Bunun amacı dil esas olarak belirli bir talimat sağlamak içindir Belirli komutları yürütebilmek için belirli cihazlara verin. Aslında Java programlama dili en popüler dillerden biri olarak kabul edilir ve bunun temel nedeni kullanımının ücretsiz olarak kabul edilmesidir. Java'nın neden diğer diller kadar popüler olduğu bir sırdır: Diğer programlama dillerini kullanmak için neredeyse her zaman para harcamanız gerekir. Bu programlama dilini kullanmanın bir başka avantajı da, Java'da listelenen komutların, belirli bir cihaz türünün platformundan tamamen bağımsız olacak şekilde tasarlandıkları için hemen hemen her bilgisayarda yürütülebilmesidir. Elbette, çeşitli uygulama geliştirme türlerine erişmeniz gerektiğinde Java kullanmanın avantajları vardır. Bu programlama dilini, grafik kullanıcı arabirimi (GUI) ve konsol adı verilen uygulama uygulamaları oluşturmak için kullanabilirsiniz. Kullanımı çok kolay olduğu konusunda net bir izlenim verir, bu nedenle kesinlikle kullanımıyla ilgili birçok avantajdan birine atfedilebilir. İlginç bir şekilde, bu programlama dilinin adı Endonezya'daki aynı ada sahip adadan geliyor. Java öncelikle bir programlama dili olmasına rağmen, terim aynı zamanda o programlama dilinde yazılmış uygulamaları çalıştırmaktan sorumlu yazılım platformunu da ifade eder. Java ve JavaScript terimleri genellikle karıştırılır, ancak hiçbir sebep yoktur, çünkü bunlar tamamen farklı işlevlere ve işlevlere sahip tamamen farklı iki programlama dilidir. Gerçek şu ki, bu programlama dilinin birçok avantajı var ama elbette bazı dezavantajları da var, yani uygulamada dezavantajlar var. En büyük dezavantajı, çalışma hızıdır, çünkü diğer benzer teknolojilerle karşılaştırıldığında, bu teknolojinin başlangıç ​​hızı nispeten yavaştır.
Tumblr media
Java öğrenmek ne kadar sürer
Java nasıl öğrenilir? Java öğrenmek ne kadar sürer?
"Java öğrenmek ne kadar sürer" yada "Java ne kadar sürede öğrenilir" sorusunu sorarken "öğrenmek" kavramını açmamız gerekir. Kişiye göre değişen bir durum olmasıyla birlikte öğrenmenin de sonu yok. Programlamayla ilk kez tanışan biri iseniz; yani hali hazırda bildiğiniz bir programlama dili yoksa eğer öncelikle algoritma konusunu öğrenmeniz şart. Ayrıca algoritma dışında her ne kadar şart olmasa da İngilizce bilmeniz de size avantaj sağlayacak bir diğer konu. Algoritma konusunu bitirdikten sonra programlama dili öğrenme sürecine geçebilirsiniz. Udemy'de Java ile ilgili kurslar var. Buradan başlangıç seviyesinden ileri seviyelere kadar farklı kurslara ulaşabilirsiniz. Ortalama 50 saat süresi olan bu kursları bitirdiğinizde kendinizi Java biliyor saymak zor. İhtiyaca ve talebe yönelik algoritmalar çıkarıp kodlamalar yaparak kendinizi sürekli olarak geliştirebilirsiniz. Bu tarz ihtiyaca ve ya talebe yönelik kodlamalar yapmak sizi Javanın farklı kütüphanelerini öğrenmeye itecektir. Kütüphaneler; programlamadaki anlamıyla belirli bir amaca yönelik hazırlanmış sınıf ve fonksiyon örneklerini barındıran kodlar topluluğu olarak düşünülebilir. Kitaplık, paket veya modül olarakta adlandırılabilir, Java da daha çok paket olarak adlandırılırlar. Bu paketleri kullanarak ve amaca yönelik geliştirerek Java seviyenizi yükseltebilirsiniz. Read the full article
0 notes
turkcodernet · 3 years
Text
Eşsiz Blog Fikirleri Bulmak için 8 Püf Noktası
Tumblr media
Eşsiz Blog Fikirleri
Hepimiz oradaydık. Blog takviminizde doldurmanız gereken boşluklar var, ancak tüm anahtar kelime araştırmalarınız ve yapılacaklar listenizdeki başlıklar yetersiz geliyor. Ve eğer sizi sıkıyorsa, okuyucularınızı da sıkar. Biraz ilhama ihtiyacınız var, ama daha da önemlisi, bazı benzersiz blog fikirlerine hızlı bir şekilde ihtiyacınız var. Bu gönderide, ilham almak için beklemeyi nasıl bırakacağınızı ve bir sonraki gönderiyi nasıl yazacağınızı bulmaya nasıl başlayacağınızı paylaşıyoruz. İşte benzersiz blog fikirleri bulmanın sekiz yolu: - Bir beyin fırtınası yapın - Sosyal medyada kontrol edin - yorumlarınızı okuyun - Kişilerinizle başlayın - Diğer takımlarla konuş - Yeni anahtar kelimelere atlayın - Rakiplerinize odaklanın - Bir fikir üreteci kullanın  
Benzersiz blog fikirleri oluşturmak için 8 ipucu ve araç
Bazen, anahtar kelime araştırması bunu tam olarak kesmez. Belki okuyucularınızın aramayı bilmeyecekleri bir şey hakkında konuşmak istersiniz. Belki de hedef kitlenizin küçük bir bölümünü hedeflemek istersiniz. Ya da belki daha geleneksel bir konu için başka bir açı bulmak istersiniz. İşte daha özgün içerik için ve daha eşsiz blog fikirleri için kullanabileceğiniz bazı yöntemler. - Bir beyin fırtınası yapın Sizi bilmem ama ben iş günümün çoğunu bilgisayar başında oturarak geçiriyorum. Bir toplantıda olmadığımda veya bir blog yazısı üzerinde çalışmadığımda, Slack'e hızlı bir şekilde yanıt veriyorum, Google Analytics'i kontrol ediyorum, e-posta gönderiyorum veya anahtar kelime araştırmasına giriyorum. Yaratıcı düşünmek için fazla zaman yok. Bu nedenle, bir beyin fırtınası düzenlemek, benzersiz blog fikirleri bulmak için harika bir ilk adım olabilir. En iyi beyin fırtınası , herhangi bir fikrin masada olduğu üretken, işbirlikçi oturumlar sırasında gerçekleşir. Bu, benzersiz konuların ve beklenmedik açıların ortaya çıkacağı anlamına gelir. Bu nedenle, blog fikirlerine odaklanmak için ekibinize zaman ayırabilir veya bir sonraki düzenli pazarlama toplantılarınıza biraz zaman ayırabilirseniz , fikirler için beyin fırtınası yaptığınızdan emin olun. - Sosyal ağda check-in yapın Sosyal medyada neler yayınladıklarını kontrol ederek kitlenizin son zamanlarda ne hakkında konuştuğunu öğrenebilirsiniz. Buna Facebook, LinkedIn ve Twitter gibi büyük platformların yanı sıra Pinterest, Quora veya TikTok gibi diğer sosyal medya ağları dahildir. Takipçilerinizin işletmeniz hakkında neler söylediğini görmek için etiketlerinizi ve sözlerinizi kontrol edebilir ve ana sayfanızda biraz zaman geçirebilirsiniz. Ancak daha da iyi, daha benzersiz blog fikirleri elde etmek için bir adım daha ileri gidin. Sektör liderlerinden gelen gönderilere bakın ve herhangi bir sektör hashtag'ini kontrol edin. Her iki durumda da, yorumlar, gönderiler ve yanıtlar arasında gezinmek için biraz zaman ayırdığınızdan emin olun. Örneğin dijital reklamcılıkta #ppcchat vardır. Bu hashtag dizisinde pek çok strateji, soru ve ilgi çekici şeyler var. Bunun gibi bir fikir bulmak, bir blog yazısı için iyi bir sıçrama noktasıdır. Neden katılıyorsunuz veya katılmıyorsunuz? Diğer uzman görüşleri nelerdir? Ve tabii ki, bu ilk etapta PPC pazarlamacıları için neden önemli? - Yorumlarınızı okuyun Kitlenizin sosyal medyada ne hakkında konuştuğunu bulmak iyidir, ancak daha önce yayınladığınız blog gönderilerine tam olarak nasıl yanıt verdiklerini bulmak daha da iyidir. Bu yüzden fikir ararken yorum bölümlerinizi kontrol etmek iyi bir fikirdir. Gönderilerinizde nelere takıldıklarını, stratejileri hakkında hangi bilgileri gönüllü olarak verdiklerini ve çok daha fazlasını görebilirsiniz. Hatta bazen yeni bir blog gönderisine dönüşebilecek daha fazla bilgi için istekler bile alabilirsiniz. Gordon haklı: Bu gönderi, ünlü statüsüne bakılmaksızın kopyalamak veya ilham almak için ideal olan bazı harika başlıklar içeriyor. Ancak Shawn'ın, küçük işletmeler için daha uygulanabilir olabilecek ve harika bir blog yazısı oluşturabilecek yeni bir açı için ilginç bir fikri var. Bu nedenle, bir dahaki sefere beklenmedik blog yazısı fikirleri aradığınızda, yazılarınızın yorumlarına gidin. Daha da iyisi, bunları düzenli olarak kontrol edin ve ortaya çıkan önerileri kaydedin, böylece ihtiyaç duyduğunuzda bir fikir listeniz olur. - Kişilerinizle başlayın Benzersiz blog fikirleri bulmanın başka bir yolu, anahtar kelimelere ve konulara odaklanmayı bırakıp bunun yerine alıcı kişiliğinizle başlamaktır . Personas, pazarlama kampanyaları ve materyalleri üzerinde çalışırken ideal kitlenizi aklınızda tutmanıza yardımcı olan bir pazarlama aracıdır. Bu, içeriğinizi içerir. Aslında, kişiliğinize göre oluşturduğunuz içerikler markanız için daha da iyi performans gösterebilir. B2B pazarlamacılarının %58'i , içerik pazarlamasının başarısında belirleyici faktörlerden biri olarak "kitle alaka düzeyini" görüyor. İçerik fikirleri oluşturmak için kişilerinizi kullanmanın en iyi yolu, bazı sorularla başlamaktır. İşte birkaç örnek: - Kişiliğinizi strese sokan nedir? Çözüm ne? - Kişiliğinizin daha az zaman harcayabileceği bir şey nedir? Nasıl? - Kişinizin yaklaşan tatiller için nasıl hazırlanmaya ihtiyacı var? Unutmayın, bunlar sadece bir başlangıç ​​noktasıdır ve ürününüz ve teklifiniz hakkında daha da spesifik bilgiler edinebilirsiniz. Bu yüzden kişiliğinizi ortaya çıkarın ve hangi blog gönderisini okumak istediklerini düşünmeye başlayın. - Diğer ekiplerle konuşun Bu ipucu basit: En ilginç ve eşsiz blog fikirleriniz pazarlama ekibinizden gelmeyecek. Bunun yerine, bu gönderiler için fikirler - doğrudan ortak hayal kırıklıklarına hitap edenler, sektörünüzdeki trendlerden yararlananlar - doğrudan izleyicilerinizle çalışan insanlardan gelecektir. Bu yüzden satış ve bilgisayar bilimleri ekiplerinizle konuşmanız gerekiyor. Satış ekibiniz beklentilerinizi bilir. Tüm günlerini yeni potansiyel müşteriler hakkında bilgi edinmek, en iyi potansiyel müşterilerinizin sitenizde hangi içerikle ilgilendiğini bulmak ve aramalar ve demolar üzerinden potansiyel müşterilerinizle konuşmak için harcarlar. Destek veya başarı ekibiniz ise müşterilerinizle çok konuşur. Daha da iyisi, müşterilerinizi neyin heyecanlandırdığını ve onları neyin endişelendirdiğini duyarlar - ayrıca bunu tonlarca müşteriden tekrar tekrar duyarlar, böylece orada hangi kalıpların olduğunu bilirler. Bu desenler, benzersiz blog fikirleri için altındır. Bu yüzden birkaç toplantı ayarlayın, bazı soruları bir araya getirin ve eşsiz blog fikirleri ile harika yazılar yazmaya hazır olun. - Yeni anahtar kelimelere atlayın Bu yazının, tüm içerik pazarlamacılarının odaklandığı aynı anahtar kelime araştırmasıyla başlamayan blog yazısı fikirlerinin nasıl ortaya çıkacağına odaklandığını biliyorum. Ancak, yeni anahtar kelimeler ilgi çekmeden veya daha da kötüsü, zirveye çıkmadan ve düşmeden önce atlamak, hala biraz organik trafik sunan yeni fikirler bulmanın harika bir yoludur. Semrush ve Ahrefs gibi anahtar kelime araçlarının her ikisi de, arama sorgunuzla ilgili yeni keşfedilen anahtar kelimeleri içeren görünümlere sahiptir. Çoğu zaman, bu önerilerin çok fazla organik araması olmaz, ancak bu bir trendin başlangıcını temsil edebilir. Trafiği olan yeni, trend olan bazı anahtar kelimelere odaklanmak istiyorsanız , SEO uzmanı Brian Dean tarafından yürütülen Patlayan Konulara göz atabilirsiniz. Eşsiz blog fikirleri için harika araçlardan patlayan konular aracı dışında twitter trendtopic te iyi bir alternatif olabilir.   Araca abone olun veya haber bültenine kaydolun, Patlayan Konular, yeni trend olan anahtar kelimeleri henüz patlama halindeyken bulmanıza yardımcı olur, bu nedenle blog yazısı fikriyle çalışmak için bolca zamanınız olur. - Rakiplerinize odaklanın İnovasyon her zaman boş bir sayfa gerektirmez; bazen başarılı bir şekilde yapılmış şeylere bakarak benzersiz fikirler bulabilirsiniz. Bu nedenle, rakiplerinizin gönderilerine odaklanmak, kendi içeriğiniz için yeni fikirler bulmak için mükemmel olabilir. Ahref'in İçerik Boşluğu aracını, rakiplerinizin en üst sıradaki anahtar kelimelerini belirlemek için kullanabilirsiniz ; bu, sizi en üst sıradaki blog gönderilerine götürecektir. Dahası, araç size bir veya daha fazla rakibinizin hangi anahtar kelimelerin sizin için sıralamada olmadığını söyleyecektir. Bu, sahip olmadığınız içeriğe odaklanacağınız anlamına gelir. Eşsiz blog fikirleri için harika bir araç!   Anahtar kelime araştırma aracı yok mu? Sorun değil. Bunu daha az hassasiyetle manuel olarak da yapabilirsiniz. Rakibinizin bloguna bir göz atın ve ne hakkında yazdıklarını görün; ardından bunu nasıl geliştirebileceğinizi ve daha da eşsiz blog fikirleri ile iyi içerik oluşturabileceğinizi düşünün. - Bir blog yazısı fikirleri oluşturucu kullanın Bazen, bir telaş içindesiniz ve yorumları ve sosyal ileti dizilerini daha fazla kazmaya veya sesli düşünmeye başlayamazsınız. Eşsiz blog fikirleri için bu, kayıpta olduğunuz anlamına gelmez. Size sadece fikir vermesi için bir araç kullanmanız yeterli. Yapılar çoğunlukla aynıdır, bu yüzden bu kusursuz bir konu oluşturmak kolay değildir. Ancak kesin fikirleri kullanmasanız bile, bu konuların yapısı bazı şeyleri değiştirmenize yardımcı olabilir. Örneğin, blog yazısı başlıkları için “The Next Big Thing for X” yapısını kullanmayı neredeyse hiç düşünmüyorum , ancak bu düşünce liderliğini sunmanın iyi bir yolu. Ayrıca, bunu en son eklememin başka bir nedeni daha var. Yukarıdaki adımlardan herhangi birinde ortaya çıkan Instagram SEO veya LinkedIn ağı gibi daha büyük konulara ilişkin açıları veya yaklaşımları bulmak için bu oluşturucuları kullanabilirsiniz .   Read the full article
0 notes
turkcodernet · 3 years
Text
Şanlıtürk Haber Yayına Başladı
Tumblr media
Turkcoder.net ekibi olarak geliştirilmesinde katkı sağlayacağımız yeni dijital haber platformumuz ŞanlıTürk Haber yayın hayatına başladı. ŞanlıTürk Haber Dijital medyada konumlandıracağımız ve Ulusal basını hedefleyeceğimiz bu projede kişiye özel haber akışı gibi yenilikler yer alacak. Ajans abonelikleri dışında alanında uzman yazarlarımız aracılığıyla özgün makalelerde yayınlayacağımız ŞanlıTürk haber üzerinden döviz kurlarını, kripto para borsalarını, canlı yayınları, hava ve yol durumlarını, covid istatistiklerini ve futbol ligleri puan durumlarını da takip edebilirsiniz. Read the full article
0 notes
turkcodernet · 3 years
Text
Amazon Seller Sözlüğü, Kavramlar, Tanımlar
Tumblr media
Amazon seller sözlüğü adlı bu başlığı amazon kategorisine sabitleyerek gerek seller central üzerinde, gerek ürün analiz araçlarında karşılaşılabilecek bazı kavramları ve tanımları yazacağız. Bu içerik düzenli olarak güncellenecek. Ayrıca turkcoder.net youtube kanalı ile de amazon seller sözlüğü nü destekleyeceğiz. Konuyla ilgili sormak istediklerinizi yer verilmiş olsun ya da olmasın yorum olarak bize iletebilirsiniz. Tanımlar bold olarak işaretlenmiştir.   Amazon Seller Sözlüğü   Satıcı Tipleri : FBA(Fullfilment by amazon), FBM(Fullfilment by merchant) ve Amazon Fba nedir : Fba açıklamasından da anlaşılacağı üzere siparişlerin amazon tarafından karşılanacağı sistemidir. Amazon deposuna daha önce gönderdiğimiz ürünler müşterilere amazon tarafından teslim edilir, iade ve müşteri hizmeti de amazon tarafından sunulur. Fbm nedir  : Fbm ise depolama, sipariş karşılama, kargolama, iade ve müşteri hizmeti gibi hizmetlerin merchant yani satıcı - mağaza tarafından sağlandığı sistemdir. Fba ve Fbm ile ilgili daha geniş bir konuya şuradan ulaşabilirsiniz: Amazon'da Satış Yöntemleri, Amazon Fba Vs Fbm - TurkCoder.NET Buybox Nedir : Bir ürünün birden fazla satıcısı olduğunda, ürün sayfasında o an satışı yapan, ürünü gönderen ana satıcı, en düşük fiyat veren genelde ürünün buybox sahibi oluyor.  Bir FBM en düşük fiyatı verse bile buybox ı FBA(prime) satıcısından alamayabilir. FBA Satıcı önceliklidir.  Ayrıca Read the full article
0 notes
turkcodernet · 3 years
Text
Plesk Lisans Politikası Değişiyor
Tumblr media
Plesk Lisans sisteminde değişikliğe gidiliyor. Oakley Capital tarafından plesk lisans sisteminde değişikliğe gidiliyor. Daha önce aynı şirket tarafından satın alınması sonucu cPanel tarafında lisans politikalarının değiştiğini ve yeni fiyatlandırma sistemlerini daha önce sizlere duyurmuştuk. Aynı zamanda Plesk kontrol panelinin de sahibi olan Oakley Capital şimdi Plesk tarafında da bazı değişikliklere gidiyor. Bildiğiniz gibi Plesk kontrol paneli aslında ücretli bir panel, yalnız trial ve lisans paylaşımı gibi yöntemlerle ücretsiz olarak kullanılmasının önü senelerdir açık durumda. Plesk tarafında lisans paylaşımı konusunda değişikliğe gidiliyor. Bu durum kapsamında artık lisans paylaşımı yapılamıyor olunduğundan sürekli olarak trial key temin edilmesi veya satın alınması gerekli olacak. Halihazırda plesk paneli sunucusunda lisans paylaşımı yoluyla ücretsiz olarak kullanan geliştiricilerin şubat ayı içerisinde plesk için paylaşımlı lisans kullanamayacakları, trial yenileyerek kullanmaları, lisans almaları veya centos web panel, cyber panel gibi alternatiflere yönelmeleri öngörülüyor. Atılan adımlara bakıldığında ilerde trial kullanımını da ip bazlı kontrole tabi tutulabileceği düşünülse de plesk paneli hala trial key alarak sürekli kullanabiliyorsunuz. Hatta plesk lisansı trial ile basit bir şekilde otomatik olarak kullanmakta şuan için mümkün. Plesk Read the full article
0 notes
turkcodernet · 3 years
Text
Amazon'da Satış Yöntemleri, Amazon Fba vs Fbm
Tumblr media
Amazon Fba vs Fbm Satış Yöntemleri Bildiğiniz üzere dünyanın en büyük pazaryeri platformu. ABD, İngiltere, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri dahil olmak üzere 18 ülkede faaliyet gösteriyor. Amazon.con ABD de pazarın yarısını elinde tutuyor. Aylık 3 milyar ziyaretçiye sahip. İnsanoğlu 2020 yılında salgının da etkisiyle dijital çağa daha hızlı adapte olmaya başladı. Buda e-ticaret sektörünün daha hızlı bir şekilde büyümesine ve yaygınlaşmasına yol açtı. İnternetten ürün ve hizmet satışı, dijital pazarlama konularının önem kazandığı bugünlerde Amazon gibi bir platformda satış yapmakta girişimcilerin en sık araştırdığı konular arasında. Bizde turkcoder.net ekibi olarak bu yazıyla Amazonda satış yapmak ile ilgili dijital pazarlama makalelerimize başlangıç yapıyoruz. Amazon FBA nedir? Fba'in kelime açılımı Fulfillment by Amazon. Peki bu ne demek? Amazonda satış yaparken ürünlerinizin depolanması, teslimatı müşteriye ulaştırılması konusunda izleyebileceğiniz iki seçeneğiniz var. Bunlardan birincisi fba. Fba yöntemi ile satış yaptığınızda ürünlerinizi satış yapacağınız ülkedeki Amazon depolarına gönderiyorsunuz ve listelemelerini yapıyorsunuz. Ürününüz sipariş aldığında kargolamasını da Amazon sağlıyor. Siparişle ilgili müşteri desteğini Amazon veriyor ve iade karşılama / yeniden paketleme gibi operasyonları da yine Amazon yürütüyor. Siz bu hizmetler için Amazon'a belirli komisyonlar ödüyorsunuz. Read the full article
0 notes
turkcodernet · 3 years
Text
C# Programlama Dili Nedir? C# Örnekleri
Tumblr media
C# Nedir? C#, Microsoft tarafından geliştirilmiş olan ve yazılım sektöründe en çok tercih edilen programlama dillerinden birisidir. Aynı zamanda C# Microsoft'un destekleri ile gücüne güç katarak devam etmektedir. C# yazılım dünyasında aynı zamanda C Sharp olarak da anılmaktadır. Yazılımcıların sıklıkla tercih ettiği programlama dilleri arasında zirvelerde olan C Sharp, C++ kod yapısına benzer olarak çalışmaktadır. Kolay arayüzü ve kullanıcı dostu yapısı sayesinde yazılımcıların gözdesidir. C ve C++ programlama dilleri üzerinden güç alan C Sharp, java diliyle de büyük bir oranda benzerliğe sahiptir. Bu kapsamda C++, C veya Java yazılım diline hakim olan kişiler C# diline geçiş yaptığında yazım kurallarının benzerliği sebebiyle çok kolay bir şekilde alışabilir. C# ile Neler Yapılabilir? C# IEEE’nin yaptığı bir araştırmada çıkan istatistiklerde 2016 yılı için popüler bir konuma sahiptir. 2016 yılı itibariyle Dünya’da en çok tercih edilen 6. programlama dilidir. C# aynı zamanda modern ve esnek dil yapısına sahip olduğu için, kodlama yapacak kişinin aklına gelen hemen her şeyi yapabileceği bir programlama dilidir. C# ile yapılabileceklerin listesi şu şekildedir; Konsol uygulamaları Windows form uygulamaları (Ado.Net) Web form uygulamaları (Asp.Net) Mobil programlama Dinamic Link Library (DLL) yazma Oyun programlama ve tasarlama C# Avantajları Nelerdir? C#’ın Read the full article
0 notes
turkcodernet · 3 years
Text
Kaç Tane Yazılım Dili Var?
Tumblr media
Kaç tane yazılım dili var? Bilgisayarın temeli olan yazılım dilleri, bilgisayarın belli bir formda komutları ve yazılımları geliştirmeye fırsat veren bilgisayar dilleridir. Bu yazılım dilleri sayesinde bilgisayar ne zaman ne çıktı vereceğini kontrol edebilir. Eğer bilgisayara komutlar vererek bir şeyler yaptırmak istiyorsak bilgisayarın anlayacağı dilden konuşmamız gerekir. Kaç Tane Yazılım Dili Var? Detaylar İşte yazılım dilleri de insanlar ve bilgisayarlar arasındaki bu ilişkiyi kurarak, bilgisayarda istediğimiz komutların çalışmasını sağlamış oluruz. Peki bilgisayarlarla iletişim kurmamızı sağlayan kaç tane yazılım dili var? Şimdiye kadar 150 adetten fazla yazılım dili yapılmıştır. Bazı yazılım dilleri şunlardır; Python, Basic, Java, C++, C#, Delphi ve JavaScript olarak sıralanabilir. Tabi bu sayıyı da arttırmak mümkündür. En Çok Kullanılan ve Tercih Edilen Yazılım Dilleri Bazı yazılım dilleri kullanımı daha kolay olduğu için diğerlerinden daha çok tercih ediliyor. Yazılımcılar bu dilleri ihtiyaçlarına göre belirliyor. Windows ve Mac kullanıcıları bilgisayarı daha işlevsel kullanabilmek için kendilerine uygun yazılım dillerini seçiyorlar. Windows’un kullanıcı sayısı Mac kullanıcı sayısından oldukça fazladır. Bu nedenle Windows için hazırlanan yazılım dilleri daha basit ve anlaşılırdır. Yazılım dilini web geliştirme için kullanacak yazılımcılar Python ve PHP gibi açık kaynaklı dilleri tercih etmektedir. Kurumsal ortamlarda ise tercih edilen yazılım dili ASP.NET’dir. Ya Read the full article
0 notes
turkcodernet · 3 years
Text
Hemen Çıkma Oranı Nedir? (Bounce Rate)
Tumblr media
Hemen çıkma oranı nedir? Google Analytics, doğru ve etkin bir şekilde kullanılması halinde dijital pazarlama yapmakta olan siteler için en yararlı araç olabilir. Google Analytics’te bulunan ölçüm ve metrikler, sitenizin hangi kesime hangi oranda ulaştığını, sitenizin durumunu ve dönüşüm oranlarının ne kadar başarılı olduğu hakkında detaylı ve genel bilgileri sizlere sunmaktadır.  Bu konuda yapılan en önemli ölçümlerden biri de bounce rate olarak ön plana çıkmaktadır. Hemen Çıkma Oranı Nedir? Hemen çıkma oranı dijital pazarlamanın ayrılmaz bir parçasıdır. Sitenize giriş yapan bir kişinin, hiçbir etkilişimde bulunmadan sitenizden ayrılmasını ifade etmektedir. En kısa ve basit haliyle bu durumu anlatmak gerekirse; sitenize giriş yapan bir kişinin açılış sayfasından sonra herhangi bir sayfaya geçmeden veya bağlantıya tıklamadan sayfayı çarpı işaretine basarak kapatması olarak bu duruma anlatabiliriz. Bounce rate ölçümleri sayfa seviyesinde, site seviyesinde ve segmentlenmiş olarak ölçülebilmektedir. Sayfa seviyesi analitiklerini kullanarak Seçili başlama ve bitiş tarihleri arasındaki saygıda yapılan ölçümlere ulaşabilirsiniz. Bu ölçümler sırasında site seviyesi ile alakalı olarak, sitenin tüm sayfalar ele alınabilir. Segmentlenmiş ölçümler sırasında ise belirlenmiş olan segmentler baz alınarak yapılan gruplama sonucu ölçüm yapılmaktadır. Bu ayrımların yapılması ile hemen çıkmak oranlarının ayrı ayrı ele alınması ve optimizasyonu sağlanmaktadır. Yüksek Hemen Çıkma Oranı Sebep Read the full article
0 notes
turkcodernet · 3 years
Text
E-Ticaret Nasıl Yapılır: Tavsiyeler
Tumblr media
E-Ticaret Nasıl Yapılır İnternetin vazgeçilmezlerimiz arasındaki sıralamasını iyiden iyiye yükselttiği şu günlerde e-ticarette başarılı olmanın yolları da doğru orantılı olarak bir çok girişimcinin merak ettiği konular arasındaki sıralamasını yükseltiyor. Öyleyse gelin temel bir rehber seviyesinde e-ticaret nasıl yapılır konusunu ele alalım; neler gerekli, ne yapmalıyız? E-Ticaret için Neler Gerekli? Öncelikle her işte olduğu gibi e-ticaret işinde de maddi gerekliliklerin dışında ihtiyaç duyacağımız bir çok kaynak var, bunları kısa kısa madde madde yazalım. Araştırma ve İş Planı İş planı mutlaka her şeyden önce düşünülmeli ve yapılmalıdır. Amacınız, beklentileriniz, e-ticaret işine neden girmek istediğiniz, gelir modeliniz ve sektörün sürekliliği. Hedef kitlenizi ve rakiplerinizi ne kadar iyi tanıdığınız. Avantajlarınız ve dezavantajlarınızın neler olduğu hakkında araştırmalar yapmalı, düşünmeli ve bir plan yapmalısınız. İş planınızı hazırlarken swot analizi nedir, nasıl yapılır konumuza da göz atmanızı mutlaka öneririz. Araştırmalarınız ve iş planınız dahilinde bu kısımları tamamladıktan sonra bir yapılacaklar listesi hazırlayabilir ve bunu geliştirebilirsiniz. İşletmenizi Kurma İnternet üzerinden satış yapmak için vergi kanunlarına göre mükellef olmanız ve vergi dairesine kayıt olmanız gerekmektedir. Gerçek kişi (şahıs firması) ve ya Tüzel kişi (limited şirketi / anonim şirketi) olarak mükellef kaydı yaptırabilirsiniz. Şahıs firması kurulumu limited ve ya anonim şirk Read the full article
0 notes
turkcodernet · 3 years
Text
Whmcs Türkçe Mail Şablonları
Tumblr media
Whmcs Türkçe Mail Şablonları Selam değerli Turkcoder.net ziyaretçileri, Whmcs kategorisinde Whmcs Türkçe dil dosyası ve Whmcs Admin Türkçe dil dosyası paylaşımlarını yaptıktan sonra whmcs site sahipleri tarafından e-posta şablonlarının çevirisi içinde bir çok geri bildirim aldık. Bu makale üzerinden sizlerle paylaşmaya karar verdik. Ayzeta için yaptığımız Whmcs Türkçe mail şablonları çevirilerini sizlerle paylaşmadan önce içerisinde markamızın değişken olmadan direkt olarak yer almadığından ve başka herhangi bir sorun olmadığından emin olmak için baştan sona kontrol ettik, sitenizde güvenle kullanabilirsiniz. Whmcs nin son sürümü olan 8.x ile uyumludur ve sonraki sürümler için güncellemelerini yayınlamaya devam edeceğiz. Öncelikle belirtmekte fayda var; Whmcs de e-posta çevirileri dil dosyaları aracılığıyla yapılmıyor, çeviriler direk olarak veritabanı üzerinde saklanıyor. Bu yüzden çevirileri sitenize yüklemek için sql veritabanı kullanacağız. Dolayısıyla işlemler öncesinde sisteminizi yedeklemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Whmcs Türkçe Mail Şablonlarını Sql ile Yükleme Tblemailtemplates sql tablosunu linke tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Tabloyu phpmyadmin üzerinden sunucunuza import etmeniz gerekiyor. İçe aktarım işleminin hata vermemesi için öncelikle sunucunuzda ki mevcut tabloyu kaldırmanız gerekebilir, dolayısıyla bu yöntem için en azından veritabanı yedeklemesi yapmanızı mutlaka öneriyoruz. İçe aktarımla ilgili herhangi bir hata ile karşılaşacak ol Read the full article
0 notes
turkcodernet · 3 years
Text
Seo Uyumlu İçerik Nasıl Üretilir?
Tumblr media
Seo Uyumlu İçerik Nasıl Üretilir?   İnternet sitelerinin son dönemde içerik üretirken dikkate aldığı en önemli kriterlerden biri, SEO uyumudur. Peki, nedir bu SEO uyumu? SEO uyumu, kurmuş olduğunuz sitenin arama motorunda en üst sıralarda yer alması demektir. Üretmiş olduğunuz bir içeriğin arama motorunda rahat bulunması için SEO uyumu şarttır. Peki, Google, Yandex gibi arama motorlarıyla nasıl iyi geçinebiliriz? Bunun için bazı alt başlıklar da SEO uyumlu içerik yöntemlerine göz atalım.   Özgün İçerik Üretme Özgün içerik, her alanda sizi bir adım öne atar. Her şeyin çabucak tüketildiği bir dönemde, standart olan ilgi çekmez. Bu sebepten dolayı kişi farkını ortaya koyması için, herhangi bir yerden kopyala yapıştır bir içerik üretmemelidir. Aynı zamanda bu içeriklerde imla hataları ve yazım yanlışlarına dikkat edilmelidir.   Anahtar Kelime SEO uyumundaki en önemli kriterlerden biri anahtar kelimedir. Google anahtar kelime konusunda size bir hacim belirler. Siz bu hacmin dışına çıkarsanız içeriğiniz SEO uyumlu olmayabilir. Bu noktada anahtar kelimenin önemi oldukça fazladır, bunun için Google'a ait anahtar kelime planlayıcıları mevcuttur. Google dışında ise SEMrush, Long Tail Pro, KWFinder gibi anahtar kelime planlayıcılar da kullanılabilir. İçerik başlığı, meta açıklaması kısmı ve içerik başlığı anahtar kelime içermelidir. İçerik içinde ise anahtar kelime oranı %2.5 - 3.00 olmalıdır.   İçeriğin Görüntüsü İç güzellik her zaman önemlidir fakat bilmediğiniz tanımadığı Read the full article
0 notes
turkcodernet · 3 years
Text
Web Sitesinin Olmazsa Olmazları
Tumblr media
Web sitesinin olmazsa olmazları önemli bir konudur; çünkü şirket ya da bir kişinin kendi çevresinden çıkıp daha geniş bir çevreye ya da dünyaya açılan penceresi sahip oldukları web sitesi olur. Web tasarımın iyi olması ve iyi bir kurumsal web sitesine sahip olmak için web sitesinin olmazsa olmazları muhakkak dikkate alınır. Web tasarım, şirketin amaçları göz önüne alınarak farklılıklar gösterebilir. Online siteler, firma siteleri ya da kişisel blog siteleri gibi birbirinden farklı siteler için farklı stratejiler oluşturulur ve bu yönde çalışmalar başlatılır. Web Sitesi Nedir? Kişinin ya da işletmenin amacına yönelik gerçekleştirdiği ürün veya hizmetlerin fiyatlandırılması, tanıtılması ya da dağıtılması ile ilgili olarak internet ortamında hazırlanan sayfa ve planlamaların tanıtılması ve paylaşılması için hazırlanan özel içeriklere web sitesi denir. Web sitesi kısaca kişi ya da işletmenin aynası anlamına da gelir. Mobil uyumlu web tasarım, web sitesi olmazsa olmazları arasında yer alır. Günümüzde internet her şey demek ve pek çok insan masa üstü bilgisayarı haricinde cep telefonundan da web siteye ulaşmak istiyor. İnternet kullanıcılarının büyük bir kısmının mobil cihaz kullandıkları düşünüldüğünde hem pratiklik anlamında hem de ulaşılabilirlik konusunda mobil cihazlardan erişim önemli bir hal alıyor. Web sitesi mobil uyumu ile mobil kullanıcılara da ulaşmak mümkün olur. Read the full article
0 notes