Tumgik
politikaokulu · 2 years
Text
Artık yazmıyoruz.
Artık blog yazmıyorum tüm okuyan dostlara teşekkür ederim.
View On WordPress
0 notes
politikaokulu · 2 years
Text
2- HAYAT ÖLÜM İLE YOK MU OLUR?
2- HAYAT ÖLÜM İLE YOK MU OLUR?
“Siyah ve Beyaz” Örneği Temelde iki renk olan siyah ile beyaz birbirinin zıttı olarak kabul edilir. Olma hali açısından baktığımızda siyah olgusu içerisinde “siyah olma” ve “beyaz olmama” durumunu barındırdığı gibi, beyaz olgusu da içerisinde “beyaz olma” ile “siyah olmama” durumunu barındırır. Zahiri anlamda zıt olarak kabul edebileceğimiz bu iki olgunun birbirine en yakın olduğu noktada,…
Tumblr media
View On WordPress
0 notes
politikaokulu · 2 years
Text
HAYAT ÖLÜM İLE YOK MU OLUR?
HAYAT ÖLÜM İLE YOK MU OLUR?
Hayat yaşamımızın içerisinde var olduğuna kanaat getirdiğimiz bir olgudur/bir şeydir. Ölüm ise aynı yaşamamızda gün yüzüne çıkacak olan yani bir gün açığa çıkacak/belirecek olan bir gerçektir. İşte bu yazımızda yaşamımızda varlığına inandığımız hayat ile ne zaman gerçekleşeceğini bilmediğimiz -ama bir gerçek olduğuna da inandığımız- o ölümün birbirine en yakın olduğu noktadaki yani “ölüm…
Tumblr media
View On WordPress
0 notes
politikaokulu · 3 years
Text
Bir Müslüman ve Bir Faşist Viyana'da Bir Bara Girer
Bir Müslüman ve Bir Faşist Viyana’da Bir Bara Girer
Müslüman bir kadın, sistemik ırkçılığın çok daha tehlikeli olduğunu keşfetmek için Avusturya’da radikal-sağcı bir grupla tanışır.NEHAL ABDALLA Bu yazı opendemocracy.net üzerinden çevrilmiştir. Almanya’da Hanau’da yaşanan silahlı çatışmadan hemen önceki çarşamba akşamıydı, Viyana’yı, ki benim evimdir, benim gibi insanlardan yani göçmenlerin kızlarından, etnik olarak beyaz olmayanlarda ve…
Tumblr media
View On WordPress
0 notes
politikaokulu · 3 years
Text
Kadın Cinayetleri Tartışmaları Üzerine Pratik Analizler
Kadın Cinayetleri Tartışmaları Üzerine Pratik Analizler
299 (iki yüz doksan dokuz), ilk bakıldığında hepimiz için basit ve anlamsız bir sayı olarak görülebilir fakat aslında Türkiye’de çözüme kavuşmasını dört gözle beklediğimiz bir sorunun en çarpıcı, en üzücü ifadesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayı geçen yıl resmi olarak cinayete kurban giden kadınların sayısı… Günümüz Türkiye’sinde neredeyse her hafta birçok kadın cinayeti haberi almak bizi…
View On WordPress
0 notes
politikaokulu · 4 years
Text
What is the source of the support given to the JDP?
What is the source of the support given to the JDP?
Today, we can say that JDP is the most successful party in the Turkish politics. They govern Turkey since 2002 and when they came to power at the first time, they see a huge support. When we look at the reason of this support, we see that three main title 1990’s syndrome, political and economic policies.  
Many scholars call 1990’s as a lost year of Turkey. This is because in these years we…
View On WordPress
0 notes
politikaokulu · 4 years
Text
Bir Alman'ın Hikayesi
Bir Alman’ın Hikayesi
Sebastian Haffner, İletişim Yayınlarından çıkan ve Türkçeye Hulki Demirel tarafından çevrilen “Bir Alman’ın Hikayesi – Hatırladıklarım” isimli kitabında, Nazi ideolojisinin iktidara gelişini, faşizmin tüm bir toplumu nasıl etkisi altına aldığını ve onarılmaz yıkımlara sebep olduğunu, I. Dünya Savaşı sonrasında Almanya’da oluşan ekonomik ve toplumsal buhranı birinci kaynak olarak kaleme almış.…
View On WordPress
0 notes
politikaokulu · 4 years
Text
Okuma Günlükleri - Hannah Arendt Dünya Aşkıyla
Okuma Günlükleri – Hannah Arendt Dünya Aşkıyla
Uzun zamandır bir okuma günlüğü yazmadığımı fark ettim ve bu açığı kapatmak için uzun soluklu Hannah Arendt okuma yılımın ilk kitabı hakkında bir ay kadar süreceğini düşündüğüm bir okuma günlüğü yazmaya karar verdim. Hannah Arendt Dünya Aşkıyla, Elisabeth Young-Bruehl tarafından yazılmış bir biyografi eseri aslında. Çok kıymetli bir hocamın tavsiyesi üzerine edindim ve okumaya başladım. Yazar…
View On WordPress
0 notes
politikaokulu · 4 years
Text
Cengiz Aytmatov'un Bana Öğrettiği Savaş
Cengiz Aytmatov’un Bana Öğrettiği Savaş
Beni eskiden beri takip eden okurlarımız bilirler ki, ben her yıl bir yazar seçer ve o yıl her ay onun en az bir kitabını okumak suretiyle toplamda on iki kitabını bir yıla sığdırırım. 2019 yılında ise geçen yıl belirlediğim Cengiz Aytmatov’un çeşit çeşit kitaplarını bitirmek nasip oldu. 2019 yılında Cengiz Aytmatov’u seçmem aslında tesadüfi nedenlere dayansa da 2019 yılı gündemine yarışır bir…
View On WordPress
0 notes
politikaokulu · 5 years
Text
TOTALİTER REJİMLERİN SONU
“Güç yozlaştırır, mutlak güç tam çürümeyi getirir.” – Lord Acton (1887)
Totaliter rejimler özellikle 20.yy.da dünya tarihini etkilemiş, birçok savaşa, katliama ve yıkıma sebebiyet vermiştir. İnsanlık tarihinin belki de en acı, en utanç verici kararlarına ve uygulamalarına imza atmışlardır. İnsan hayatını, hak ve hürriyetleri hiçe saymıştır.
Totalitarizmin asıl kaynağı Roma’nın Cumhuriyet…
View On WordPress
0 notes
politikaokulu · 5 years
Text
Ölüm, Tanrı ve Hayatın Anlamı
Ölüm, Tanrı ve Hayatın Anlamı
Bugün insan denen canlının bilinci ve merakı onu ölüm denen algının kaçınılmaz çekiciliğine ve dehşetine düşürmüştür.  Ne zaman olacağını bilmesek de öleceğimizi bilen bir canlıyız ve bu durum insanın içinden çıkılması belki de en zor çıkmazlardan birine itiyor. Tüm bu var oluş ne anlama geliyor? Bir gün yaşamsal faaliyetleri sona erecek bir canlı olarak yaptığım her edimin bir hiç olacağını bile…
View On WordPress
0 notes
politikaokulu · 5 years
Text
Trump's Understanding
Trump’s Understanding
Today lots of people and philosophers believe that economic growth brings some unsolvable problem. Especially they emphasize environmental problems and argue that the world is going to a doomsday. İf we want to give a famous example, Paul Gilding argues that (in famous Ted Talk speech) if people want to produce they need a bigger world. This means in future time world will not be enough for…
View On WordPress
0 notes
politikaokulu · 6 years
Text
Feminism is a social and political movement and also is an ideology that aims to analyze gender inequalities. It has been searching for equal political and social rights for women through aiming to define and establish legal grounds for women rights. By most of the scholars, feminism is recognized within three different waves from early 1830s to mid-1900s. The first wave often refers to gain…
View On WordPress
0 notes
politikaokulu · 6 years
Photo
Tumblr media
#G7 zirvesinden aynı anın sırasıyla Alman, Amerikan, İtalyan ve Fransız perspektifleri. Güç, algı oluşturmaktır.
#g7
0 notes
politikaokulu · 6 years
Photo
Tumblr media
Ukraynalı sanatçı Andriy Yermeleko tarafından çizilen eleştirel 2018 Rusya Dünya Kupası posterleri.
0 notes
politikaokulu · 6 years
Text
Politika Okulu ile Oku!
Politika Okulu ile Oku!
Merhaba!
Sen de Politika Okulu ile sistemli kitap okuyabilirsin. Siyaset, sosyoloji ve felsefe alanları ile ilgileniyorsan Politika Okulu sana kütüphanesini açmak istiyor. Peki sistemli kitap okuma nedir? Bir çoğumuz kitap okumayı seviyoruz fakat genellikle belli bir konu ya da yazar üzerine odaklanmadan rastgele bir okuma düzenine sahibiz. Sistemli kitap okuma hayatını yıllara ve aylara göre…
View On WordPress
0 notes
politikaokulu · 6 years
Photo
Tumblr media
"İstanbul’dan ayrılmak üzere, evimden otomobile bineceğim sırada Rauf Bey yanıma gelmişti. Bineceğim vapurun izleneceğini ve beni İstanbul’dayken tutuklamadıklarına göre, belki de Karadeniz’de batırılacağımı güvenilir bir yerden işitmiş, onu haber verdi. Ben, İstanbul’da kalıp tutuklanmaktansa, batıp boğulmayı tercih ettim ve yola çıktım. Kendisine de, eninde sonunda İstanbul’dan çıkmak zorunda kalırsa benim yanıma gelmesini söyledim.'' #19mayıs
0 notes