Tumgik
medicaladvertorial · 7 months
Text
Ce aparate medicale sunt cel mai frecvent folosite la domiciliu?
Tumblr media
Cu siguranta, nimeni nu are pretentia de a inlocui ajutorul specializat al unui medic in materie de probleme de sanatate. Cu toate acestea, tehnologia moderna a dus la eficientizarea monitorizarii starii pacientilor la domiciliul, cu o serie de aparate care inregistreaza diversi parametri esentiali in diagnosticul si tratamentul unor afectiuni. Acestea nu inlocuiesc experienta medicului, insa pot oferi pacientului informatii ca ceva nu este in regula cu starea sa si ar trebui sa mearga la o consultatie. Totodata, dispozitive medicale precum un pulsoximetru au fost de mare ajutor in semnalarea cazurilor grave de infectare cu Covid 19, saturatia mica a oxigenului indicand de obicei afectarea plamanilor si necesitatea spitalizarii si intubarii pacientilor.
Ce indica un pulsoximetru?
Saturatia de oxigen este un parametru esential al functionarii plamanilor. Cand oamenii respira aer, plamanii transmit oxigen in vase de sange minuscule numite capilare. La randul lor, aceste capilare trimit sange bogat in oxigen catre inima, care apoi il pompeaza prin artere catre restul corpului. Pulsoximetrul masoara cat oxigen este circulat prin sange.
Aparatul este fixat pe o parte a corpului, de obicei un varf de deget. Dispozitivul emite lumina care trece prin unghie, piele, tesut si sânge. Pe cealalta parte a degetului, un senzor detecteaza si masoara cantitatea de lumina care trece prin deget fara a fi absorbita de tesut si sange. Folosind aceasta masurătoare, dispozitivul calculează saturatia de oxigen a sangelui.
Ce aparate ar trebui sa existe in casele pacientilor cronici?
Med-Tehnica.ro ofera o gama diversa de aparatura medicala, dintre care si dispozitive care se pot utiliza la domiciliu. Pentru pacientii care sufera de afectiuni cardiace, se pot achizitiona tensiometre digitale, usor de folosit, care inregistreaza cu precizie valorile minime si maxime ale tensiunii arteriale, precum si pulsul persoanelor. Acestea sunt dotate cu senzori fini, cu senzori de miscare si de detectie a pozitiei incorecte a aparatului pe mana si pot fi usor citite pe display-ul electronic.
Pulsoximetru | tensiometre | Med-Tehnica.ro
Tumblr media
Pentru administrarea usoara a medicatiei in cazul unor afectiuni respiratorii se recomanda nebulizatoare, care transforma lichidul din medicamente in vapori eficienti si asigura o dozare confortabila a substantelor pe caile respiratorii superioare. Dispozitivele medicale folosite la domiciliu nu inlocuiesc vizita la medic, insa ii pot furniza acestuia informatii valoroase despre evolutia bolii, despre eficienta tratamentului si despre perioadele critice si legatura acestora cu anumite evenimente din viata pacientului.
0 notes
medicaladvertorial · 1 year
Text
Cate tipuri de aparat dentar exista pe piata? Iata ce spun studiile de specialitate!
Tumblr media
In prezent tehnologia continua sa se dezvolte rapid, in domeniul stomatologic facandu-si aparitia, de la an la an, fel si fel de inovatii medicale care mai de care mai utile. In prezent, printre cele mai populare procedee utilizate se numara aparatul dentar, aceasta lucrare putand sa aduca numeroase beneficii pentru un pacient. Asadar, pentru cei aflati in cautarea unui aparat dentar ieftin, este foarte important sa se ia la cunostinta modelele regasite pe piata de specialitate.
Aparat dentar ieftin | detartraj in sector 2 | Elveto-Dent.ro
Tumblr media
Care sunt modelele de aparat dentar intalnite pe piata?
La Elveto-Dent.ro clientul va putea beneficia de niste tratamente de top atunci cand vine vorba de aparate dentare. In prezent, la dispozitia sa pot fi puse nu mai putin de 3 modele diferite.
aparat dentar metalic. Conform statisticilor, acest tip de aparat se numara printre cele mai eficiente de pe piata atunci cand vine vorba de accesibilitatea financiara. Principala sa calitate consta in rezistenta de care da dovada.
aparat dentar safir. Acest tip de aparat reprezinta o inovatie moderna, la crearea sa fiind utilizate cristale de safir, ce se slefuiesc la temperaturi mari. Printre principalele avantaje se numara faptul ca aparatul poate ajunge sa imite culoarea dintilor, el fiind cat se poate de subtil. De asemenea, safirul protejeaza dintii de efectele nocive ale cariilor, aspect care se poate dovedi extrem de benefic pe termen lung.
aparat dentar mobil. Acest tip de aparat este utilizat, cu precadere, in tratarea problemelor stomatologice la copii, el putand fi purtat chiar daca dintii de lapte nu au apucat inca sa cada. De asemenea, permite o curatare facila a danturi, ca urmare a faptului ca poate fi dat jos pe parcursul zilei, ceea ce impiedica aparitia depunerilor de tartru. Prin urmare, o familie din Bucuresti, de exemplu, nu va fi nevoita sa apeleze la servicii de detartraj in sector 2, copilul neajungand sa se confrunte cu astfel de probleme.
In concluzie, la momentul actual, pe piata pot sa se regaseasca 3 tipuri diferite de aparat dentar, fiecare dintre acestea avand caracteristici individuale specifice.
0 notes
medicaladvertorial · 2 years
Text
Cele trei simptome care anunta nevoia unei interventii la urgente stomatologice
Tumblr media
In general, oamenii amana vizita la medicul dentist pana in momentul in care problema cu care se confrunta se agraveaza, iar simptomele acesteia devin de nesuportat. In acest caz, poate fi necesara o interventie de urgenta. Un cabinet stomatologic in care se asigura servicii de urgente stomatologice in sectorul 6 este clinica Plaza Dent, din Bucuresti.
Aici se prezinta pacientii care se confrunta cu diferite probleme dentare, de la umflaturi si abcese dentare, la luxatii sau fracturi dentare. Indiferent despre ce tip de urgenta stomatologica este vorba, exista 3 tipuri de simptome care se regasesc la majoritatea pacientilor. Acestea sunt:
Durerea dentara este si una dintre urgentele stomatologice
Unul dintre principalele motive pentru care oamenii ajung la cabinetul de urgente stomatologice de la clinica PlazaDent.ro este durerea dentara, care nu mai cedeaza nici dupa administrarea de analgezice. In general, aceasta apare in momentul in care o problema dentar, cum ar fi o carie, avanseaza, ajungand la nervul dintelui, afectand uneori chiar si gingia.
Umflarea de la nivelul fetei
Fie ca este vorba despre umflarea unui dinte, a gingiei sau chiar a fetei, o consultatie stomatologica de urgenta este absolut necesara. In acest fel medicul dentist poate identifica principala cauza care a dus la aparitia acestui simptom si gravitatea acesteia.
In functie de problema se va stabili si planul de tratament, care poate fi inceput imediat si care se poate intinde pe parcursul a mai multe sedinte.
Abcesul dentar
O alta situatie pentru care oamenii se prezinta adesea la clinica stomatologica din sectorul 6 mai sus amintita este si abcesul dentar, care anunta existenta unei infectii la nivelul radacinii dintelui sau chiar la nivelul gingiei. Acesta apare, de obicei, ca urmare a unei carii dentare care a avansat foarte mult in interiorul dintelui, favorizand acumularea de bacterii.
Urgente stomatologice in sectorul 6 |  clinica stomatologica din sectorul 6  |  PlazaDent.ro
Tumblr media
In acest caz, medicul stomatolog va drena puroiul acumulat in abces si va prescrie un antibiotic, pe care pacientul trebuie sa il administreze conform indicatiilor primite.
Toate aceste situatii pot fi insa prevenite printr-o igiena orala adecvata si prin consultatiile stomatologice periodice.
0 notes
medicaladvertorial · 3 years
Text
Ai nevoie de un scaun cu rotile? Descopera cum sa-l alegi!
Tumblr media
Persoanele care au nevoie de un scaun cu rotile pentru a se putea deplasa in mod independent, fara ajutorul celor din jur trebuie neaparat sa stie care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa tina cont pentru a putea face investitii optime pentru sanatatea lor. De aceea, urmatoarele randuri vin in sprijinul pacientilor care au nevoie de cateva sfaturi cand vine vorba despre investitiile in dispozitive medicale de calitate.
Din ce materiale sunt realizate?
Un prim aspect de care este bine ca oamenii sa tina cont atunci cand isi cumpara un scaun cu rotile este referitor la materialele din care acesta este realizat. Atunci cand dispozitivele medicale sunt rezistente, lucrate dintr-o combinatie de materiale trainice, ele pot fi folosite cu incredere pana la cativa ani. De exemplu, pe site-ul www.magazinulortopedic.ro fiecare produs este insotit de o descriere amanuntita si detaliata, dar si de fotografii reprezentative.
Dimensiunile potrivite
Printre elementele foarte importante care conteaza in privinta scaunelor cu rotile se numara si dimensiunile acestora. Este esential ca pacientii sa stea confortabil in dispozitivele medicale pe care le cumpara. In acest sens trebuie sa fie atenti la dimensiunea sezutului, la inaltimea scaunelor, dar si la dimensiunea spatiului pe care isi pot aseza picioarele. Anumite modele de pe piata sunt reglabile, ceea ce inseamna ca dimensiunile pot fi modificate in functie de nevoile personale.
Scaun cu rotile electric sau manual?
Nu in ultimul rand, persoane cu dizabilitati trebuie sa se gandeasca si la faptul ca scaunele cu rotile pot fi manuale sau electrice, in functie de modul in care pot fi actionate.
Scaun cu rotile | MagazinulOrtopedic.ro
Tumblr media
De cele mai multe ori medicii recomanda pacientilor sa foloseasca dispozitivele manuale atunci cand problemele lor de sanatate sunt unele temporare. Cat despre modelele electrice, acestea pot fi utilizate extrem de usor: tot ce trebuie sa faca oamenii este sa actioneze manetele special create pentru scaunele rulante.
Toate elementele anterior mentionate trebuie luate in considerare inainte de achizitionarea unui scaun cu rotile. Consumatorii trebuie sa fie extrem de atenti, pentru ca scaunele pe care le cumpara sa fie in conformitate cu nevoile lor personale.
0 notes
medicaladvertorial · 5 years
Text
Cauze ale aparitiei cariilor la copii si adulti
Tumblr media
Cariile sunt cele mai frecvente probleme dentare intalnite la copii. De multe ori, se presupune ca cei mici au carii deoarece nu se spala bine pe dinti, dar si pentru ca mananca o multime de dulciuri. Adevarul este ca pot exista multiple cauze ale acestei situatii. Iata cateva obiceiuri care pot duce la carii dentare in cazul copiilor, obiceiuri pe care le-au sesizat specialistii Dental Crown Health, stomatologie pentru copii.
In primul rand, alimentele cu mult zahar sunt extrem de daunatoare pentru smaltul dintilor. Acestea servesc drept hrana pentru bacteriile deja existente pe suprafata dintilor. Bacteriile alimentate cu zahar emana acizi, iar acestia nu fac altceva decat sa atace smaltul dintilor, provocand carii.
Copiilor le place sa isi perieze dintii, mai ales atunci cand acest lucru a devenit o rutina. Cu toate acestea, cei mici pot avea dificultati in a peria corect zonele din spate ale gurii, adica exact locul in care sunt mestecate alimentele. Pe masura ce resturile alimentare se acumuleaza in acea zona, numarul bacteriilor creste, placa bacteriana se aduna, iar aparitia cariilor este absolut inevitabila.
Uneori, anumite persoane trebuie sa-si ingrijeasca dintii mai mult decat altele. Acest lucru este evident deoarece cu totii suntem diferiti si chiar si in cazul dintilor, genetica isi spune cuvantul. Daca unii nu isi periaza dintii in mod constant si acestia sunt sanatosi, s-ar putea ca acelasi tratament sa fie total contraindicat altor persoane. Chiar daca lipsa dintilor si gingiilor sanatoase are o provenienta genetica, periajul de rutina si folosirea atei dentare si a apei de gura, sunt importante pentru ca ajuta la promovarea unei bune sanatati orale a copilului sau adultului.
Stomatologie pentru copii | dentist pentru copii | stomatologiecopiisector3.ro
Tumblr media
Pentru a invata mai multe despre ingrijirea dentara corecta a fiecarui membru al familiei, nu trebuie decat sa apelati la serviciile si sfaturile unui specialist in sanatate dentara. De obicei, un dentist pentru copii, in urma unei evaluari, v-ar putea lamuri cum stau lucrurile cu cei mici si dintii acestora si va putea face recomandari in functie de varsta si in functie de ceea ce a observat in cadrul consultatiei. Pentru a programa un astfel de moment, accesati cu incredere http://www.stomatologiecopiisector3.ro/!
0 notes
medicaladvertorial · 5 years
Text
Sensibilitatea dentara: cand si de ce apare?
Tumblr media
Sensibilitatea dentara reprezinta durerea pe care atat copiii, cat si adultii o pot simti atunci cand consuma alimente/bauturi reci sau foarte calde. De asemenea, senzatia poate aparea in prezenta curentului foarte puternic. Este vorba despre o problema stomatologica ce trebuie tratata cat mai repede cu putinta la o clinica stomatologica din sector 3, astfel incat sa nu evolueze si sa nu se transforme intr-o complicatie dentara grava.  
Care sunt cauzele care pot conduce la sensibilitatea dentara?
Pe langa factorii genetici, care pot reprezenta principala cauza pentru aparitia sensibilitatii dentare, exista si alte cateva motive importante care pot conduce la prezenta acestei stari dentare. Pacientii trebuie sa fie foarte atenti la modul in care se simt atunci cand consuma bauturi sau alimente reci sau foarte calde. Potriviti medicilor de specialitate, toate motivele urmatoarele pot reprezenta, de asemenea cauze ale aparitiei dentare:
igiena orala precara: dintii trebuie ingrijiti zi de zi, cu ajutorul unui periaj dentar care sa nu fie realizat pe graba. Ideal este ca acest procedeu sa dureze intre 3 si 5 minute, astfel incat toti dintii sa fie periati in mod corespunzator. Mai mult, ata dentara nu trebuie sa lipseasca niciodata din obiceiurile adultilor si ale copiilor, intrucat ea are rolul de a indeparta chiar si cele mai ascunse resturi de alimente;
retractia gingivala: reprezinta descoperirea radacinii dintelui. In momentul in care dintii sunt expusi mult prea mult alimentelor, indiferent daca este vorba despre alimente tari sau moi, pe termen lung ei pot fi atacati in mod negativ, pana cand se deterioreaza de tot. Smaltul are rolul de a proteja dintii, iar atunci cand el lipseste, degradarea danturii este inevitabila;
bruxismul: cunoscut drept ,,scrasnitul dintilor”, bruxismul poate conduce pe termen lung la aparitia sensibilitatii dentare. Atunci cand dintii sunt afectati de forta exercitata asupra lor, este foarte posibil ca dantura sa se macine in timp. De regula, bruxismul este provocat de stari avansate de anxietate si au loc, de cele mai multe ori in timpul somnului. Pacientii care dimineata se trezesc cu gura inclestata si simt dureri la nivelul cavitatii bucale, trebuie sa apeleze de urgenta la un medic stomatologie Nicolae Grigorescu;
Clinica stomatologica din sector 3 | CabinetStomatolog.ro
Tumblr media
Cum se poate preveni aparitia sensibilitatii dentare?
Primul pas pe care adultii si copiii trebuie sa il faca pentru a preveni aparitia sensibilitatii dentare este sa aiba o igiena orala corespunzatoare. Mai apoi, este necesara o programare la http://cabinetstomatolog.ro/, pentru ca parerea unui medic specialist este necesara. El poate oferi celor care au sensibilitate dentara solutii importante, precum fluorizarea sau tratarea cariilor aflate deja intr-un stadiu avansat.
0 notes
medicaladvertorial · 5 years
Text
Simptomele cariilor dentare
Tumblr media
O carie dentara este o gaura care se dezvolta in dinte dupa deteriorarea smaltului. Aceasta se produce atunci cand bacteriile din placa dentara produc acizi care se lipsec de suprafata dintilor sau patrund intre dinti.
O igiena orala corecta indeparteaza acesti acizi nocivi din gura inainte de a se produce deteriorarea dintilor. Desi sunt normale cantitatile mici de placa dentara pe suprafata dintilor, acestea nu trebuie sa ramana pe dinti mai mult de doua zile deoarece se transforma in tartru, iar zaharul ce ajunge in contact cu dintii este transformat in acid.
Aceste bacterii prospera la consumul produselor zaharoase. Daca sunt lasate necontrolate, cariile pot duce la probleme grave, cum ar fi infectia radacinilor dintilor, situatie care necesita proceduri de endodontie la microscop si altele. Cu cat o carie este detectata mai repede, cu atat mai bine, deoarece aveti sansa de a solicita curatarea zonei si de refacere a ei cu ajutorul unei plombe.
Nu sunteti sigur daca aveti sau nu carii? Iata cateva aspecte carora sa le acordati atentie! O carie in stadiu avansat produce dureri si veti simti asta mai ales cand veti incerca sa adormiti. Durerea este adesea crescuta cand dintele deteriorat vine in contact cu orice, de la bauturi calde sau reci pana la particule de alimente care raman blocate intre dinti.
Respiratia urat mirositoare indica uneori prezenta cariilor. Cariile sunt un teren excelent pentru reproducerea bacteriilor, deoarece particulele de alimente patrund cu usurinta  acolo si au loc sa se dezvolte nestingherite. Acizii pe care bacteriile le produc in carie pot provoca si gingivita. Daca observati ca respiratia urata persista, faceti o vizita la clinica stomatologica Plaza Dent, loc in care se va gasi o rezolvare pentru orice problema.
Endodontie la microscop | clinica stomatologica Plaza Dent | plazadent.ro
Tumblr media
  Nu este neobisnuit ca persoanele cu carii sa sangereze in timp ce isi spala dintii. Cariile pot patrunde suficient de adanc pentru a ajunge la nervii dintilor, motiv pentru care apare si sangerarea. Gingiile care sangereaza pot fi un semn al bolilor gingivale.
Pentru a fi descoperite si tratate la timp, vizitele regulate la stomatolog au o importanta majora. Pentru programari la Plaza Dent, indiferent daca este vorba despre o consultatie de rutina sau mergeti pentru a trata o problema, accesati https://plazadent.ro/ si programati online sau telefonic!
0 notes
medicaladvertorial · 5 years
Text
Durerea orofaciala si abordarea profesionala a acesteia
Tumblr media
Unele tipuri de durere, cum ar fi cea musculara dupa un antrenament bine realizat, vin cu sentimente de fericire si satisfactie personala. Una dintre durerile care apare dintr-o data si care poate fi experimentata de catre oricine, este durerea orofaciala. Ce este aceasta si cum poate fi gestionata? Aflati mai multe, citind ghidul formulat de specialistii de la clinica stomatologica din sector 2, Elveto Dent!
Durerea orofaciala este un termen general care se aplica oricarei dureri la nivelul gurii, fetei sau maxilarului. La inceput, s-ar putea sa para altceva, dar stiinta din spatele ei spune ca durerea orofaciala se refera doar la cele trei zone amintite.
Cercetatorii au analizat indeaproape durerea orofaciala si cauzele acesteia. O descoperire fascinanta se refera la o proteina specifica ce semnalizeaza creierul atunci cand o anumita parte a corpului este in suferinta. Exista o crestere semnificativa a aceste proteine atunci cand parti ale gurii sau fetei devin inflamate, acest fenoment fiind necesar pentru a transmite informatii catre creier despre inflamatia respectiva. Creierul, la randul sau, capteaza disconfortul si il decodeaza.  
Potentialele cauze ale durerii orofaciale sunt multe. Conform unei estimari, peste 95% dintre cazuri sunt legate intr-un fel de problemele de sanatate orala. Unele conditii specifice care pot provoca astfel de dureri includ: tulburari articulare temporomandibulare - adica probleme cu articulatia care leaga maxilarul de restul craniului, un dinte abcesiv – adica un tip de infectie care daca este lasata netratata se poate raspandi si poate provoca daune grave, pulpita – inflamatia pulpei in interiorul unui dinte, boala gingivala – inflamatia gingiilor care poate duce la complicatii majore, cancerul oral, dintii rupti sau leziunile gingiei.
Tratamentul va depinde de zona dureroasa, stomatologii folosind o varietate de abordari pentru a elimina eficient orice durere, indiferent de locul in care aceasta este localizata. Inainte, in timpul sau dupa tratament, medicul dentist poate sugera administrarea de analgezice usoare pentru a controla disconfortul pana la vindecare completa.
Urgente stomatologice | clinica stomatologica din sector 2 | cabinetstomatologicsector2.ro
Tumblr media
  Daca durerile nu inceteaza, ba chiar apar si alte semne care va indica un pericol, nu trebuie sa faceti altceva decat sa apelati la ajutorul echipei medicale de la Elveto Dent. Aici veti putea avea parte de diverse tratamente personalizate, insa daca este nevoie, se vor aborda si urgente stomatologice. Pe site-ul https://cabinetstomatologicsector2.ro/ gasiti mai multe informatii despre toate tipurile de tratament oferite. Informati-va si actionati in consecinte, insa orice ar fi, nu lasati durerile sa va copleseasca!
0 notes
medicaladvertorial · 5 years
Text
Cauzele si metodele de tratament ale coloratiilor dentare
Tumblr media
Coloratiile dentare reprezinta una dintre cele mai des intalnite si mai neplacute probleme ce tin de estetica dentara. Sunt foarte multi pacienti care se uita in oglinda si nu le place ceea ce vad, sunt multe persoane care renunta sa mai rada din aceasta cauza, sunt adulti care nu realizeaza ca obiceiurile lor alimentare le aduc mari probleme in ceea ce priveste estetica dintilor.
In cadrul clinicii http://implantologiesector4.ro , profesionistii asigura atat servicii de estetica dentara, cat si de implantologie, ortodontie si protetica. Fie ca opteaza pentru un implant dentar in Bucuresti, fie pentru extractii dentare in sector 4, ori doar pentru servicii de albire dentara si curatare a dintilor, cu siguranta pacientii vor pleca foarte multumiti de alegerea facuta.
Principalele cauze ale coloratiilor dentare
Coloratiile dentare se datoreaza alimentelor consumate de pacienti. Sunt alimente care coloreaza dintii mai tare decat altele, precum bauturile inchise la culoare, cafeaua, vinul rosu, ceaiul, coca-cola, iar lista poate continua. Ceaiul are un potential foarte mare de a pata dintii, la fel ca si cafeaua. Ceaiurile contin taninuri care fac rau dintilor pacientilor. Se recomanda evitarea ceaiurilor de culoare inchisa.
De asemenea, un alt aliment care coloreaza dintii daca este consumat in mod regulat este sfecla rosie. Sfecla contine agenti de colorare puternici si, daca este consumata sub forma de suc, poate sa pateze destul de tare dintii. Se recomanda perierea dintilor la cel mult o ora de la consumul de sfecla, fara a astepta periajul de seara.
Implant dentar in Bucuresti | extractii dentare in sector 4 | implantologiesector4.ro
Tumblr media
  Sucurile acidulate inchise la culoare, precum si cele fara adaos de zahar pot pata foarte tare dintii, din cauza culorii pe care au, precum si cafeaua. Cafeaua cu lapte nu pateaza atat de tare dintii. Sosul de soia folosit foarte des in mancare, in schimb, poate duce la colorarea dintilor, precum si consumul de coacaze, mure, afine si zmeura, in cazul in care pacientii nu isi periaza dintii imediat dupa consumarea lor. Vinul rosu este responsabil pentru coloratiile dentare, la fel ca si ciocolata, citricele si bauturile pentru sportivi.
Cum tratam coloratiile dentare?
Metodele de tratament ale coloratiilor dentare includ detartraj, airflow, periaj profesional si albire dentara. In functie de gravitatea situatiei, de marimea si de accentuarea coloratiilor dentare, medicii vor indica pacientilor cea mai buna metoda de tratament. Lasate netratate, aceste coloratii se pot transforma in leziuni carioase. Pentru a preveni aparitia coloratiilor dentare, se recomanda periajul zilnic, folosirea apei de gura si a atei dentare, alaturi de o igiena corecta.
0 notes
medicaladvertorial · 5 years
Text
La ce riscuri te expui daca nu mergi la medicul dentist sa iti rezolvi problemele
Tumblr media
Ingrijirea necorespunzatoare a dintilor poate duce la formarea cariilor, dar si la riscul aparitiei unor probleme de sanatate mai grave decat o simpla durere de dinti. Starea generala a sanatatii orale inseamna mai mult decat ingrijirea la domiciliu a dintilor. Bacteriile din cavitatea bucala pot duce la afectiuni cardiace, la diabet si la alte probleme de sanatate.
Cea mai buna solutie pentru pacienti este sa se prezinte la cabinetul stomatologic DentaGo, cu sediul virtual la adresa https://www.dentago.ro/ , si sa trateze problemele dentare si parodontale care provoaca, intretin sau agraveaza boli importante. Dupa ce isi rezolva aceste probleme, pacientii pot sa opteze si pentru servicii de albire dinti in Drumul Taberei.
Afectiuni cauzate de problemele dentare netratate
Afectiunile cardiace sunt primele pe lista bolilor provocate de neingrijirea danturii. Pacientii cu parodontoza, care nu isi rezolva problemele, prezinta un risc de doua ori mai mare de a face infarct miocardic si accident vascular cerebral decat pacientii cu o dantura sanatoasa. Acest lucru se datoreaza reactiei inflamatorii constante care se creeaza din cauza bacteriilor si a toxinelor din pungile parodontale.
Diabetul este o alta afectiune care poate fi provocata si de problemele dentare. Toxinele produse de bacteriile din pungile parodontale pot afecta metabolismul glucidelor la nivel celular, precum si raspunsul organismului la insulina. Este foarte important ca diabeticii sa aiba grija de sanatatea orala, pentru ca nimeni nu isi doreste complicatii in acest sens.
Bolile pulmonare sunt agravate de parodontoza sau de cariile foarte avansate, indeosebi in cazul pacientilor cu un sistem imunitar scazut si cu afectiuni cronice pulmonare. Durerile provocate de cariile netratate, dureroase sau cu abcese se pot agrava si pot duce la dureri si tulburari gastrice, afectand, in plus, si masticatia.
Probleme in sarcina si riscul de a face cancer din cauza afectiunilor stomatologice
Din ce in ce mai multe viitoare mamici se confrunta cu gingivita de sarcina pe fond hormonal. Aceasta necesita o igiena dentara riguroasa si controale la medicul stomatolog in mod regulat pe parcursul celor noua luni de sarcina.
Albire dinti in Drumul Taberei | cabinet stomatologic DentaGo |  dentago.ro
Tumblr media
Nu in ultimul rand, pacientii care au probleme dentare netratate se expun riscului cancerului. Respiratia urat mirositoare, acumularea de tartru si parodontoza pot afecta circulatia sanguina si pot duce la cancer oral. Din pacate, mai multe tipuri de cancer au fost legate de problemele stomatologice netratate, precum cancerul la rinichi si cel pancreatic.
0 notes
medicaladvertorial · 5 years
Text
Modalitati de a preveni si tine sub control escarele
Tumblr media
Escarele, cunoscute si sub denumirea de ulceratii de presiune, se dezvolta atunci cand exista prea multa presiune asupra pielii. Aceasta afectiune este mai frecventa la pacientii cu patologii nevoiti sa stea in par. Aceste leziuni nu numai ca provoaca durere si disconfort, dar pot duce la infectii. Umerii, spatele, soldurile, calcaiele sunt cele mai comune locuri in care pot aparea escare, deoarece aceste zone contin putini muschi si grasimi.
Atunci cand corpul nu se misca, circulatia sangelui necesara pielii este impiedicata, lipsind-o de sange si oxigen. Din fericire exista mai multe lucruri care pot fi facute pentru a preveni aparitia escarelor sau macar pentru a diminua disconfortul produs de acestea!
Atunci cand pozitia este schimbata frecvent, va exista o presiune mai redusa la nivelul pielii, reducandu-se astfel riscul aparitiei ulceratiilor. Ar fi o idee buna ca trupul sa fie repozitionat la fiecare doua ore.
Cu cat pielea este mai curata si mai uscata, cu atat este mai putin probabil sa se dezvolte escarele. Pielea ar trebui curatata cu apa si sapun bland, apoi uscata cu servete absorbante sau un prosop care absoarbe foarte bine umezeala. Important este ca pielea sa fie curatata si stearsa usor, frecarea intensa poate provoca iritatii.
O alta modalitate eficienta de prevenire a leziunilor cauzate de sederea prelungita in pat este folosirea de saltea antiescare. Aceasta este formata din camere umplute cu aer care isi schimba forma la anumite intervale de timp. In acest fel, nu se mai produce presiunea asupra diverselor zone ale corpului, evitandu-se formarea ulceratiile pe piele.
Desigur, oamenii bolnavi nu stau in pat de placere si ar face orice sa se miste dar nu pot. Cu toate acestea, daca mainile sau picioarele pot fi miscate, acest lucru ar trebui sa se intampla de fiecare data cand persoana se simte in stare sa o faca. Nu doar miscarea intregului corp este benefica, ci si miscarea membrelor, asa ca acest comportament ar trebui incurajat!
Scaun wc de camera | saltea antiescare | magazinulortopedic.ro
Tumblr media
  Saltele antiescare puteti gasi accesand https://www.magazinulortopedic.ro/ si tot aici gasiti scaun wc de camera, foarte util pentru persoanele care necesita ingrijiri la pat, dar nu accepta scutece pentru adulti, ci doresc sa se ridice din pat pentru a merge la toaleta.
0 notes
medicaladvertorial · 5 years
Text
Top 5 motive pentru care sa iti faci un detartraj
Tumblr media
Detatrajul reprezinta o metoda non-invaziva, care ajuta la curatarea dintilor de tartru, lasand cavitatea bucala mai curata si mai bine igienizata. In acelasi timp, dintii sunt mai albi si mai frumosi, avand un aspect placut. Cei care iau in considerare realizarea unui detartraj in sector 2, Bucuresti, de exemplu, trebuie sa stie care sunt avantajele de care vor avea parte ulterior, astfel incat sa poata decide mai usor cand sa-si faca o programare la un medic stomatolog.
Petele de pe dinti, o amintire
Un prim avantaj de care pacientii trebuie sa fie constienti in ceea ce priveste procedura de detartraj este ca petele de pe dinti vor disparea, indiferent daca este vorba despre pete cauzate de cafea, tutun sau diferite alimente ori bauturi care contin coloranti. Practic, tartrul este indepartat cu grija, astfel incat zambetul sa-si recapete stralucirea mult dorita.
Predispozitia la afectiuni gingivale scade
Pacientii care decid sa-si faca un detartraj vor fi mult mai putin predispusi la aparitia afectiunilor gingivale. Atunci cand nu este indepartat la timp, tartrul reuseste sa patrunda intre dinti si gingii, motiv pentru care tinerii si adulti pot ajunge sa sufere de parodontoza ori alte tipuri de afectiuni gingivale neplacute. Procedura medicala are rolul de a elimina intru totul bacteriile, chiar si pe cele care se afla foarte aproape de gingii.
Respiratie mai proaspata
Nimanui nu-i place senzatia de dinti incarcati. Detartrajul are rolul de elimina tatrul si o data cu el si respiratia urat miroasitoare. Indepartate cu grija, bacteriile lasa loc unei danturi sanatoase si curate, care trebuie curata in permanenta prin periaj dentar, acasa, de cel putin doua ori pe zi.
Efectele secundare ale mancarurilor, diminuate
Indiferent daca este vorba despre alimente solide, cafea, ceai sau tutun, bine de stiut este ca toate acestea isi pun amprenta asupra dintilor intr-un mod serios. Cu ajutorul unei proceduri de detartraj, pacientii au capacitatea de a diminua in mod considerabil efectele secundare produse de mancaruri si bauturi, iar dintii sunt protejati de pericolul iminent care ii pandeste la fiecare pas si la fiecare masa.
Detartraj in sector 2 |  clinica stomatologica din sector 2 elveto-dent.ro
Tumblr media
  Interventia este scurta ca durata
Detartrajul dureaza doar cateva zeci de minute, ceea ce inseamna ca oricine isi poate face timp pentru o astfel de interventie. Specialistii de la clinica stomatologica din sector 2, Elveto Dent, despre care se poate citi pe site-ul https://elveto-dent.ro/, au deja o experienta vasta in ceea ce priveste detartrajul si stiu exact cum sa actioneze in cazul fiecarui pacient in parte. Acestia sunt bine pregatiti si dispun atat de ustensile, cat si de materiale de calitate, pentru ca fiecare experienta la cabinet sa fie una benefica si pozitiva pentru pacienti!
0 notes
medicaladvertorial · 5 years
Text
Titanul – Metalul atat de iubit de celulele vii
Tumblr media
Implantul dentar modern nu este decat un miracol al ingineriei. Una dintre tehnologiile care fac posibila aceasta interventie este cea care are la baza titanul, un metal minunat care a revolutionat industria dentara.
Odata cu evolutia tehnica din domeniul medical si stomatologic, s-au dezvoltat diferite aliaje cu utilizare in toate cabinetele. Proprietatile alergenice si carcinogene ale aliajelor metalelor comune folosite in stomatologie, au facut ca cercetatorii sa caute alternetive compatibile cu un procent cat mai mare de pacienti. Astfel au descoperit ca titanul ar fi acel element.
Titanul (Ti) este un element pur mentionat in tabelul periodic cu un numar atomic de 22 si o greutate atomica de 47.9. Este cel de-al noualea cel mai abundent element si al patrulea cel mai abundent element metalic structural din crusta terestra, urmand aluminiul, fierul si magneziul. Din cantitatea totala de minereu de titan, majoritatea este reprezentata de dioxidul de titan care este utilizat ca pigment pentru pictura. Doar 5 pana la 10% se utilizeaza sub forma de metal.
Evolutia aplicatiilor de titan in cazul implanturilor medicale si dentare a crescut dramatic in ultimii ani datorita rezistentei excelente la coroziune si datorita biocompatibilitatii acestui metal. Titanul a devenit un material de mare interes in stomatologia moderna si a inlocuit cu succes aliajele, fiind folosit pentru proteze fixe si mobile, implanturi si alte aplicatii.
Utilizarea titanului in stomatologie dateaza din anii 1960 si a survenit accidental. In 1965, medicul suedez Per-Ingvar Branemark a investigat microcirculatia sangelui in tibie de iepuri cu o camera din titan, iar in timp a observat ca metalul si osul erau perfect integrate, camerele fiind foarte greu de indepartat. Pe baza acestei observatii, acelasi cercetator a inceput o intreaga investigatie care avea sa fie una revolutionara. Dupa acest eveniment, medicii si oamenii de stiinta au inceput sa foloseasca titanul la oameni si desi a fost o procedura de succes, impactul acestui metal continua sa fie intens studiat si in zilele noastre.
Pentru implanturi dentare, in afara de titan, se mai poate folosi si zirconiul, insa acesta este un material proaspat integrat in implantologie, insa la fel de eficient. Daca doriti mai multe detalii despre implanturi dentare, nu trebuie decat sa accesati https://dentalcrownhealth.ro/ si sa va bucurati de informatiile pe care le gasiti pe site: oferta si preturi pentru implanturi dentare, echipa medicala si alte servicii!
0 notes
medicaladvertorial · 5 years
Text
Impactul dropsurilor terapeutice asupra sanatatii dentare
Tumblr media
Cand aveti un gat dureros si ragusit, este natural sa apara tusea, tocmai pentru a curata laringele si alte componente ale sistemului respirator. Oamenii obisnuiesc sa ia sirop sau diverse dropsuri sau siropuri bogate in miere si mentol pentru a linisti tusea. Acestea ofera confort temporar si uneori chiar rezolva problema gatului si a tusei, insa efectele asupra dintilor pot fi destul de mari.
Stiati ca unele dintre siropuri si dropsuri pentru durerile de gat contin zahar? Cine ar vrea sa manance o bomboana cu gust de medicamente? Nu ar avea un gust prea placut, dar s-ar putea sa fie mai eficiente. Cu toate acestea, oamenii aleg un gust mai bun pentru confortul de moment si ignora siguranta dintilor si a zambetului pe termen lung.
Dropsurile obisnuite pentru tuse contin zahar, sirop de porumb, fructoza sau glucoza. Chiar si o singura bomboana de acest gen are o multime de calorii. Pe masura ce se dizolva lent sub actiunea salivei, bacteriile daunatoare au timpul suficient de a se instala comod pe dinti. Desigur, bomboanele tipice au acelasi efect si daca va feriti de acestea, de ce sa nu va feriti si de cele cu scop terapeutic. Dropsurile terapeutice ar trebui evitate mai ales in randul copiilor, insa este dificil de gasit solutia ideala pentru a trata un gat micut, iar parintii sunt dispusi sa incerce orice numai ca cei mici sa fie sanatosi.
Desi este delicios, zaharul nu are un impact pozitiv asupra danturii umane. Acesta este un aliment excelent pentru bacteriile orale si cu cat sunt mai bine alimentate, cu atat au mai multa putere sa atace smaltul dintilor. Cu toate ca unele familii aleg sa nu mai consume zahar deloc, nu toate pot face la fel, insa moderatia este cheia catre un corp si o dantura sanatoasa, atat pentru cei mici cat si pentru adulti.
Bucurati-va de sanatate alegand variante sanatoase de tratament, mai ales in cazul problemelor minore cum ar fi o tuse sau o durere de gat. Mai mult decat atat, faceti vizite regulate la medicul dentist, mai ales dupa ce ati trecut de o raceala sau gripa. Acesta va aplica o curatare profesionala, astfel incat dintii sa fie decontaminati de substantele medicamentelor si suplimentelor ingerate sau supte.
Dental Crown Health este o clinica de stomatologie situata in Nicolae Grigorescu, loc in care toti pacientii primesc o buna ingrijire astfel incat la plecare sa aiba un zambet larg si sanators. Pe site-ul http://cabinetstomatolog.ro/ gasiti mai multe detalii despre aceasta clinica stomatologica din sector 3, despre serviciile oferite, despre modalitati de plata si despre echipa medicala!
0 notes
medicaladvertorial · 5 years
Text
Criterii de alegere a fotoliului rulant perfect
Tumblr media
Pentru unii, un subiect tabu sau delicat, pentru altii, un subiect de mare importanta. Alegerea unui fotoliu rulant este o decizie care  trebuie foarte bine cantarita pentru ca de acest dispozitiv va depinde deplasarea, starea de buna dispozitie, increderea in propriile forte, chiar viata pacientilor. Comparativ cu un scaun cu rotile, fotoliul rulant este mult mai bun si mai avantajos insa si pretul este pe masura. In magazinul online https://www.magazinulortopedic.ro/ clientii vor gasi tot ceea ce au nevoie pentru ingrijirea persoanelor cu dizabilitati, atat clientii persoane fizice care au in ingrijire o ruda cat si persoanele juridice reprezentand institutii precum spitale sau azile de batrani, maternitati sau centre de recuperare.
Cum alegi fotoliul rulant perfect
Fotoliul rulant poate fi comparat cu un automobil. Acesta poate duce pacientii in diverse locuri, are o viteza considerabil mai mare decat cea a unui scaun cu rotile si permite diferite ajustari pentru un mai bun confort si siguranta. Scaunele cu rotile sunt folosite de oameni cu cazuri mai usoare sau cu afectiuni mai grave, in timp ce fotoliile rulante sunt ideale a fi folosite pe termen lung si ajuta pacientii care nu isi pot mentine o pozitie verticala sau care nu isi pot folosi diferite parti ale corpului.
Fotoliul rulant este ales in functie de mai multe criterii. In primul rand acesta trebuie sa poata fi usor de urcat intr-o masina, cu alte cuvinte sa fie oarecum portabil, usor de pliat si sa ofere suficienta stabilitate pe spate. Ramele rabatabile traditionale cu burete in forma de X pe mijloc permit ramei sa se plieze in lateral iar plierea este o procedura atat de simpla incat utilizatorii pot face acest lucru si pot urca scaunul singuri in masina.
Fotoliul rulant trebuie sa aiba si suport pentru picioare, pentru persoanele cu dificultati in transfer dar si centura de siguranta pentru a evita eventualele probleme aparute pe parcurs. Fotoliul rulant nu trebuie sa fie prea mare pentru a nu exista dificultati la trecerile prin usi iar confortul trebuie sa fie principalul criteriu de selectionare.
0 notes
medicaladvertorial · 6 years
Text
Stadii ale igienei orale la copii
Tumblr media
De-a lungul anilor, copilul dumneavoastra va trece printr-o serie de etape diferite in ceea ce priveste dezvoltarea orala. In fiecare etapa, trebuie sa va asigurati ca cel mic isi pastreaza dintii in stare cat mai buna. Acesta este un motiv bun sa cititi mult si sa va informati cum puteti contribui pozitiv la buna sanatate orala a copiilor, insa dintre toate sfatul stomatologului ar trebui sa cantareasca cel mai mult.
Inainte ca bebelusul sa aiba dinti, se recomanda curatarea gurii si a gingiilor dupa fiecare hranire. Acest sfat are la baza argumentul eliminarii restului de lapte din gura, dar si stimularea tesutului gingival. In cazul copiilor alaptati acest lucru nu prea are sens pentru ca gingiile oricum sunt stimulate prin supt, iar laptele matern nu dauneaza cu nimic ca sa fie necesara curatarea.
Pe masura ce apar primii dinti, copilul ar trebui sa fie obisnuit cu periuta de dinti, situatie care unora le face placere, iar unora le displace total. Fiecare parinte isi cunoaste copilul, asa ca va sti ce trucuri sa adopte pentru a reusi sa lege o prietenie intre copil si periuta de dinti.
In jurul varstei de 3 ani, copiii au deja toti dintii. In acest moment copiii inteleg rostul periutei si modul corect de folosire, motiv pentru care puteti incepe sa-l invatati cateva tehnici de periaj. Probabil ca mai intai va dori sa va lase pe dumneavoastra sa le executati, insa cu timpul va reusi sa se spele pe dinti intr-un mod corect. De ajutor v-ar putea fi si un dentist pentru copii care va explica si va exemplifica mult mai eficient ce are nevoie copilul sa auda, sa vada si sa simta. Prin faptul ca sfaturile vin din partea unui specialist, sigur vor avea un alt impact asupra celui mic.
La varsta scolara orice copil ar trebui sa-si spele singur dintii si mai mult decat atat, acest lucru ar trebui sa devina o rutina placuta.
Daca doriti sfaturi practice, exemplificari sau chiar interventii pentru cei mici, echipa medicala de la cabinetul stomatologic pentru copii, Dental Crown Health, va poate sprijini. Daca sunteti un parinte curios, pana in ziua programarii puteti citi mai multe pe site-ul http://www.stomatologiecopiisector3.ro/!
0 notes
medicaladvertorial · 6 years
Text
Beneficiile unui detartraj profesional
Tumblr media
Oricat ar incerca oamenii sa elimine placa bacteriana din gura, oricat de scumpe ar fi produsele pe care le folosesc sau orice leac babesc ar incerca, nimic nu se compara cu efectele unui detartraj sector 4! In clinica stomatologica sector 4 http://implantologiesector4.ro/ se realizeaza servicii de detartraj profesional cu beneficii spectaculoase asupra dintilor.
Cum ajuta detartrajul pacientul unui cabinet stomatologic
Atat pacientul cu dintii sanatosi insa afectati de placa bacteriana cat si pacientii cu dintii stricati, cariati, trebuie sa apeleze la serviciile unui medic stomatolog de detartraj profesional. Un astfel de detartraj elimina placa si depunerile de tartru din jurul dintilor prin metode neinvazive. Dintii sunt vizibil mai sanatosi, au o culoare uniforma si sunt netezi. Detartrajul facut o data la cateva luni completeaza curatarea zilnica a danturii pentru ca periajul doar elimina resturile si curata dintii dupa mesele principale insa placa este mai greu de inlaturat.
Pentru ca metodele traditionale de detartraj la domiciliu si albire a dintilor nu sunt cele mai reusite si mai indicate, pacientii trebuie sa isi ia inima in dinti, portofelul in buzunar si sa apeleze la un detartraj. Curatarea dintilor se face asa cum acasa nu se poate face, prin metode noninvazive, care nu dor. Tehnica air flow maseaza gingiile si reduce starea de disconfort iar periajul profesional finiseaza suprafetele ce devin netede.
Dupa un detartraj profesional apar efectele vizibile. In primul rand, dispar petele de pe dinti cauzate de tartru si care pot strica un zambet impecabil. Apoi, scad sansele ca pacientii sa dezvolte afectiuni gingivale precum periculoasa parodontoza, pentru ca in timpul detartrajului se elimina in totalitate bacteriile care sunt aproape de gingii. Respiratia este mai proaspata dupa un detartraj si pe termen lung nu exista dezavantaje. In plus, un detartraj realizat in mod corect poate scoate la iveala mici carii sau fisuri, care pot fi tratate din timp pentru ca pacientii sa nu ajunga la complicatii mult mai grave!
Detartrajul este una din cele mai cunoscute metode de curatare a dintilor, in topul preferintelor pacientilor clinicii de stomatologie.
0 notes